Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 18 533
  • 653
  •   1
Отговори
# 645
По принцип правя, но до сега съм правил по схеми от ютуб и някои статии, от скоро ChatGPT ми прави тренировките, вкарва забравени упражнения, както и такива, за които не бях и чувал дори Simple Smile
Но като цяло отделям около час на ден в нещо подобно на кардио с преобладаващи повторения с натоварвания, но не такива, че да водят до откат или сериозно съпротивление Simple Smile
Все пак домашната обстановка не позволява пълноценна тренировка...
Е, за планк няма проблеми... по минута и малко отгоре 2-3 пъти за цялата тренировка ми идва добре Simple Smile

Сега сложих още два диска към гирата, стана 7 кила, вече се усеща добре...
И гледам на няколко места, а и Интелекта ми дава 3 серии по 12 сгъвания на ръка... и толкуз. Е това... достатъчно ли е?

Май разговорът отиде в друга посока и е за друга тема, ще трябва да погледна дали има такава за трениращи Simple Smile

# 646
Navy, тежестите са ти "леки". Вдигни ги, така нищо не правиш. Аз съм жена, 50 кг, и за ръце съм с дъмбели 2 х10 кг. 3 пъти по 20 повторения. За мъж, тези тежести ми се струват перца.

# 647
По принцип правя, но до сега съм правил по схеми от ютуб и някои статии, от скоро ChatGPT ми прави тренировките, вкарва забравени упражнения, както и такива, за които не бях и чувал дори Simple Smile
Но като цяло отделям около час на ден в нещо подобно на кардио с преобладаващи повторения с натоварвания, но не такива, че да водят до откат или сериозно съпротивление Simple Smile
Все пак домашната обстановка не позволява пълноценна тренировка...
Е, за планк няма проблеми... по минута и малко отгоре 2-3 пъти за цялата тренировка ми идва добре Simple Smile

Сега сложих още два диска към гирата, стана 7 кила, вече се усеща добре...
И гледам на няколко места, а и Интелекта ми дава 3 серии по 12 сгъвания на ръка... и толкуз. Е това... достатъчно ли е?

Май разговорът отиде в друга посока и е за друга тема, ще трябва да погледна дали има такава за трениращи Simple Smile
То теми има, със сигурност имаше за тренировки в домашни условия, ако трябва и поработи с някого поне за известно време.
Не е въпросът да се сравняваш с другите кой колко тежко вдига, а че по това което описваш - очевидно на теб са ти много леки тези. Ако сега започваш, няма смисъл да се напъваш само защото някой казал няколко пъти по-тежко, примерно, да мъчиш и ти толкова. Прогресивно стават нещата, никой не е почнал от голяма тежест направо. Но все пак трябва да те натоварва а не да си размахваш ръцете. Ще вдигнеш с няколко кила, след време и те ще са ти леки, пък ще вдигаш пак. И така.

# 648
O, не започвам сега, тичам си, лицеви и т.н. поне от година, но като цяло без прогресиращо натоварване, за тонус и поддръжка...
Просто от този месец се замислих и започнах да структурирам нещата... с тази цел си взех и протеина и креатина Simple Smile
Защото съм си във форма, качвам до 7-я етаж с тичане и пазарски торби и не се задъхвам, но... сега се поблазних за форма и обем Simple Smile явно само съм "заяквал" без прогрес, е, и на тези години не съм очаквал и друго... но видях, че имам шанс, пък и е нещо много яко като предизвикателство... те така Simple Smile

# 649
  • на острова на мечтите
https://m.bg-mamma.com/?topic=1767049
Ето тема за тренировки в домашни условия.
Интересно, но май само момичета има. Харесва ми. И аз засега не мога да отида до зала.

# 650
Издръжливост и сила са две отделни неща ми се струва. Тичането по стълбите и способността да изтласкаш определена тежест не са едно и също. Екстра мускул се изгражда само с прогресиращо натоварване. Тялото трябва да се стимулира и провокира, за да го накараш да сложи още мускул. Няма да го направи, ако няма нужда.
С гири от 4кг нямаш нужда нито от протеин, нито от креатин.

# 651
И зарежи тоя AI. Или с треньор в зала или хвани програма от ютюб. Съвсем различно е са следваш план и то от човек с опит, не AI. И в домашни условия се постигат сериозни резултати, но си трябва оборудване. Това че можеш да тичаш по стълбите няма да те спаси на 70. Трябва да се гради мускул и здрави кости, а това става с вдигане на тежко.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 08:54 от Costa

# 652
Абе най-добре е в зала, но не знаем кой къде живее и къде е най-близката зала. Шарпи е теларка с мускули и тренира вкъщи. Ако има време и желание, да нащрака снимки на дъмбели, пудовки и другото си оборудване. Може да е от полза за тези, които не могат в зала. Заек мисля също тренира у тях си. Нека и тя се похвали с железа. Изобщо те двете ми бяха много полезни в началото, когато търсех упражнения.
А па и то от зала до зала има разлика. Живея в София и зали около мен дал Бог, но свестните са все с кола. Аз искам само на уреди да тренирам, а не със свободни тежести и си трябват за това големи зали с много машини. За 4 дневната си програма ползвам 26 машини за упражнения + 2 за кардио.

П.п. Сега ги преброих точно - 29 + 2.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 07:46 от Гущера

# 653
Честит празник.

Заплеснах се вчера

https://www.bg-mamma.com/?topic=1771486

Нова тема

Общи условия

Активация на акаунт