🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #8: от вторник до четвъртък, 20:00

• 127 366
  • 2 495
  •   1
Отговори
# 1 875
Даниела, Ферай и другите от тяхната философска школа не си правят сметка за едно важно нещо. Колкото по-високо си, толкова по-гадно се пада и е по-трудно изправянето след това.

Големите пари винаги вървят с голям риск. Стартъпи се оказват неуспешни, дългогодишни солидни бизнеси фалират, вложения се губят, пазари крашват и всичко това в добри години.

А в лоши години, каквито са последните десетина — идва КОВИД и изневиделица вече Китай и Тайван не изнасят чипове, а бизнесът ти зависи от тях, или идва Тръмп и налага брутални мита, или Путин напада Украйна и не можеш да си плащаш огромните сметки за ток на фабриката, или идва Брекзит и вече не можеш да изнасяш тонове ягоди за Юкей.

А ако парите са обвързани с политически зависимости, сиви практики и прочее, столът, на който седиш, е още по-нестабилен.

Такива хора, ако имат труден период, няма просто да си намерят някаква работа за 3к на месец да позакърпят положението като някой редови счетоводител или айти. За тях това е унижение, падение и загуба на време. Ще почнат да мислят нови схеми, нови бизнес планове, което отнема месеци, години и я стане, я не.

# 1 876
Не си правят сметката и че ще дойде момент, когато гостоприемници няма да се редят на опашка за тях. То и сега Данка вече е изиграла първото полувреме. И е със 120к назад.

# 1 877
Данка в своите представи е хванала "златната рибка" и хич не играе роля. Ще се опита с всички средства да го задържи, защото не е от най-добрите рибари и не ѝ се закачат често такива рибоци на куката. А Марто на фона на злобичката и егото му, се оказа такъв галфон по отношение на жените, че само да стои човек и да гледа, и да се скъсва от смях как на фона на всичките му претенции, на бастун го хващат! 😆

# 1 878
  • гр.Пловдив
Шопинга е бил много скромен -за има няма 600 евро Smiling Imp

# 1 879
Такива хора, ако имат труден период, няма просто да си намерят някаква работа за 3к на месец да позакърпят положението като някой редови счетоводител или айти. За тях това е унижение, падение и загуба на време. Ще почнат да мислят нови схеми, нови бизнес планове, което отнема месеци, години и я стане, я не.
Точно затова ми е смешно като някой казва, че преди няколко години Мартин е нямал пари (по повод на твърденията на Емануела). Има разлика между представите за бедност на един пенсионер, който живее с 500 лв, един бачкатор на 3000 лв и някой като Мартин, който е роден със сребърна лъжичка в устата. За повечето хора да нямаш пари означава да нямаш средства за храна, сметки, да не можеш да си погасяваш кредитите или да ходиш пеша до работа, защото не можеш да си позволиш зимни гуми. За Мартин нямането на пари е да не остане за бакшиш на оркестъра и да трябва да си купи риза от 50, вместо от 500 лв.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 15:20 от Lilly_85

# 1 880
Даниела, Ферай и другите от тяхната философска школа не си правят сметка за едно важно нещо. Колкото по-високо си, толкова по-гадно се пада и е по-трудно изправянето след това.

Големите пари винаги вървят с голям риск. Стартъпи се оказват неуспешни, дългогодишни солидни бизнеси фалират, вложения се губят, пазари крашват и всичко това в добри години.

А в лоши години, каквито са последните десетина — идва КОВИД и изневиделица вече Китай и Тайван не изнасят чипове, а бизнесът ти зависи от тях, или идва Тръмп и налага брутални мита, или Путин напада Украйна и не можеш да си плащаш огромните сметки за ток на фабриката, или идва Брекзит и вече не можеш да изнасяш тонове ягоди за Юкей.

Скрит текст:
А ако парите са обвързани с политически зависимости, сиви практики и прочее, столът, на който седиш, е още по-нестабилен.

Много точно казано.
А на мен и друго ми е чудно, Данка, ако дължи толкова пари как може да е толкова спокойна? Аз ако съм, ще се побъркам, докато не ги платя.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 15:20 от BobbyDyl

# 1 881
  • София
Тази Силвия защо е във формата, само да снася клюки и да го играе душеприказчик?
Въобще не съм в случката кой какво казал за някаква целувка, ама това си е чиста интрига. Не знаела откъде е тръгнала информацията, ахъм.
Трябваше да си тръгне тази дама, все пак има две малки деца и въобще не е ясно какво прави на почивка далеч от тях.

# 1 882
Скрит текст:
Цялото поведение на Васил се върти около това да бъде най-харесван от останалите ергени, което само показва, че още не е пораснал. Не мисля, че харесва, което и да е от момичетата, човекът е влезнал да си рекламира бизнеса и да набере популярност, не виждам и да смята някоя там за равна на неговото ниво. Дори не харесва Косара- единственият нейн плюс в неговите очи е, че другите двама ергена са се облизвали за нея и той иска да се покаже като най-можещ, че да я хване в отбора си. Поради липсата на реален интерес към девойките успява за се държи и така “стабилно”, когато нищо не те засяга на лично ниво, няма как да избухнеш. В същото време нямам проблем да реже и да побеждава Виктор и Мартин, защото ги харесвам още по-малко от него. Мартин вече започва да се усеща, че не е на върха на хранителната верига и в един момент ще направи някой номер ала Игри на Волята.
Понеже не гледам ИГ ако нямаш нищо против може ли накратко да обясниш какво е станало там?

Мартин има някаква физическа култура, но не можеше да се сравнява с останалите участници и с интриги и ситуации стигна до финал, като по пътя залагаше капани, така че да бъдат номинирани други, да скара определени хора, за да излезне до края.

# 1 883
Всъщност, наистина ли тръгна от Силвия това за целувката? Забравила съм.

# 1 884
Няма да се учудя, ако Васил наистина харесва Косара - груби, нетактични и с нездраво самочувствие.
Емоционалната интелигентност, за която говори, не касае само собствените емоции, а да разпознаваш и уважаваш и чуждите.

С кого Васил беше груб и нетактичен?
С Виктор, разбира се. Нали каза, че и той прекъсвал и искал да се промени. Недей много зна и използването на резки тонове са проява на грубост.
Всъщност, Виктор е много по-груб с него и се държи крайно невъзпитано. Но е в ролята на слаб, комплексиран и беззащитен, а хората инстинктивно симпатизират повече на такива. Очевидно самочувствието дразни, пък дори когато човек съвсем резонно се е защитил. Какво - да се остави оня нонстоп да му се подиграва отстрани? И защо? Пак беше мек и умерен, все пак е в тв формат. Нормален мъж на място никога няма да се остави някой льольо да го взима за мезе и да му мълчи.

# 1 885
А на мен и друго ми е чудно, Данка, ако дължи толкова пари как може да е толкова спокойна? Аз ако съм ще се побъркам, докато не ги платя.
Тя, ако беше спокойна, нямаше да се излага в такова предаване да си търси спонсор. Ама не ѝ върви намирането по общоприетия начин. А в предаване средата вътре ги зомбира някак си и са лесни за отстрел. Ето, виждаме го наперения пуяк колко е лесен...

# 1 886
А на мен и друго ми е чудно, Данка, ако дължи толкова пари как може да е толкова спокойна? Аз ако съм ще се побъркам, докато не ги платя.
Тя, ако беше спокойна, нямаше да се излага в такова предаване да си търси спонсор. Ама не ѝ върви намирането по общоприетия начин. А в предаване средата вътре ги зомбира някак си и са лесни за отстрел. Ето, виждаме го наперения пуяк колко е лесен...
Ми за това е влязла жената - да рекламира себе си и ако остане нещо и за книгата. Дългове има жената, ей!
Да не спят нашенските милионери, ами направо като излезе Долариела Запорела, да се избият кой дълг да погаси, кой герданче да купи, кой чохено контошче!

# 1 887
Сега гледам последния епизод и съм на мнение, че Мартин е на страната на Виктор само защото той е в женската си енергия както щяха да кажат в предаването. Той е много несигурен и това което Даниела каза за него е 100% вярно. Ако Виктор беше мъжкар той щеше да представлява конкуренция за Мартин. Мислел си той, че е алфа защото бил най-възрастен, смях в залата 😅 Досега сме видяли най-много мъжка енергия от Васил и затова всички жени се ориентираха към него, даже и Ферай се разхубави от както се присъедини към неговия отбор и заряза стария интригант.

# 1 888
Стига с тези запори - след няколко месеца ще са погасени по давност и няма да ѝ се налага да връща ѝ стотинка. Дано само парите не са на някоя мутра, че тогавя ще си изяде боя.

# 1 889
Козара защо се мисли за много красива, не разбирам, и какво толкова предлага? Снимките й в ИГ нямат нищо общо с действителността - фина и нежна уж, а всъщност разлята/налята и мудна.
А като заговори става още по-зле- мутренски подмятания срещу другите момичета и липса на интелект. Вчера пак имаше силно изказване - събудила се една сутрин , измислила си сама думи за татуировка и си я направила на италиански език, не че го говори …

Общи условия

Активация на акаунт