За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 776
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
  • вятърничава
Уточни корейски или китайски Animal Dragon
Ай ся, аз давам идея, пък вие я доразвивайте. Първо едните, после другите. В следващите теми ще включим и гумихото, вълци, пилешки хапки, кръвни клетки....

# 346
  • България
... и актриси може.

И да променя въпроса на victoria vassileva.

Кой герой от сериал бихте си прибрали у дома?

# 347

Аз, вероятно за разлика от повечето от вас, си падам повече по мъже-червени флагове и морално сивите герои са ми много по-вълнуващи и интересни. Дори бих си ги взела в къщи Simple Smile Затова изборът ми е:
Xie Wei от Story of Kunning Palace

И още един, който е абсолютен зелен флаг, но понесе толкова много болка, мъка и страдание през почти всичките 59 епизода, че чак събуди майчиния ми инстинкт и бих си го взела у дома да го поуспокоя и утеша Simple Smile
Yu Si Feng от Love and Redemption

И да допълня, специално за Елза, но не само, защото и аз го чакам с нетърпение - най-вероятно на 17 май ще започне Zang Hai Zhuan
със Xiao Zhan.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 20:00 от Vanillа

# 348
  • София
Vanilla, не си само ти с червените флагове. Даже сега започвам Love & Bid Farewell, за който казват, че не бил червен флаг, ами направо черна дупка (дано).

От одеве се чудя кой бих си взела вкъщи и не мога да реша между Tan Tai Jin (даже май по-скоро героят в книгата, че там е още по-светофарен) или Run Yu. Grinning Няма да коментирам, че и двата героя се играят от Luo Yunxi.

Ой, сега 17.05 ли са дали? Аз вече не им вярвам докато не видя (отивам да проверя в Youku), защото от март месец текат слухове за дата. Нали уж щяха да го пускат лятото в директна конкуренция с другите два сериала с неромантични истории (които грам не помня кои бяха).

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 20:21 от ElzaFB

# 349
... и актриси може.

Става сложно Simple Smile Като герой твърдо Feng Chengjun от In a class of her own. Предпочитам учени пред войници и политици. Само че актьорът е Song Weilong, а не мисля, че мога да понеса да гледам толкова нереална красота постоянно.

# 350
  • вятърничава
Vanillа, как един грозен не избра Wink?
Ето този:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 21:20 от bb6

# 351
  • България
Мисля, че повечето жени харесват лошите момчета, но аз ще си прибера лично за мен единствено героят на Дилън Yuchi Longyan от Miss the Dragon (2021).
Такъв лоялен, постоянен в избора си, търпелив и отдаден мъж не съществува в реалността.
Обичам красивите неща, Дилън не е Song Wei Long, но героят му е неповторим, красив дух.

# 352
Неизненадващ отговор.

Важи за героя и актьора. Въпреки, че да спасяваш чужди души по житейски опит е "кауза пердута"...

Писали сме едновременно с Моарейн- това беше вторият ми цял китайски сериал след принцеса Вей. Много сълзи изплаках на него и се "влюбих" в Дилън. Ако не сте го гледали- непременно го направете! За мен е много млад...

# 353
  • пак на Рив Гош
Еййййй, човек да не вземе да поработи малко! Не насмогвам да ви изчета Joy

Уточни корейски или китайски Animal Dragon
Ай ся, аз давам идея, пък вие я доразвивайте. Първо едните, после другите. В следващите теми ще включим и гумихото, вълци, пилешки хапки, кръвни клетки....
И вампири... Одма се сещам поне за двама, които ще водят ожесточената битка за първото място Joy

Сега по-сериозно:
Заради това предлагам няколко алтернативни предложения:
- кой любим актьор ни е разочаровал най-много във времето и с коя роля?- тук можем да даваме предложения 7 дни и ако поне 2-ма потребители са посочили поне същия актьор, Роца го включва в анкетата. Предлагам да е едновременно за азиатци- мъже независимо дали китайци, корейци и т.н.
. най-добър актьор; пак във възрастови групи;
- най-красива актриса/най-добра актриса.

И имам един таен въпрос: ако можехте да доведете в дома си един от тези актьори/актриси кого бихте избрали? (нарочно не определям в какво роля го водите- свобода на мисълта)
За разочарованието от роля на любим актьор - мисля, че не е подходящо за анкета, понеже всяка от нас има различни любимци и харесва различен тип сериали. Затова рискуваме да се озовем с много номинирани и малко гласове на човек. Затова предлагам да включа въпроса като "запис" за следващата тема - всеки в първия си пост в новата тема да каже от коя роля на любим актьор се е разочаровал и защо.

Когато давахме предложения за анкетите, беше първо за красиви актьори и актриси, и после - за талант. Затова, ако съгласни, може анкетата да е за красиви актриси (китайски и корейски) - ще мога да включа и двете категории.

Кого бих взела вкъщи от актьорите е интересно упражнение за мисълта и също толкова трудно за отговор, както и "с коя известна личност бихте искали да вечеряте?". Много зависи от целта Grinning . Ако е само да го гледам като произведение на изкуството вземам Роуон (ако може в облеклото му от сесията за Калвин Клайн Blush), или Ким Мин Дже, Ян Ян или Лео У - ще си ги сложа на дивана и ще ги съзерцавам в захлас. Ако пък ще трябва и за си говорим - тогава ще трябва да е някой, с когото бих намерила общи теми за разговор. С Любимия Ю ще мога да си говоря за Animal Dog2 и Coffee, Jung Il Woo обича да готви, та с него ще си обменяме рецепти на Wine Glass, а У До Хуон ако не ме лъже паметта, си пада по манга и анимета, та и с него бих намерила общ език...

От героите, които бих прибрала вкъщи - ако ще е за съвместно жителство - червените флагове са аут! Трябва ми човек, с когото да мога да се понасям. Някой като Lee Ik Jun (героят на Jo Jung Suk от Hospital Playlist), или Yang Gwan Sik/Park Cheong Seop (героите на Park Bu Gum / Kim Seon Ho от When Life Gives You Tangerines), Hong Doo Shik (отново Kim Seon Ho в Hometown Cha-Cha-Cha) или Cho Yong Pil (Ji Chang Wook в Welcome to Samdal-Ri).
Накратко, не мога да избера само един. Личи ли си, че съм зодия Близнаци? Joy

# 354
  • вятърничава
За разочарованието от роля на любим актьор - мисля, че не е подходящо за анкета, понеже всяка от нас има различни любимци и харесва различен тип сериали. Затова рискуваме да се озовем с много номинирани и малко гласове на човек. Затова предлагам да включа въпроса като "запис" за следващата тема - всеки в първия си пост в новата тема да каже от коя роля на любим актьор се е разочаровал и защо.
И аз съм на мнение, че това не е за анкета, нека да бъде въпрос - отговор, защото е нужно да се обясни с какво е разочаровал и т. н.
Например : беше прекалено облечен в костюми, не в Калвин Клайн 🤭
Роца, одобрявам избора ти "за вкъщи". Ти явно имаш доста голям диван. Аз не искам да прибирам ни един у дома. Тоя Роуон е 2 метра, къде ще го слагам да спи? Сигурно върви в комплект с 5 тира дрехи. И козметика. Сигурно яде по един картон яйца на ден, яйцата поскъпнаха. Ще иска и кимчи да му правя... Я по-добре да си го прибира казармата JoyJoyJoy
Разбирам, вие сте любителки на фентъзи жанра и затова ви се въртят такива идеи в главите.

# 355
  • пак на Рив Гош
Например : беше прекалено облечен в костюми, не в Калвин Клайн 🤭
Роца, одобрявам избора ти "за вкъщи". Ти явно имаш доста голям диван.
Joy Joy Joy
Е, сега, нали си разсъждаваме хипотетично, като разгрявка за мозъка, един вид котката на Шрьодингер за аджуми Joy , затова и диванът ми е разтегателен и може да поеме много народ, без да се притеснявам дали имам достатъчно кимчи в хладилника Joy

# 356
Това е трудно.
Първо си мислех за Hua Ze Lei/ Yoon Ji Hoo/Hanazawa Rui или която и да е версия на BBF, за да може момчето поне веднъж да е щастливо, но …. не бих могла да се справя с всичката тази меланхолия. После реших, че ще е Ying Kong Shi (Ice Fantasy), защото е много хубав и с бяла дълга коса като елф, но се сетих, че има проблемно семейство и да… да се оправя сам с тях.
😍
Скрит текст:
Не трябва да е от историческа драма, защото когато го ядосам ще размаха някой меч и ще ме е страх за себе си. По същата логика не трябва да е свързан с магии, защото 100% ще го ядосам и ще ме превърне в нещо, което не харесвам.
Искам ли да бъда бекон?
Не. 😱
Не трябва да е митично, опасно, злобно, злопаметно, злонамерено, пиещо кръв или превръщащо се в нещо друго същество, защото се познавам и ще го ядосам…🍶
Избрах си героя на Ong Seong Wu от Would You Like a Cup of Coffee и доволна продължих да чета, но Роца спомена кимчи, а в моя хладилник кимчи не влиза 😁 За това финално е героя на Takeru Satoh от Emperor's Cook, защото може да готви. 😃 Все пак ако ще се мотае в къщи (докато се катеря и подкрепям Леон Маршан) поне да свърши нещо. 😄

# 357
  • вятърничава
Ох, не знам...не знам...Твоят мъж сигурно е Innocent

Взех решение, все пак мога да приютя един-двама. Първи избор е Нам Джу Хьок,първо защото гледах еп.1 на Twenty-Five Twenty-One и пак се сетих, колко го харесвам. Второ защото е плувец, хубавец и сладурец. Това видео направо ми задейства майчиния инстинкт и съм готова да го осиновя:
Скрит текст:

Мие чинии като ММ Joy
Да идва заедно с Animal Dog2 и патетата.
Резервен вариант ми е Kim Seon Ho, в Hometown Cha-Cha-Cha разбираше от всичко, поправяше всичко, майстореше,имам нужда от дребни ремонти у дома. А също и барист го играеше! Та,ако Роца няма против, може да ми го отстъпва от време на време.

Роца, върнах са на стр.1 и пак се забляхосах по колажа с чадърите. Направо ме вкара в беля, взех да търся от кой сериал са някой от снимките и си харесах : Tomorrow With You , Love Rain , The Secret Life of My Secretary. Не честно така, знаеш колко съм лабилна Wink

# 358
Няма да забравя как Kim Seon Ho разтваряше лентата със сертификати за уменията си пред очарованата зъболекарка ли беше? Като се замисля сте прави. Макар и актьор и  хубавец, ако прибереш мъж у дома поне един пирон да може да забие...
Опитах се да се върна към идеята за най-красива и най-талантлива актриса в Китай и Корея. Реших да попитам chat gpt
Това е отговорът:
Скрит текст:
Timeless Beauties
Known for their natural charm and elegance.
1.   Son Ye-jin – Often called Korea's “Nation’s First Love.”
2.   Kim Tae-hee – Revered for her classic, graceful beauty.
3.   Song Hye-kyo – Star of Descendants of the Sun; iconic beauty across Asia.
4.   Han Ga-in – Elegant features, known from The Moon That Embraces the Sun.
5.   Lee Young-ae – Star of Jewel in the Palace; graceful and poised.
Modern Goddesses
Trendsetting, fashionable, and frequently topping beauty rankings.
1.   Suzy (Bae Suzy) – Ex-idol turned actress, known as the “Nation’s First Love” of her generation.
2.   IU (Lee Ji-eun) – Singer and actress with delicate, doll-like features (Hotel Del Luna).
3.   Kim Ji-won – Elegant visuals, especially in My Liberation Notes, Queen of Tears.
4.   Shin Se-kyung – Serene, soft visuals and sharp fashion sense.
5.   Yoona (Im Yoon-ah) – Former Girls’ Generation member, known for a radiant, clean look.
2.   Kim Se-jeong – Bright, bubbly looks; known from Business Proposal.
3.   Go Youn-jung – Fresh and refined beauty; seen in Alchemy of Souls.
4.   Jung So-min – Warm and natural charm (Because This Is My First Life).
5.   Park Gyu-young – Chic, contemporary look (Celebrity, Sweet Home).
Като прочетох списъка разбрах, че май за азиатските мъже актьори знам повече и в по-голяма степен ги разпознавам.
Моите лични предпочитания за талант са при жените:
Gong hyo-jin – с нея беше първият ми корейски сериал Рasta от 2010, а от по-младите :
Ким Ю Чонг My Demon

От китайските харесвам и разпознавам  Луси и Ян Дзъ. Забравих Бай Лу. Различавам и Дилраба, но не я харесвам.
По-голяма непоносимост имам към китайските звездички- по лигави ми се виждат.
Не знам как да направя колаж, заради това слагам снимките в скрит текст
Скрит текст:
Хубава вечер!

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 18:25 от victoria vassileva

# 359
  • България
Да пишем ли вече актриси?
Китайски или корейски?
Ако ще пишем, по какъв критерий?

Общи условия

Активация на акаунт