Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Априлска вещерска и спортна

• 65 127
  • 1 870
  •   1
Отговори
# 60
Кафето драстично скочи в последните седмици. Предполагам, че и при какаото е същото. Търсех да купя какао на плочка - няма и не се предлага. Ще трябва да попълнят запасите, че у дома много се харчи за сладки неща.
Аз карам на класическо кафе на джезве. Мелничката е ръчна. Пробвал съм какви ли не автомати, кафеварки и т.н. и накрая пак се върнах към класиката.
Немските кафета имат кисела жилка.
Явно и някой друг килограм кафе ще трябва да купя.
Каква е тази вегетарианска кайма ? Днеска по 24 Kitchen я споменаха и си задавам едни въпроси ....

# 61
  • София
И още ще поскъпва и кафето и какаото.

# 62
Вегетарианската кайма е същото като безалкохолното вино/джин и тн - нищо общо с оригинала.

Преди да минем към Дъбов и сие, от масовите кафета най ни допадаше Давидоф, но така като гледам и той е подобен ценови клас. На промоция ще е по-поносимо сигурно, а и по-лесно ще се намира.  Аллда може да се погледнат също, макар че те са от типа на Дъбов. Не са никак лоши.

# 63
Когато Лаваца крема е густо се движеше в порядъка 5-6 лв/250 гр, Давидов на промоция беше около 10.И то,ако не се лъжа,за 200 гр.Пробвала съм няколко,все попадах на кисела жилка,а и беше много ситно смляно,и ми запушва цедката.
Поръчах това, което Ули ми препоръча 🤗.Ако вземе че ми хареса,ще мисля нещо.Я мелница,а автомат 🫣😂
Днес гледах други селектирани кафета,като цена бяха като Дъбов.Дамата, което ги спомена,имаше и код за отстъпка.Ули,и ти трябва да си ги видяла 🤪

# 64
Не съм, Ренко, къде ги гледа.
Аз основно от дъбов и от една плевенска супер малка пекарна поръчвам.

# 65
Янче,и аз го четох някъде.Но като потърсих в нета,не ми излизаше инфо,къде се намира.
Но пък една мини италианска верига има от скоро в Пловдив -Нак маркет.С поне 3-4 обекта са май вече.
Каква мелничка поръча,Бърд?
Вия Тракия е в отсечката на 6 септември между Бриколаж и бившия завод Чайка, от страната на Вис Виталис, но доста преди него. Вижда се като се минава с кола.

https://maps.app.goo.gl/bFdEqGQGRchufUp79

# 66
Преди да минем на професионална машина, цедките ни се запушваха от експериментите на ММ с по-ситно смляно кафе.

ММ взима кафе от Ибеко и Коферо. Не знам дали може са се поръчва онлайн. На Дъбов не е фен. Аз там не се меся, че отдавна мина на следващото ниво след вманиаченост.

Ули, може ли сайта на плевенската пекарна?

# 67
Ама сега,какви са тези Дъбов?Пече кафе?
  Я да се поразровя,а и аз искам на плевенската пекарна.Преди години моето бести от 1ви клас и мъжът й печаха кафе.Ама се разделиха,тя замина за Бургас.
   Сега ще разгледам,от любопитство.Аз пия капсули и едни дози ,с машина на Сенсео.

# 68
Плевенска пекарна ми звучи като плевенски закуски Wink

# 69
Привет и в Април! Да е добър месеца към нас!
След напрегнат ден, направих бърз тур в магазин за ядки(олях се в разнообразието и грамажите-ще имам ядки за няколко месеца напред), месарница и фирмен магазин на Елена, но имам още да пазарувам, та утре рано сутринта и в бакалията ще се замъкна.
Кафе в момента си купувам смляно на Коста, правя си го на джезве. Тези марки дето ги подмятате хич не ги знам.
Размазах се, имам ядене, ще енергоспестявам, че в следващите дни ще хвърча. Трябва да видя къде ще дяна цветята от цветарника, да прибера/вдигна нависоко разни неща, които могат да навредят на кучето, ако ги докопа. Дано не се навре в конвектора и да се изгори.

# 70
И аз съм фен на Дъбов. Те ми го мелят. Казах им каква ми е машината, те прецениха колко ситно да е. Не ми се е запушвала цедката с него. Даже като си затръгваме, си пълня куфара с кафе, ще каже човек че тук няма, ама ей на. И аз правя дивотии. Но си го харесвам много.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 19:25 от alex_jp

# 71
Кло, благодаря за инфото!Някой ден ще го посетя.
От кафе,минавам рязко на вино и мезе 🤣
Скрит текст:

# 72
Ренкич, чувствам се поканена 😃

# 73
Идвай,има и още,ако на това му видим сметката до тогава!Само носи още вино,че нещо ми се услажда тази вече 🤭
На бягството ни със Скъпия за пръв път пих от Староселската изба.Кабернето мнооого ми допадна 🍷

# 74
  • Mediterraneo
Ренко, много неприятно ми стана, да знаеш! Някак нечестно играеш.

Привет в новата тема.
10 години, откакто пристигнахме в Испания станаха вчера, чак не е за вярване...
При нас е топло, едно слънце, извадих тежката артилерия със слънцезащитата, че слънчевата алергия ми разказва играта първите пъти, когато се съблека по къс ръкав.

Общи условия

Активация на акаунт