Всичко за гел лаковете - тема 58

• 49 212
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Благодаря за отговора. На втората снимка съм с каучуковата база в натурално бежово на Коди.
Благодаря, Есмералда!
xBeHappyx кой е цвета на втората снимка? Simple Smile
Иначе за млечно бяло аз използвам този гел, тук в групата много го похвалиха, аз също съм доволна.

# 331
  • Габрово
Момичета, някой ползвал ли е продукти на тази марка YAS (https://yasbeauty.com/product-category/gel-polygel/polygel/) - доколкото разбирам са румънски бранд, но къде се правят и дали са ОК? Някакви впечатления? Не откривам нищо с търсачката...

# 332
  • Пловдив
Дали ще мога да лакирам свещ за торта и да я изпека, без да се деформира? Трябва ми конкретен цвят, а нямам време за обикаляне или онлайн поръчка.

# 333
Ще я деформираш, разбира се.

# 334
Ето ме – все още жива, дишаща и с пулс, въпреки че вече повече от 5 години излагам ноктите си на смъртоносната доза TPO. 🫣

P.S. Ако утре изведнъж изчезна – ще знаете, че най-накрая TPO-то си е свършило работата… 😆

DNK’a Pro Gel “Aura”
Matte top coat “Satin” by Kodi
“Blitz” top coat by Jana Nails

Супер гел наистина, нямам счупен нокът - нито един, това е събитие! и така ме е яд, че го спряха в сайта…един път да намеря перфектния продукт и той ще изчезне…😫
Обаче аз продължавам с търсенето и ще ви държа в течение как върви мисията “гел, дето да е с консистенция като база, да не се разтича и да се изравнява сам”😀😀😀
Накрая ще се прежаля да дам 50 лева за една кутийка с гел и четка и ще си изляза от зоната на комфорт…стискайте ми палци!😁😁😁

# 335
  • Пловдив
Ще я деформираш, разбира се.

Пробвах на една вкъщи, която ми беше под ръка - по никакъв начин не се деформира.

# 336
Супер. Аз напоследък само на калпави свещи попадам, от нищото се развалят/разтичат и не бих рискувала.

# 337
  • Пловдив
Благодаря за споделеното, ще взема два броя от тези, които ми трябват, че ако даде фера едната да ползвам другата.

В групите из фейса за гел лакове, салони си чистят наличностите, ако някой има интерес да знае.

# 338
  • Mostly in my mind
Здравейте! Споделям с вас последните ми 2 маникюра, които всъщност са и моите втори и трети опит с гел лака в домашни условия. Бих искала да чуя вашето мнение за сайта https://blackdiamonds.bg В търсете на класически млечно бял цвят съм, дали ще е просто цвят или база няма значение за мен. На първата снимка съм с млечно бяла база от Impress!ve, но за мен бие по-скоро на обикновен бял цвят.
Чудесни втори и трети опит. Браво!!!

# 339
Кои марки лакове са без тази съставка ?
Мъча се да намеря инфо за моите любими weex.

# 340
Кои марки лакове са без тази съставка ?
Мъча се да намеря инфо за моите любими weex.
Ако не се бъркам вносителят е длъжен да обяви състав. Пишете на вносителя, най-малкото ако някой официален вносител не е описал състав на сайта това е червен флаг и явно крие нещо.

Много марки имат формули без тази съставка - кинетикс (среден клас), луксио (висок клас). Най-лесният начин за проверка е да напишете в гугъл името на лака и safety data sheet. Такива имат всички лакове за Европа според Европейската регулация и са видими. Така съм намирала на почти всички брандове, включително и на украинските Коди, от които получих алергия, те например имат тро, хема и тн дори и в топ лака си- https://www.scribd.com/document/783618757/Kodi-professional-Top
Същото и с Гама - след алергия помолих българският вносител за състав - те отказаха, но веднага писах на украинския производител, които веднага пратиха съатава на всичките им лакове + потвърдиха, че зеленият стикер, който българите слагат е измама.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 10:34 от FreesiaR

# 341
За weex не виждам инфо никъде, ще чета по шишенцето.
Ако трябва да си сменям марката направо не знам. Тези Луксио откъде се поръчват оригинални ?

# 342
  • Пловдив
На Кинетикс всички продукти ли са без ТПО? Трябва да си поръчам нова база, да пробвам дали без въпросната съставка ще ми се обостря  алергията.

# 343
Коди имат ли ТРО?

# 344
За weex не виждам инфо никъде, ще чета по шишенцето.
Ако трябва да си сменям марката направо не знам. Тези Луксио откъде се поръчват оригинални ?
според мен звънни им първо на телефона от сайта да помолиш да пратят състав. Може да се окаже, че просто ги е домързяло да качат инфо в сайта, то дори не е написано държавата, където е произведено.

аз поръчвам луксио директно от европейския им сайт, имат и официален вносител за българия - https://pronailshop.com/collections/luxio-gel-lak, където не винаги имат всички лакове и понякога трябва да се чака седмица. Имай предвид обаче, че луксио е 100% гел, на мен нанасянето ми е много лесно, но може да се различава по нанасяне с weex. Иначе луксио са си скъпи, реално няма по-висок клас от тях, но аз не съм салон, че да трябва да купувам по 100 лака и поддържам големи наличности.

@Десиссслава - конкретно kinetics shield - са без тази съставка и са хема-фрий: Щом имате алергия гледайте shield серията, която е с по-пречистен състав и няма хема. Кинетикс са си европейска марка от среден към висок клас, пазарът им е предимно в Европа и там изненади няма.

@Pepina709 - Коди имат ТРО навсякъде, дори и в топ лака: https://www.scribd.com/document/783618757/Kodi-professional-Top

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 11:47 от FreesiaR

Общи условия

Активация на акаунт