Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 122
  • 653
  •   1
Отговори
# 555
GoSSipSs, протеинът ти съдържа ли въглехидрати? Аз също имам протеин с подсладител сукралоза, но е с 0 въглехидрати. Имах известно завишение на инсулин и гликиран хемоглобин откакто го ползвам, но барчета и други сладки неща не употребявам. Ако си пускаш често изследвания, можеш да пробваш да добавяш в шейка 1 с.л. мазнина и някакви фибри, примерно хуск 1 ч.л. Аз така правя от известно време, но още не съм пускал изследвания, да видя как ми се отразява. Средата на май ще ги направя, че да има месец откакто взимам този бъркоч.
Иначе, Елора, мога да заявя, че хускът много приятно и задоволително ми се отразява във WC-то. Wink Откакто съм го започнал пропуск нема! Само че установих, когато правя шейка с вода, после усещам дразнене и на моменти болка в корема, а когато добавя 100 гр. кефир или кисело мляко, проблеми няма, а дискомфортът тутакси отминава, когато си изям двете яйца след тренировката.
Имам и натурален протеин без подсладители, но съм напънал този със сукралозата, че да видя дали ще има ефект от мазнината и фибрите, защото и преди последните изследвания пак него употребявах. Па и трябва да се харчи, пара съм давал. Joy

# 556
С въглехидрати е 6 грама на 100, подсладителя е стевия, води се  диетичен. От Gym beam май го взех. Няма да го пия изобщо. Аз имам един почти 15 годишен, трениращ активно, та той ще го допие. Аз минавам на яйца и месо за протеин. При мен кг не са се покачвали откакто съм на режим. В началото даже с Глюкофажа, докато го пиех много бързо отслабвах, без нито веднъж да ида до WC допълнително, аз там проблеми нямам, часовник съм. А като видех кантара на едно място просто пропусках някоя закуска и ядях по-малко и пак тръгваше надолу. Кг вече нямам да свалям и неискам 52кг съм, добре са ми аз съм дребна. 159 съм висока. Писали сте за подсладителите, ама аз като съм разбрала, че  ако е за диабетици и става за ядене и така съм си я карала. Вече разбрах, и това, че неможе. Детето ходи и на фитнес и на кик бокс, така че ще иде тоя протеин, макар че го гледам пие 2 пъти в седмицата, през другото време бърка яйца, пече телешки пържоли, унищожава ми тиганите за отрицателно време, ама това е друг въпрос.
Аз изследвания пускам що годе често, горе-долу на 2 месеца някъде, ако това е често де. Стига да се наканя  да не изчакам лабораторията долу да  отвори, че ставам в 5 часа и грабвам кафето, а тя е  от 7 часа. Пустото кафе с  цигара... а щях да отказвам цигарите от средата на април, ама нещо даже повече пуших покрай тези болници и чакането на резултати...

# 557
Аз предлагам да не обвиняваме протеина, а пълнителите в него Sunglasses Само натурален, без нищо друго и смесен с кисело мляко или кефир. Моят винаги е придружен и с две варени яйца примерно, или 100гр сьомга
Чист суроватъчен изолат няма нищо общо с тея боклуци с вкус и с по 15 съставки. Пък и ти за обяд... протеин се пие след тренировка, а не докато си седим на дупетата без движение Grinning

# 558
Като каза, че ти унищожава тиганите, едни клиенти внасят чугунени. Те са трудно за унищожение, стържат се с тел и са много подходящи за възпитателни цели. Joy
За приятели давали отстъпка, което значи, че всеки може да се сприятели с тях и да изпроси отстъпка. Wink
Ся, аз тренирам бицепс с 40 кг., а не мога да си представя да извъртя едни палачинки на моите змейове с техния тиган за палачинки. Трябва на почивки да ги правя.

# 559
Да, всеки ден, но днес доктора каза, че вдига инсулина и го спирам.

точно в тази връзка, да разнищим ситуацията.
Онзи ден гледах/слушах Иван от Funtional Bodies и той каза това:
"Whey  Протеин е най доброто на пазара в момента, кръвната захар стои, но вдига инсулина."
Дали не е по добре да се пият само други аминокиселини, които доказано не вдигат инсулина? Поне за нас, тези които сме с ИР.
Аз лично не правя кой знае колко силови тренировки и не допълвам със сух протеин храната си. Но пък залитам към колаген. 
Сега сина ми, казва да пробвам от неговия креатин за 2-3  седмици, да напълня клетките с вода и за концентрация, но се чудя дали няма да има външна разлика от тази задържана вода, за кг е ясно.

# 560
Аз взимам креатин от месец и половина. Не забелязах никакъв видим ефект от него. Ако има някакъв, е много незначителен. И тегло даже не съм качила. Правя силови тренировки 5 дни седмично обаче и са тежки.
Ако човек не тренира и се храни добре, протеин на прах е напълно излишен.

# 561
Гущер, хуска хич не ми действа. Причинява подуване и леки болки в корема, ама за запека е обратното. Причинява ми още повече запек.

Иначе съм понапълняла. 71 вече.
Със см показва на бедрата намаляване. Покрай празниците не фаствах.
Ама ето, подсладител уж и пак нагоре. А и винаги като спирам цигари и ми се забавят нещата.
Ще се фаства.
Иначе пия колагенче на прах. И дали не е от него, но ще видим.

# 562
Моя протеин е Whey.
Аз имам един комплект чугунени тигани 3бр., един малък дълбок, един среден и голям. Изобщо не обичам да опирам до тях. Много са тежки, детето изобщо не посяга към тях пък, забранила съм му. Ще иде плота, веднага си го представих, а е чисто нов, понеже преди няколко дни аз го пукнах, изпуснах една чиния, пребирах от миалната и вдигам купа с чинии и най-горната падна върху плота. Натежаха ми. Макар че и аз тренирам с тежести. Бицеп съм на 25-30 кг все още, ама изпуснах чинията...
Тренирам силови 5 пъти в седмицата, освен когато сме на почивка. Не пия креатин, не съм пила до сега и не смятам. Пих протеин само.

# 563
кажете моля, някакъв трик за белене на варени яйца. С тези  от магазин, нямам проблем. Но с тези от фермите, заедно с черупката ми заминава и половината яйце. Не ги варя с яйцеварка, може би това де е проблема? 

# 564
Какво значи Whey протеин?

# 565
Елора, много добър пример си дала за Изкуствения интелект, направо уникален.  Не съм му фен и аз съм го тествала. Понякога думите му са тотално празни, без смисъл. Аз съм програмист по образование и за момента не го приемам за критерий. Стигам си сама до това, което ме интересува.

# 566
Галина, мисля че ИИ е нарцистичен психопат. Щото като му кажеш, че лъже, продължава да настоява, че е така  и не лъже. То бива наглост, ма  толкова Joy

# 567
Whey е млечен протеин.

Не съм намерила начин да беля яйца които не се белят. Не е от начина на варене, нито от това дали са пресни или не. По-вероятно е да е от кокошките и с какво са хранени. Когато се ядосам, отива половината белтък, когато не съм ядосана, с лъжичка обирам от черупката.

# 568
Невър, същата съм с яйцата. Аз даже ги псувам Joy

Тоест Whey  е пак суроватъчен ли.
Някъде мернах, че имало суроватъчни без лактоза.

# 569
Да, точно суроватъчен. Има, да, но е по-скъп май.

Общи условия

Активация на акаунт