Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 18 542
  • 653
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ще удържа фронта до сутринта. Доядоха ми се от клипа в горния пост.Relaxed
Иначе "крада" от идеите в темата за менюта. Ще свикна, няма как.
Просто темата за ИР ми е толкова объркваща, но предполагам, че с времето много неща ще ми се изяснят.

# 616
Добро утро, аз допивам кафето и излизаме с кучо след малко. Ще си направим разходката, най-обичам по това време на годината да се разхождаме, всичко е зелено и разцъфнало 💜
Гледам за зачервявания си говорите. Понеже съм се сблъсквала с този проблем, да знаеш задължително е използването на слънцезащита с 50 фактор всекидневно. Много се обостря и от слънцето. Баба ползва този крем от достаа време всекидневно + подходящ почистващ продукт и хидратиращ. Взела съм на баба три и при нея работят, но тя имаше розацея, под контрол е и без кортикостероиди. Синът ми има атопичен дерматит, който като беше много малък се проявяваше направо на рани, но като поотрасна като се обостри без значение от какво дали храна или вятър например, му се проявява като червени петна по бузките. Него съм го водила през годините на n на брой дерматолози. Кортикостероидите единствено и само му влошаваха състоянието. Три продукта работят при него. Слава богу, че няма акне, че щеше да е трудна борбата.

# 617
Би трябвало дерматологът да познае.Thinking
Днес ми попадна клип на шампионката ни по борба. Гледам и тя червена, кг ѝ видимо са повече от моите, ама по червенината си приличаме, макар че при мен не е така много.Thinking
Скрит текст:

То едни дерматолози.
Като съм била какво. Гледат ме,даже с лупа и вика - не знам, може би е това, може би онова. На ти това кремче за 50 кинта.
Ама нали си учила ма.
Кремчето ми подейства много зле.
И спрях на кожни да ходя.
Мисля си за един крем за зачервявния да опитам скоро.
Ама трябва да го потърся, някъде го запазих.

Ха, това с лъжицата ще го пробвам.

# 618
Кортекостероидите много влошават симптомите, в много краен случай прибягвам до тях. Синът ми имаше на бузите отворени рани, тогава съм третирала с кортикостероиди 14 дни, беше отдавна поотрадна и от тогава ползва първо почистващо, второ хидратация и всекидневна слънцезащита. Вечер си знае зъби, почиства лицето, хидратация. И АД е под контрол и акне няма за сега. Имал е 2-3 пъти пъпки, излизат му по една. Да чукна на дърво е ок. Баба беше много червена пък и на нея същата програма и е добре положението. Даже ползва абсолютно същите продукти като детето. Но пък задуха ли вятър и той е много навън понякога му се появяват червени петна на бузите с годините все по-рядко, но си е там. АД по принцип се контролира, не изчезва. От както се е родил се съобразяваме с това. При баба пък дойде точно с диабета.

# 619
Да, кортико не лекуват, те облекчават и после като спреш - фиуууу, същата работа, даже често и по-зле. Минала съм го това.

Намерих кремовете. На ISIS PHARMA са missence. Разгледай ги. Няколко вида според суха, мазна.
Имали дори слънцезащитен, който е и като сс крем.
Чак ме е яд, че купих наскоро един на авене обикновен.
Значи следващия ми слънчев ще е този.
Но ще взема поне този си мисля скоро тогава да цапоят поне 1 път на ден.
https://remedium.bg/isis-pharma-ruboril-expert-m-gel-krem-za-nor … e-x40-ml-137303/p

# 620
Може и да е алергична реакция. Имам колежка, който имаше алергия към лака, с който обработват мебелите. Доста гадно, така че може и да е нещо такова. 😆

Аз съм се мазала с кортикостероид по ръцете и дланите, белеха се като си все едно сменям кожа, а се цепеха на дълбоки рани. Мазах зимата, спрях януари края и пак се започна. В момента, в който времето се затопли - всичко утихна.

Аз се карам по режима, но с леки отклонения, защото имам едно обстоятелство, което се промени и малко вдигнах въглехидратите, но не джънк, ами просто по една филия хляб и то пълнозърнест. Не ми харесва, де. КЗ на гладно ми е 4,5 - поне има подобрение.

Чета ви редовно, но все по-малко време имам.

# 621
И алергия също.
Но за мен това е емоционално нещо. Не мога да му хвана спатиите.
Другата  седмица из центъра ще се шляя и ще взема тоз робурил и дано намали малко.
А дали след спирането ще остане намалено? Ще докладвам.

# 622
Сестра ми я диагностицираха с розацея миналата година, при нея се появи изведнъж и не беше само зачервяване а и болезнени пъпки и плаки като охлузено... Малки бяха, но на лицето. Бяха ѝ казали да се пази религиозно от слънце дори и след като се овладя положението тогава. Действително ако пропуснеше да се намаже, почваше наново всичко, но това беше тогава. Наскоро каза че излязла без да си сложи фактор че много бързала. Ами, позачервила се от силното слънце но до там. Нищо общо с това чудо дето преживя тогава. И си мисли че вероятно не са били прави с диагнозата а от нещо друго е било...
Много налучкват наистина, явно малко са добрите с диагнозите. И всеки си гледа само в неговата област и не търси връзка с други неща, а то обикновено има.

# 623
  • София
Благодаря ви, момичета!
Започнах да мажа с крем на Bioderma против зачервяване, пия антихистамина, и мажа крема, предписан от доктора (само вечер). Сърбежът изчезна, червенината намаля, но я има. Ще погледна препаратите, които сте ми препоръчали, и се надявам да овладея положението. Ще докладвам пак.
Днес бях отново под стрес, и сега имам усещането, че пак се обострят симптомите.Thinking Ще следя.

п.с. ще пробвам с робурил, купих и слънцезащита SPF 50. Аз всяка година ползвам висок фактор.

# 624
На биодерма ползвам и аз, но който е и ББ

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010020490

Ама ефект няма, като се махне крема си е червено.

# 625
Благодаря ви, момичета!
Започнах да мажа с крем на Bioderma против зачервяване, пия антихистамина, и мажа крема, предписан от доктора (само вечер). Сърбежът изчезна, червенината намаля, но я има. Ще погледна препаратите, които сте ми препоръчали, и се надявам да овладея положението. Ще докладвам пак.
Днес бях отново под стрес, и сега имам усещането, че пак се обострят симптомите.Thinking Ще следя.

п.с. ще пробвам с робурил, купих и слънцезащита SPF 50. Аз всяка година ползвам висок фактор.
Антихистаминовите препарати изобщо не са безобидни, по-скоро от него ти намалят симптомите не от Биодермата. Докато се пие фенистила всичко е ОК и има подобрения после пак.
Спокойствие му е майката просто и по-чиста храна, без алергени и така. Общо взето съобразяване постоянно.
Детето ми го спасява много това.

Това е рол он действа почти незабавно, успокоява сърбеж и зачервяване, атопична раздразнена кожа.. Нямам дамска чанта, в която да не се намира поне едно от това. Детето си има в раницата постоянно. Помага за много неща и то бързо.

Това е същото, но спрей. С него, когато мястото е по-голямо.
Ако тия двете не помогнат, другото, което ползваме е предписано врче от лекар.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 11:37 от GoSSipSs

# 626
То проблема може да е и в червата всъщност.

И да докладвам за кефира.
Направих с млякото от лидл. Онова в бутилка 3,7%
Много гъсто стана, много.
Довечера ще прецеждам.

# 627
Може, аз затова не предлагам конкретни продукти, макар да съм ползвала абсолютно всичко от масовата аптечна козметика та до козметика от висок клас. Просто без правилно диагностициране е стреляне в тъмното. Аз детето си съм водила на незнам колко лекари, докато не получим правилното лечение. Но при него беше тежко положението, пък за рев и писъци няма да обяснявам, когато бебе няма буквално кожа по бузките.
То и затова сега синът ми не обича сладко (слава богу). Беше към 4-5 годишен, когато за пръв път опита нещо, което е сладко. Също и хляб. Сега не яде нито едното, нито другото, хляб и тесто сега яде само, когато е под формата на пица. Пък после нека вкуса да не се възпитава. Той ми беше на безглутенова, безлактозна диета до 4 годишен с изключени абсолютно всякакви алергени. На ДГ съм го пуснала почти на 5 г поради тази причина. И в крайна сметка, въпреки всички усилия, както казва доктора ни, той си израстна това състояние. Сега и да се прояви нещо, е в много по-лека форма, имунитета му е изграден и кожата му реагира в по-нормални граници.

# 628
Нейното зачервяване е на лицето, тези неща не мисля, че са за лицето.

# 629
Тези двата продукта може да се ползват на лице, цяло тяло вкл. и интимни зони, от кърмачета до възрастни. Без ограничения.

Общи условия

Активация на акаунт