За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 817
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • България
Zhang Ling He ми е топ и хич не ми е гейски.
Предпочитам го с дълга коса, но и с къса си е красавец.
Излъчването му е страхотно.

# 466
Ще те кажа на Гоблина Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:
Скрит текст:
Той и Гоблина луд по котки- по -добре от поклоннички на по 13 години. Ей го тук и него с "рокля". Бях чела, че в културите, в които мъжете имат в облеклото си поли, сексуалността е по-развита- търци, шотландци и т.н. И да, знам, че имат панталони. Но и тези "рокли" са толкова красиви...

# 467
  • София
Лееелеее, два часа дрямка и какво сте изписали.

Vanilla, бях останала с впечатлението, че ги следиш на китайски. Аз също ползвам Weibo основно на английски и пак ми е трудно да ги следя там.

Така си е - Yang Zi си е със своя глас, Esther Yu също, но не пречи да ме дразни това цялостно лигаво звучене. Май последната година малко са се кротнали да правят всички главни женски образи с детски гласчета. Или поне аз не съм попадала на такива.

Luo Yinxi си ми е първата китайска любов, колкото и да e кльощав и дребен. Дори се бях притеснила миналата година да не го канселира ПМ след като си е издала препоръките да спрат да показват “женствени” образи.
Но пък е страхотен актьор - открих го в Пепелта - затова и не можах да изгледам целия сериал, защото изобщо не ми хареса, че неговият герой не победи. Като цяло големи проблеми имах с историята там (а и беше от сериалите, в които главният не ми хареса на външен вид и ако не беше Луо, щях да съм го зарязала по-рано). Обаче Till The End Of The Moon си ми остава най-гледаният китайски сериал, даже не знам вече колко пъти съм го гледала (но определено бие по брой The Untamed). Даже заради това се включих в темата - исках още такива сериали (досега не съм намерила).

Zhang Ling He не ми изглежда гейски, за разлика от Neo Hou, примерно - покрай Fangs Of Fortune се показваше на какви ли не събития и все ми идваше малко странен.

“Роклите” са си моят вътрешен майтап с мен. Но не отказвам понеделник с такива! Поне от тези снимки има милиони. Петък е по-труден за феновете само на китайско (като мен). Направо изсипвам с кофите актьори в черни рокли:

https://www.facebook.com/share/155n5qKf8Lr/?mibextid=wwXIfr

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 21:02 от ElzaFB

# 468
  • пустинен пъпеш
Голяма веселба настъпила в темата:то са плочници и пропуснати покрай тях марули,котки,то са дългокоси и дългополи демони,божества и простосмъртни.За мен Zhang Ling He притежава своеобразен чар.Намислила съм да изгледам грациозното летене на Luo Yinxi,засега избирам кой да е сериалът.За Fangs Of Fortune сериозно ме заинтригува отзивът на дорамчица,чиито рецензии чета с огромно удоволствие и с възхита от стила и изказа й:
Скрит текст:
Необходимо е със закон да се забрани заснемането на подобни драми! Ами, не можеш да се отнасяш така с жените, това е нечовешко! Цяла десантна бригада от красиви, харизматични мъже, въоръжени с боен тактически грим и бронирани в луксозни, развяващи се костюми, беше изпратена да щурмува сърцата ни без никаква милост. И за да стане още по-лошо, те дойдоха отзад със зашеметяващи интериори и пейзажи, просто атомна бомба. Имаше някои невероятни специални ефекти по фланговете, те са невероятни сами по себе си, а особено в битките. Нека ви кажа, китайците знаят как да заснемат битки красиво, а с използването на магия това е просто отделна форма на изкуство. Всичко това е съпроводено с шквал артилерийски огън от музика, тъжна, весела, обезпокоителна, но винаги безупречно красива. И когато врагът вече е деморализиран и готов да избяга от бойното поле, в главата му идва една контролираща мисъл: хумор, и то на най-неочаквани места.

Ами, просто ме дръжте: седем, шест няма да ме задържат. Как, моля, кажете ми, може нервната система на една жена да издържи цялото това великолепие? Множеството естетически оргазми могат да ви вкарат в болница: миокарден инфаркт, такъв белег получавате. Визуалните ефекти на драмата имат медитативен ефект, просто искаш да гледаш картината, забравяйки за сюжета. Не че сюжетът беше плосък или банален, далеч не, просто ми се стори малко второстепенен в сравнение с красотата на всеки кадър. Нямаш време да следиш приключенията, когато наоколо има такъв невероятен бунт от красота!

# 469
  • България
..За Fangs Of Fortune сериозно ме заинтригува отзивът ...
Да, пълно е с красиви актьори и актриси.
Режисурата е странна, харесва ми до момента – ще започвам 8 епизод.

# 470
  • София
Fangs Of Fortune - скучен ми стана след известно време, за съжаление, защото всичко е много бавно. А го чаках с такова нетърпение. Гледах го на 2-ра скорост, защото пък историята ми беше много интересна, имаше много красиви ефекти, хубави песни от саундтрака и МНОГО и МНОГО красиви мъже - даже епизодичните актьори бяха “мляс”. Някои по плочки. Романтика няма, нищо, че уж са заложили такава линия, но честно казано химията беше в друга двойка (тройка, каквото е там). Беше ме подразнило и, че главната реално не знам защо беше там - едно от нещата, които куцаха. Sad Накрая вече доста превъртах - дори на втора скорост ми идваше бавен. А в него и двете актриси са ми от любимите - Chen Du Ling (за мен загубен потенциал в тази роля) и Cheng Xiao.

Но пък наслада за окото във всяко отношение, а и скоро не беше излизал такъв чист фентъзи сериал.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 21:57 от ElzaFB

# 471
Тук може да се видят от 1 до 17(вероятно ще качат и останалите епизоди) на Justice in the Dark . Казват, че субтитрите са читави, но не съм ги прегледала.

# 472
Моарейн, смятам Zhean Linghe за изключително добър актьор. Другите са си красиви и само им трябва малко коса, грим, или рокличка,  и всички припадаме. Само той, който в реалния живот прилича на мокра котка (не ме бий, моля те), успява да пресъздаде такива силни образи.

Загубих линка с мъжете в черни роклички и се извинявам на потребителката, че не я цитирам. But she nailed it, точно за това говорим. Само липсва Единственият, Неповторимият, Най-Големият

Друга снимка от друг сериал исках, но не можах да намеря.

И последно - това Follow your Heart никак не ми върви, дори и на Луо очите не могат да спасят положението. Отказвам се на 5 епизод.

# 473
Мокра котка
Скрит текст:
Опитах се да намеря подобна ЛинХе, но едни от първите снимки,които видях бяха тези
Скрит текст:

и ооооо аз го имам.Не,не ЛинХе, а парфюма.

Имаше и колаж на всичките Hua Cheng от Heaven Official's Blessing +ЛинХе, защото надеждата да го излъчат все още не е умряла. Може накрая японците да го купят и него.

# 474
  • София
Тук може да се видят от 1 до 17(вероятно ще качат и останалите епизоди) на Justice in the Dark . Казват, че субтитрите са читави, но не съм ги прегледала.

Tuon, златна си! Точно онзи ден се бях наканила да търся качили ли са го някъде.

И аз им се надявам на японците да купят и адаптацията на Erha и на Heavens official blessing, но за съжаление май и двата не са стигнали изобщо до готова пост продукция. Disappointed Relieved Иначе сигурно вече щяха да са го направили.

# 475
Съжалявам, когато е извън роля не ми въздейства. Или е по-правилно да кажа,  въздейства ми обратно. На други негови колеги ми стига една снимка, и ще падна от терасата.

Heavens Official's Blessing наистина ли ще го правят на сериал? Красива история е, но аз не съм го чела, понеже е BL. И все пак, ако ЛинХъ ще е червения, знае ли се кой ще е белия?

# 476
ElzaFB, тази сутрин се сетих да видя до къде е стигнал. Само не знам до къде са го излъчили в Я-я, но това не е  от значение. Важното е да го преведат до края.

Heavens Official's Blessing е сниман, чака разрешение от ПМ да се излъчи.

Xie Lian е изигран от Zhai Xiao Wen

Аз харесвам повече Хуа Ченг, дори повече от Лан Джан.Защото той е призрачния крал и има кървав дъжд и сребърни пеперуди, а Лан Джан е от клана Гусу и има Стената на дисциплината. 🤣

# 477
  • София
И Хуа Ченг има невъобразимо търпение - почти колкото нашето да чакаме ПМ да си махне цензурата.

Скрит текст:
Но пък Лан Джан има Уей Уисиян и тегли чертата на 2/3 от правилата на Стената, което в моите очи печели.

# 478
  • България
Unicorn88, хич и нямам намерение да те бия. Grinning

Например, на няколко пъти щях да напиша колко се радвам, че за пореден път ElzaFB пише, че заради Deng Lun не е изгледала Ashes of Love (2018).
Няма лошо, лошото е че вече няма да има нови сериали с него, въпреки надеждите ми Феникс не възкръсна.
Актьорът щеше да е постоянният ми първи в списъка с китайски актьори, намирам го за красив, привлекателен, чаровен, талантлив и т.н.

Само при вида на горната снимка, побеснявам.
Толкова отвратителен отрицателен герой май не съм виждала досега в китайски сериал.
Заради това не можах да харесам Luo Yun Xi, въпреки че съм го гледала и в много положителна роля в Princess Silver (2019).
Интересното е, че има зрители, които предпочитат героя му в Пепелта.
Но то и Денерис имаше почитатели и врагове.
Аз съм от вторите.

# 479
  • София
Grinning Моарейн, и аз всеки път като пиша колко не ми хареса, се сещам, че поне него няма да делим.

Но там при мен беше комплексно - за мен неговият герой беше разглезен и смяташе, че е редно да получи всичко, главната пък нямаше грам сила в себе си или да устои или да прекрати с дракона докато беше време. Докато героят на Луо беше неразбран и абсолютно нормално превъртя и даже им беше малко това, което направи. Толкова ме подразни историята, че чак прочетох уеб новелата - там е още по-ужасно. И в крайна сметка го догледах само, защото мернах в нета кадри на Луо със спусната коса и окован (Blush)

Попаднах на едно интересно обяснение от китайка защо сериали, които се харесват на международната публика, в Китай са критикувани и със слаба оценка:

https://www.tiktok.com/@silviasunw/video/7500960452634217746?is_ … 72626417983931936

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 10:47 от ElzaFB

Общи условия

Активация на акаунт