Всичко за гел лаковете - тема 58

• 49 359
  • 748
  •   2
Отговори
# 300
Момичета, коя  пила според васе по  добра ?Виждам, че втората по характеристики е по мощна, но не е гаранция, че е точно така.Ако има някой да ги е ползвал, моля да сподели.
https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=60110117914166 … fer_page_sn=10037
https://www.temu.com/bg-en/high--45000-rpm-electric-nail-drill-s … 179813_eeu3oy7r8r
https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=60110117914166 … fer_page_sn=10037

# 301
Супер, че се задават, ама дали реално ще се спазват.. Голяма част от софийските салони зареждат с нискокачествени украински и китайски продукти, които като не са от ЕС и за тях тези регулации не важат. Дори бг вносителите на Гама слагат някакви зелени етикети, които ги няма на оригиналната опаковка и твърдят, че били еко. Ама не са.

Реално, ако продуктът не е създаден в ЕС или Америка/Канада, където също има строги регулации, няма никаква гаранция, че съставът отговаря на регулациите.

Има толкова много брандове гел лакове, които са според европейските регулации, просто досега нямаше как да се конкурират с ниските цени на украинските и китайски боклуци.

Това изобщо не е вярно. Има европейски регламент за козметичните продукти и специална база данни, в която всеки единтакъв продукт се регистрира от вносителя му в ЕС. Ако не отговаря на изисканията за състав, познайте дали ще го регистрират и ще може да бъде внасян законно в която и да било държава-членка. И украинските, и китайските производители не се толкова глупави, че да се откажат от европейския пазар. Говоря за големите и утвърдени производители, които се внасят легално, не някакви гаражи в Китай, които после продават лакове за 1 евро в Али и Шейн и Пенка от Бг ги продава на тройна цена в групите и ОЛХ.

# 302
Супер, че се задават, ама дали реално ще се спазват.. Голяма част от софийските салони зареждат с нискокачествени украински и китайски продукти, които като не са от ЕС и за тях тези регулации не важат. Дори бг вносителите на Гама слагат някакви зелени етикети, които ги няма на оригиналната опаковка и твърдят, че били еко. Ама не са.

Реално, ако продуктът не е създаден в ЕС или Америка/Канада, където също има строги регулации, няма никаква гаранция, че съставът отговаря на регулациите.

Има толкова много брандове гел лакове, които са според европейските регулации, просто досега нямаше как да се конкурират с ниските цени на украинските и китайски боклуци.

Това изобщо не е вярно. Има европейски регламент за козметичните продукти и специална база данни, в която всеки единтакъв продукт се регистрира от вносителя му в ЕС. Ако не отговаря на изисканията за състав, познайте дали ще го регистрират и ще може да бъде внасян законно в която и да било държава-членка. И украинските, и китайските производители не се толкова глупави, че да се откажат от европейския пазар. Говоря за големите и утвърдени производители, които се внасят легално, не някакви гаражи в Китай, които после продават лакове за 1 евро в Али и Шейн и Пенка от Бг ги продава на тройна цена в групите и ОЛХ.
Разбира се, че големите и утвърдени производители няма да се откажат от европейския пазар, това дори не е предмет на дискусията. В България регулация няма, всеки поръчва откъдето намери най-евтино, без значение какво е качеството. Нито един български вносител няма да си унищожи старите количества, които вече не отговарят на регулациите, всичко ще се преетикира и пласира в салоните, някои като Гама вече почнаха да слагат допълнителни зелени кръгли етикетчета, които липсват на поръчаните лакове от официалния сайт на Гама. А много салони директно поръчват от шийн или алиекспрес за по-евтино, там регулации няма и никой не гледа състава.

Та в салоните от години се слагат нови етикетчета и за срока на годност на гел лаковете, всеки месец слушаме новини как хранителни стоки и други стоки с изтекъл срок на годност се преетикират и после продават . Нека не сме наивни - нито бг регулатори имат капацитета да следят, нито салоните имат желанието да са изрядни, нито вносителите имат желание да са коректни, а на крайният клиент масово не му пука за състава на гел лака. Докато не получи алергия Simple Smile

# 303
  • Пловдив
Е те масово започнаха намаление на гел-лакове вече.
И естествено, че ще останат поръчките от тему и подобни, който иска изчистене състави и преди това е гледал етикетите. Не вярвам и един салон да речем да изхвърли 100+ лака и да набие нови 2-3000лв. и то в момент, когато след 8.08 няма да може да увеличава цените на услугите.
Или сега ще увеличат цените с 40% и всичко ще е точно.

# 304
Момичета,ако искам да удължа леко ноктите,как се процедира с гел в бутилка? С горни форми или с хартиени?
Понеже им смених формата за разнообразие,пък и да пробвам,но за бадем една идея по-дълги май трябва да са.

# 305
Здрравейте. Включвам се с последния ми маникюр и няколко въпроса.

Слагам снимки на проблема и въпроса е: Защо така ми се усукват и кривят ноктите? Когато се лакирам са ок и след 3-4 дни се получава така. В случая имам само цветна база, без гел. Когато са по-дълги слагам Kodi long nails, но след 7-8 дни пак се получава такова изкривяване. Единия край сякаш се завива надолу, другия се повдига и "връхчето" се накланя на една страна. Случва се само на някои нокти, не на всички. Предимно палци, показалци и малките.
По-твърд гел ли да сложа и какъв? Има ли някакъв начин да са прави и хубави, освен типсове?

# 306
  • Пловдив
Не се занимавам с това, но наскоро гледах публикация на една маникюристка, която казва, че е огромна грешка, която много професионалисти правят - да се "яде" от тази точка на растеж, защото променяла във времето формата на нокътя. По принцип не гледам такъв род клипчета, но в случая го направих, защото при показалците, обикновено е "ям" аз, защото те наистина са ми друг тип плочка спрямо останалите нокти.

# 307
Момичета, запалихте ме с този про гел на ДНКА. Сега търся откъде да го поръчам. В Елена арт явно е изчерпан. Намерих го в някакъв сайт валексшоп. Дали е надежден, някой да е поръчвал от там?

# 308
Елена арт очакват до 2 седмици зареждане на dnka. Аз чакам течните акригелове

Десиссслава, старая се да не ги препилвам. Тук е взето съвсем малко повече, но заради усукването на тази страна изглежда, че е много препилено. И когато са квадрат пак започват да се изкривяват така.
Ето тук се вижда, всъщност това удебеленото в свободния край не е натрупан материал, а изкривено надолу

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 19:39 от Bambie.

# 309
  • София
Момичета, каква е тази TPO съставка в гел лаковете? Някакви алтернативи?

# 310
Момичета, каква е тази TPO съставка в гел лаковете? Някакви алтернативи?
няма я във всички лакове, обикновено само в най-ниския клас. Гледайте просто състава. Реално хубавите марки лакове от години я нямат в състава си.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 23:07 от FreesiaR

# 311
  • София
Използвам Коди, но доколкото разбрах от Гугъл и Чат джи пи ти съдържат TPO. А и съставът на лаковете не виждам някъде изобщо да е публикуван по сайтовете.

# 312
Момичета, запалихте ме с този про гел на ДНКА. Сега търся откъде да го поръчам. В Елена арт явно е изчерпан. Намерих го в някакъв сайт валексшоп. Дали е надежден, някой да е поръчвал от там?
Аз от там си взех млечен про гел, казаха ми, че няма други цветове, защото е спрян от производство. Иначе са си съвсем ок продуктите от там, момчето се занимава главно с точиларство на ножички и клещи за маникюр, но паралелно и лакове продава. Супер вежливи, бързо доставят, гела си е съвсем като тези от Елена.

Впрочем, вече почти 3 седмици съм с про гела, аз съм влюбена! Никакво отслояване, издържа на всички удари от моите кашкавалени ръце, затова и си взех още от наличните цветове, че кой знае дали ще намеря нещо дето да ми пасва така добре. С течните акригелове нещо не се разбрахме, или пък аз не се справям с нанасянето, знам ли.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 09:29 от Butterfly_🦋

# 313
Благодаря, поръчах си и аз млечния про гел.

# 314
Слагате  база под този про гел или го ползвате самостоятелно?
Видях че в сайта препоръчват тяхна база.

Общи условия

Активация на акаунт