За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 665
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Я, за успокояване, вземете едно парче глина и действайте Wink.

# 691
Вики,наистина не съм целяла да се заяждам. Приеми, че българският ми е кофти (така е) и не умея да се изразявам правилно (това е така), дори понякога половинката ми превежда какво точно означават някои изрази. Все още се потрисам като каже “искам още много малко от нещоситам”.??? Много или малко иска? Та…всичко е от моето не знание.Тук сме, за да се забавляваме, а не да се караме.

Ето Гоблин. Става ли? За да не си лягаме сърдити за глупости.

Добре Tuon, прощавай и ти, даже ме развесели с Гоблин.
Скрит текст:
Беше тежък ден и май си го изкарах на теб, но не знам кой ти е любимият актьор. Още веднъж прощавай!
Ето един по мой избор- дано ти допада

# 692
Номинации за китайски актриси.   Да спомена, че освен за красота имам номинация за талантлива актриса - отделно ли ще предлагаме номинации?

За красота

1. Zhang Jing Yi
https://www.tiktok.com/@urlvlucy/video/7364679765359365382
https://www.tiktok.com/@shoeshemoonie/video/7487591690367143175
zhangjingyi

2.  Dilreba Dilmurat (името в темата се транскрибира като Дилраба).    Каквито и да са корените й, информацията е, че е китайска актриса и смятам, че човек ще си изкриви душата да не признае, че тази жена е красива.  А това, че сме я гледали в роли на прошляк, на момче, на каквото се сетиш, само показва, че е актриса.
https://www.youtube.com/shorts/jy31cPveW7M

3.   трета номинация - He Hua (Camille He) - обективно красива,   според мен
https://uk.pinterest.com/pin/camille-he-hua-chinese-actress--109353097190866053/

Tuon,  българския не ти ли е роден език?  Съвсем добре пишеш.   А Гоблина винаги върши работа.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 18:26 от Prinx

# 693
Вики, аз съм лесен човек. 🤣 Всичко което е хубаво ми харесва и съм му фен.

Tuon,  българския не ти ли е роден език?  Съвсем добре пишеш.   А Гоблина винаги върши работа.
Да кажем, че ми е роден и имах баба, която държеше да пиша и говоря на български. Всичко е благодарение на нея и програма за правопис.🤣

# 694
  • България
Така ще е като пускаме само хубави жени.
Едната вече си е получила залъгалката, ето и за другата:

Отивам да погледам Единствения Феникс, моята залъгалка. Laughing

# 695
Започнах Шахмат, вече съм на 4-ти епизод, надявам се да продължи  да се съсредоточава върху случаите и да не избие на броманс и романс (и ако има - да е малко и на заден план).
После може да изгледам другия сериал за детектив със същите актьори, като и за там се надявам същото.

# 696
  • пак на Рив Гош
Насмогнах да ви изчета!

Тъй като китайските ми идеи за номинации вече са пуснати, няма да се повтарям.
Към корейските актриси добавям Lee Da Hee и Kim So Hyun. Третата е Kim You Jung, която вече беше спомената.

Да спомена, че освен за красота имам номинация за талантлива актриса - отделно ли ще предлагаме номинации?
Да, за талант ще има отделно.
Понеже съм професионално деформирана и организирана, обичам нещата да са подредени по категории и да вървят подред Joy.

Започнахме с китайски красиви актьори, минахме през корейските красиви актьори (в категории под и над 40) и сега е ред на актрисите. Като гледам броя на номинираните, ще мога да ги обединя в една анкета. Затова, ако сте предложили само китайски актриси, а имате желание да добавите и корейски, сега е моментът да го направите!.
По същата логика, ще последват - актьорски талант при китайските актьори, актьорски талант при корейските (тук предполагам, че само 2 категории няма да стигнат Joy) и талант при актрисите, китайски и корейски. И така имаме материал поне за 3 теми подред Joy За после ще видим...

# 697
  • България
Поводи за номинации има.
Най-добър розов сериал, криминален, фентъзи, исторически, китайски, корейски, а и филми...

# 698
МоарейнHug Помниш Hug Благодаря.
Надявам се да снима нещо ново.

Поводи за номинации има.
Най-добър розов сериал, криминален, фентъзи, исторически, китайски, корейски, а и филми...
Поводи за номинации има.
И после за най-сладък домашен любимец.

# 699
  • пустинен пъпеш
Покрай предложените имена  за класацията се натъкнах на примамливи отзиви за A Love Story of Oiled Paper Umbrella(2024):,,Ако искате добра история, която е визуално красива и изпълнена с мъдрост - опитайте.Твърдят,че е по-добра от "The Love Between Fairy and Devil",който започнах,но засега оставих на стоп пауза.

# 700
  • София
Аз съм в абстиненция. Не може да пускат само по 2 епизода на ден от Legend Of Zang Hai! Наложи ми се да гледам пак наличните и да следя за скрити улики. Прекалено много неща се случват, а като гледам режисьорския похват - 100% е сложил подсказки още от началото.

Не знам дали едно време сте се занимавали с компютърни игри, но от Myst, Monkey Island и Assassin’s Creed насам не съм била толкова зарибена да разкопча някоя загадка. Всъщност, май наистина сериалът малко ми прилича на Assassin’s Creed. Оставете линията с отмъщението, но всичко останало - кой кой е, кой за какво се бори, колко лоши са лошите, какви са скритите оръжия, какво се търси, как се решават пъзелите, на които попадат.
Дори отрицателните герои са умни, даже на моменти по-умни от главния. Което е много реалистично, защото няма как да си на висока позиция, с много житейски опит и някакво 20 годишно лапе дошло от планината веднага да почне да те върти на малкия пръст… както се случва често в другите сериали с тема “отмъщение”, които съм гледала.

# 701
ElzaFB, има само един сериал, който ме е държал на нокти и съм търсила значението на всичко,което показват, защото знам, че е важно и има подсказка за общата картина. Не, два сериала са, но сценариста и режисьора и на двата са едни и същи, но не са азиатска продукция. Дори мога и Lost да сложа в тази група, макар, че на него му се дразня. Немският Dark и 1899, но Дарк за мен е перфектен сериал от идеята до изпълнението и героите.

# 702
  • София
Tuon, благодаря за предложението! Не го знаех Dark, слагам си го в списъка, дано само не е много страшен, че аз имам проблем с това в сериали, които са за съвремието. Ако са исторически всичко мога да преглътна, но съвременните ме държат будна (детски травми с филми на ужасите отпреди да сложат категоризацията по нашите земи).

Лошото е само, че продължавам да си имам едно наум, че за още 30 епизода могат да го посъсипят.

# 703
Nine Puzzles много интересна кримка мистика
останалите ги знаете  - The Legend of Zang Hai , The Haunted Palace, The Prisoner of Beauty, The Lost National Treasure
Изгледан Dear Hongrang.

# 704
ElzaFB дали си забранила получаването на ЛС?Не успявам да ти пратя🙃

Антиспам
правят JIJI (черната котка) от KIKI's Delivery Service от полимерна глина
https://www.youtube.com/watch?v=LzBb4qw10Vc

Общи условия

Активация на акаунт