За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 776
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Този е, да, благодаря! Странно, че не намирам информация за края.

# 406
Този е, да, благодаря! Странно, че не намирам информация за края.
В коментарите на MLD пише, че е щастлив.

# 407
  • вятърничава
След 2 изгледани епизода на Resident Playbook
Скрит текст:
Младежите са симпатични, харесах Go Youn Jung и Jung Joon Won. Ясно беше,че ще ги тормозят и юркат. Великолепната петорка на Плейлиста много ми липсва. Предполагам,че всички ще се появят с камео, както и съпътстващи герои.Видях вече Ahn Eun Jin в еп.2 и даже си говори с йобото по телефона, душички сладки младоженци.Ю го видях в клипче как се появи в една кръчма, така става щом си станеш от мястото.Младите веднага ти го заемат Joy И съм заспала, събуждам се и понеже епизодите следват един след друг автоматично, гледам Jung Kyung Ho на екран май в последния епизод. Е няма ли да ги съберат с Ю заедно да хапнат или да направят един хубав бой.
Не ми харесва,че епизодите са доста дълги, субтитрите се сменят бързо, има много медицински термини, налага се да връщам. Пробвах и с дублаж, дублиращите си мънкат под носа, а музиката е силна и пак се налага да връщам и усилвам звука Sad

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 14:06 от bb6

# 408
  • Русе
bb6, и аз се сблъсках с такъв проблем - сливане на звуци, мънкане - затова си предпочитам субтитрите. Да, пропускам някои изражения, но смислово наваксвам...

# 409
  • пак на Рив Гош
Има го в you tobe  и го знам, защото там го гледах. Помня, че ми хареса.
https://www.youtube.com/watch?v=HE0RtBpzkyk&list=PLMX26aiIvX5otF … 94U9ktfcWp4krXAV0
Tuon, мерси!
Аз го намерих и в дорамата, ако не тръгне там, ще го потърся в ЮТуб.

bb6, за Resident Playbook
Скрит текст:
Ю ще се появи по-нататък Wink , при това, много ми хареса неговото камео, и то не само заради Него Grinning. Великолепната Петорка и на мен ми липсва, но погледът откъм гледната точка на "младежите" ми харесва. Надявам се да излязат с подобно приятелство през годините.  

Днес в китайската ми текуща ученическа розовина Главният Той (футболен фен) четеше спортно списание, на чиято корица с големи букви пишеше "Димитър Бербатов" Joy

Понеже преди малко завърших работната си седмица и излизам в десетдневна отпуска, струва ми се, че е петък и се чудех имам ли какво петъчно да пусна. Но е сряда, затова:
- малко брадати "аджошита" (и полу-"аджошита") - Вики силно би се заинтересувала от номер 9 Wink , а голяма част от останалите получиха гласове в анкетата:

- кадри от Парада на Фенерите в Сеул: https://www.instagram.com/reel/DJDF6tryZl-/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- и дългата версия: https://youtu.be/N50FjBaNHXo?si=rJa_bPBBd1oKo7-Z

П.П. Намерих какво срядо-петъчно да пусна - фотосесия на Jung Hae In:
https://www.instagram.com/p/DJBUZi5zT3o/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 20:14 от Роца

# 410
Днес в китайската ми текуща ученическа розовина Главният Той (футболен фен) четеше спортно списание, на чиято корица с големи букви пишеше "Димитър Бербатов" Joy

Ха, как съм изпуснала българската следа!?! Grin Хем гледах сериала без превъртания…
На мен много ми хареса. До към средата бих му писала 10, след това сякаш нещо липсваше и не ми беше толкова интересно и вълнуващо - 8 за втората половина Bowtie
(да уточня, че за Always home става въпрос)Blush

Последно изгледах The Judge from Hell (2024) - Park Shin Hye ми хареса в тази роля - 9 от мен.
Започнах The Divorce Insurance (2025).
Рапорт даден BlushStuck Out Tongue Winking Eye

# 411
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/532125632614646
За всеки вкус има...Wink
Май сме на еднаква вълна...и на мен все ми е едно петъчно...Joy

# 412
  • пак на Рив Гош
Ха, как съм изпуснала българската следа!?! Grin Хем гледах сериала без превъртания…
Alya, беше в момента, когато Той лежеше в болницата след като пострада на игрището и Главната Тя му дойде на посещение. Дадоха списанието за милисекунди и ако си мигнала в този момент, като нищо да си го пропуснала Joy
На мен също ми харесва, разтоварва ме.

# 413
Точно така, WIN, - субтитри. Е, на този по-долу - цитирания от МоарейнД - Perfect Match учих руски. Обаче няма да стане да се учи японски, напр. по тая методика ако предварително не се знае азбуката.
bb6, и аз се сблъсках с такъв проблем - сливане на звуци, мънкане - затова си предпочитам субтитрите. Да, пропускам някои изражения, но смислово наваксвам...

ElzaFB, Perfect Match дали не е от покровителствените творби, защото е също обучителен - представял исторически  истини за епохата - династията Сун? Освен това е с огромен каст. Актьорът в първата част е много добър, гледах го първо в Снежната буря също в главна роля и ме впечатли повече от Лео. Казва се Wang Xing Yue.

Уин, видях ти поста за Галактиката. Ако харесваш Лео и ЛюСъ - то със сигурност ще ти хареса The Long Ballad със същите актьори (част от по-голям каст).
Там са плеяда звезди в гл.роли, сред тях и спрягания в предишните постове Alan Feng. Освен това, The Long Ballad като цяло ми носи по-positive vibes.  

Относно LesBelles с A. Feng - happy end си е - лек сериал (като изключим гадняра) - излъчваха го преди няколко месеца - да, свършиха му епизодите.
Той е малко като Галактиката - трима се "блъскат" за Главната.
Виж, относно Галактиката, като се излъчваха епизодите имаше приказки, че се очакват допълнителни епизоди, защото е завършен набързо.  Но нищо такова не е излизало, нали?   И тук са пришпорвали да се създават бързо епизоди, за да се излъчват по-бързо.  
Когато излъчваха Галактиката, аз не ви бях открила и се разправях с някакъв китаец, че и Галактиката била исторически достоверна - имената на Императора, императрицата, първата жена на Императора, принцовете/ и др. и др.  etc са сменени, но са реални исторически личности, костюмите, историите, събитията били достоверни.  
Та във връзка с това, и този ли е от обучителните сериали, които не ги режат?

Perfect Match (2025)
Най-после в епизод 10 омъжихме едната сестра.
Тяхната история беше китайски прочит на "Гордост и предразсъдъци".

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 01:21 от Prinx

# 414
  • София
Prinx, да ти кажа - не съм чела много инфо за него, не съм го и гледала (все още избягвам сериали с много герои, защото ми е голяма мъка да ги запомня), та не мога да дам мнение.
Проверих из техните социалки и го критикуват заради това, че представя жените като зависими от брака. Може и да са се опитали да вкарат нравоучения в сериала - нали сега се мъчат да убедят младите пак да започнат да се женят (и да раждат).

# 415
  • България
И защо го критикуват.
Този сериал намеква какво всъщност е било положението на жена в обществото им.
Колкото и зле да е било по онова време в Европа, поне е имало по една официална съпруга без подгласнички у дома. Любовниците са друга бира, но това си го има и сега и при двата пола.
А в Китай е било доста неприятно да си жена.
Все пак в сериала виждаме едни много интелигентни героини, които успяват да си намерят достойно място и да се опазят от наложници, така че нещата са доста поукрасени.
Но ако четем между редовете, настръхваме.
Участват много и известни актьори, обичам да има много лица, така всичко е по-динамично.

# 416
Оф, не знам, не знам...Съдбата на жените никога не е била лека. Женели са ги много млади. 10-12 раждания последователно всяка година. Цялата домашна работа на гърба на снахата. Баба ми казваше- "като започна да пера и завършвам на другия ден сутринта". Полето и мотиката- и те на теб чакат. Ако оцелееш до 30- на години мъжът ти започва да спи с новодошлите снахи, защото твоите синове не са достатъчно пораснали. Важно е да има работна ръка. Уж християнство, но премерено по аршина на оцеляването и мъжката власт. Да не идеализираме ничие женско положение. От поколения насам мисля, че сме едни от най-облагодателстваните. Честит 1 май!

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 10:25 от victoria vassileva

# 417
  • България
Не идеализирам.
Било е по-добре, но далеч от приятно, а идеално сигурно никога няма да бъде.
Това за спането със снахите отсъства от семейните ни легенди, но женитбата между братовчеди, да. Затова баба много внимаваше да не се случи отново. Женели са се по на 16 години, по време на войните и на по повече.
Сега също не добре.
Еманципацията изпрати жените да работят, а в повечето семейства ги чака и домакинството плюс отглеждане на децата.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 15:19 от МоарейнД (от книгата)

# 418
  • София
Моарейн - защото в сериала изглеждало, че жената не може да се справи без мъж и трябвало да разчита на брак. Не съм го гледала, не знам как е представено, аз съм ЗА да се показват нещата исторически правилно, за да се види все пак откъде сме тръгнали и докъде сме стигнали, но може би в Китай е чувствителна тема. Там в момента има много млади жени, които се чувстват добре сами - работят, имат добри доходи, живеят и се издържат сами.
Напоследък забелязвам в сериалите им темата колко силни са жените, как не отстъпват на мъжете, та може би този сериал ги в боднал на някое чувствително място.

# 419
  • България
Ще започвам 16 епизод и далеч не изглежда така.
Даже напротив. Сама жена с пет дъщери се справя доста добре.
Едната е омъжена, но останалите заедно с майка си направиха добър бизнес и се издържат сами, а не е като да не се опитват да им пречат.

Общи условия

Активация на акаунт