Хеликобактер пилори - трета тема

• 8 637
  • 247
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте, ако се направи тест на фецес за хеликобактер пилори по време на прием на Нексиум, валиден ли е, или може да бъде фалшиво отрицателен?
Благодаря

# 241
Здравейте, ако се направи тест на фецес за хеликобактер пилори по време на прием на Нексиум, валиден ли е, или може да бъде фалшиво отрицателен?
Благодаря

Нексиум създава филм върху стомашната лигавица. Не маскира наличието на бактерия в фекален тест.
 Фекалния тест обаче не е информативен ако имате хеликобактер който не е установен и лекуван. В случая най-информативния тест е дихателния. Фекалният може да е фалшиво отрицателен и да изглежда че нямате ХБ. Затова и се прави дихателен или гастроскопия за сигурно установяване.
Ако обаче сте лекувани от  ХБ и правите фекален тест , той ще е положителен в рамките на следващия месец два след лечението. Едва след това ще стане отрицателен.
Дано съм обяснила разбираемо.

# 242
И аз след кръвен тест, гастроентролога ми назначи следните лекарства да пия за 14 дена . От събота ги почвам със страх как ще ми повлият,  но нямам избор! Някой пил ли е  по тази схема?

Нексиум
Линфорте
Улкамед
Аугментин
Метронидазол

# 243
  • на земята
Здравейте у аз съм в отбора,реве ми се направо.
Микробиология
Helicobacter pylori Ag   F       5.1       Index     0 - 0.9     CLIA
Започвам лечение дано успея да я изтребя тази бактерия .Това ми назначи доктора днес,понеже левокса и пеницилин немога да пия.
Моксистад 400 мг
Нолплаза 40 мг
Улкамед
Хелико протект
14 дни
Страх ме е да не съм заразила децата от домакинстото,тъкмо ми се оправи корема сега от този антобиотик очкавам пак мъки
Бъдете здрави

# 244
Някой лекувал ли се е при д-р Любомир Давидов - София? Търся впечатления от лекаря.

# 245
Страх ме е да не съм заразила децата от домакинсвтото, тъкмо ми се оправи корема сега от този антобиотик очкавам пак мъки
Бъдете здрави
Направете им дихателен тест, неинзвазивен е и с много голяма точност.

Моксистад 400 мг
Нолплаза 40 мг
Улкамед
Хелико протект  14 дни
Един АБ+ ИПП и бром. Далеч от перфектната четворна схема с два АБ и бисмут плюс ИПП. Надявам се да не употребявате често антибиотици, че бактерията става силно резистенстна и схеми като само два АБ или Аб+бром стават масово неуспешни .

# 246
Страх ме е да не съм заразила децата от домакинсвтото, тъкмо ми се оправи корема сега от този антобиотик очкавам пак мъки
Бъдете здрави

Моксистад 400 мг
Нолплаза 40 мг
Улкамед
Хелико протект  14 дни
Един АБ+ ИПП и бром. Далеч от перфектната четворна схема с два АБ и бисмут плюс ИПП. Надявам се да не употребявате често антибиотици, че бактерията става силно резистенстна и схеми като само два АБ или Аб+бром стават масово неуспешни .
Бъдете здрави

Моксистад 400 мг
Нолплаза 40 мг
Улкамед
Хелико протект  14 дни

А моята схема как мислите - ще помогне ли?

# 247
Нексиум
Линфорте
Улкамед
Аугментин
Метронидазол

Умишлено не съм коментирала. Изглежда ми перфектна без да съм лекар. Четворна схема е.
Имате ИПП - нексиум
Имате два АБ ( не виждам дозировката но понеже рядко лекар дава толкова добра от гледна точка на съвременен подход схема че съм сигурна че е съобразил и дозите, както и умишлено е дал 14 дена а не 10. За да умре каквото има да мре). И двата АБ са от тези които са предпочитани като добри и действащи.
Лекарят е добавил и бром чрез улкамед паралелно, както са новите протоколи.
Дал е и пробиотик.
Важното е да издържите дискмфорта. Пиша го защото знам при мен как беше. Струваше си да проява нужното търпение.
Пожелавам ви успех!

Общи условия

Активация на акаунт