Всичко за гел лаковете - тема 58

• 29 889
  • 472
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, момичета. Радвам се да се включа в темата. Наскоро реших да започна да си правя маникюр у дома и след мнооого изгледани клипчета това е крайният резултат. Като за първи път ми изглежда ок като оформяне и изравняване с гел, приемам всякаква градивна критика.

Използвах каучуковата база на коди и лак + топ също на коди.
Имам един въпрос. След изпичане на цветния лак тръгнах да слагам топ без лепкав слой. Нанесох супер внимателно и с малка четка, за да се уверя, че покритието е равно. Нанесох на всички пръсти без да пека един по един с идетя да изпека всички заедно. Докато стигна до последният пръст, обаче, топ-а на предходните се беше дръпнал от краищата и беше станал на дупки. С още един слой отгоре що-годе оправих положението, но определено има място за подобрение.
После на другата ръка изчистих много внимателно със спирт преди топа и беше еедна идея по-добре, но пак се появяваха дупки. Накрая просто пекох за 10 сек в лампата 1 по 1 след като нанеса топ-а, за да седи на място и като приключих с всички ги изпекох докрай.
Та, въпросът ми е къде може да греша?

# 406
Здравейте, момичета. Радвам се да се включа в темата. Наскоро реших да започна да си правя маникюр у дома и след мнооого изгледани клипчета това е крайният резултат. Като за първи път ми изглежда ок като оформяне и изравняване с гел, приемам всякаква градивна критика.

Използвах каучуковата база на коди и лак + топ също на коди.
Имам един въпрос. След изпичане на цветния лак тръгнах да слагам топ без лепкав слой. Нанесох супер внимателно и с малка четка, за да се уверя, че покритието е равно. Нанесох на всички пръсти без да пека един по един с идетя да изпека всички заедно. Докато стигна до последният пръст, обаче, топ-а на предходните се беше дръпнал от краищата и беше станал на дупки. С още един слой отгоре що-годе оправих положението, но определено има място за подобрение.
После на другата ръка изчистих много внимателно със спирт преди топа и беше еедна идея по-добре, но пак се появяваха дупки. Накрая просто пекох за 10 сек в лампата 1 по 1 след като нанеса топ-а, за да седи на място и като приключих с всички ги изпекох докрай.
Та, въпросът ми е къде може да греша?

За първи път определено е много добре. Толкова добре изчистени кожички и толкова близо лакиране до тях, аз успях да постигна поне след 5тия опит хахах, така че откъм тази страна е перфектно. Единствено бих добавила като критика, че на места ми изглежда, че има наслоен гел в свободния край на безименният, кутрето и палецът. Показалецът сниман отстрани изглежда добре, даже доста тънък, не знам дали е някаква илюзия, че има доста гел на останалите.

Относно топа - имам абсолютно същия проблем с топ на Коди. Доколкото разбрах е несъвместимост с цвета/гела, трябвало да са от една марка, но аз дори и с цветове на Коди го имам, пък има цветове на други марки, с които го нямам. Във времето тествах с кои цветове се получава така и просто вече си знам с кои цветове нямам проблем и мога да го използвам. Това, което си написала, че си почистила лепкавия слой, всъщност е вариант, но както казаш, не е имало задоволителен резултат, при мен е същото. Възможно е и самия топ да е развален, но предвид, че имам същия и имах този проблем, май си е от самия топ.

# 407
HoneyBee33 , благодаря много за мнението.
Топ лака на Gelish със сигурност ще го взема, или комплекта с базата. Foundation flex харесах единствено заради nude нюансите, но видях Kodi имат такава серия гел лакове.
Продуктите на Gelish съм намерила в сайта https://www.nailpolishdirect.co.uk/ (оскъпяването идва точно като се плати ДДС). В amazon и ebay също ги има , но от различни продавачи и точно повечето изглеждат ментета. Вие от къде се снабдявате с Gelish ?
Към тези, които ползват Kodi - директно от сайта kodiprofessional.bg ли поръчвате или от някъде другаде? Харесала съм нюанси от серията ROMANTIC NUDE (RN), дали сте доволни от нея?
Hug
Направи ми впечатление, че няма мнения за Kinetics - топа и базата им SHIELD Tack Free Top Coat  и SHIELD FIBER BASE не са ли по-добър вариант сравнение с Kodi ?

# 408
Благодаря ти Anselma
Да, действително има натрупан материал на някой места.

Не можах баш да нацеля по колко база да слагам при изравняването и с проблема с топа съвсем стана явно.
Нямам търпение да израстнат и да пробвам пак.

Радвам се да разбера, че проблемът с топа може и да не е от мен. Голяма тъпотия, уж всичко на една марка.
Някаква препоръка с какъв друг вид топ да пробвам, нещо на dnka, може би?

# 409
Супер е маникюрът като за първи опит. Но имай предвид, че на такава малка дължина не е нужно да слагаш толкова продукт. Дори и да правиш изравняване, трябва да е минимално, за да не изглеждат ноктите топчести.
За проблема с топа на дупки - махни лепкавия слой от цвета, преди да нанесеш топа.

# 410
  • София
Здравейте! Обмислям да започна отново да се лакирам у дома. Имам си и лакове и лампа, но проблем ми е свалянето на лака. С електрическа пила ми е малко рисково да свалям и съм загледала едно разтвори в shein, с които се маже върху нокътя и после се сваля лака. Пробвали ли сте ги и доволни ли сте?
Аз ги имам, да сваля лака, но в центъра на нокътя по краищата си остава. Понякога нанасям 2 пъти и седя по 10м. ,за да сваля макс лак. Но като се стърже лака с инструмент се наранява нокътя. В смисъл не става като по рекламата да се напука лака по нокътя и да падне с леко избутване. Аз лично имам специален разтворител за гел лак купен от Бютимол и със памук и щипки го свалям лака. Става малко по-добре от тези от Шейн.
В този ред на мисли да питам дамите тук за ефикасен разтворител. Като ходех на маникюр, като имах някое ъгълче отслояване, тя ми го мацваше с нещо течно и то за секунди то стапяше повреденият участък.

# 411
Благодаря ти Anselma
Да, действително има натрупан материал на някой места.

Не можах баш да нацеля по колко база да слагам при изравняването и с проблема с топа съвсем стана явно.
Нямам търпение да израстнат и да пробвам пак.

Радвам се да разбера, че проблемът с топа може и да не е от мен. Голяма тъпотия, уж всичко на една марка.
Някаква препоръка с какъв друг вид топ да пробвам, нещо на dnka, може би?

Както е казала Есмералда, на толкова къси нокти, наистина е нужно минимално количество материал. Предполагам вече си видяла в клиповете за изравняване метода с капката, така че просто е нужна практика. И един хак, ако все пак е наслоено, можеш да го изпилиш съвсем леко на ръка преди цвета. Аз преди да свикна да работя с гел, винаги оправях нокътя преди цвета.

За топ за жалост не мога да дам препоръка, аз в момента ползвам на Lukum, но нямам впечатления на първо време.

# 412
stefina аз харесвам разтвора на Claresa. Много бързо и лесно сваля всичко.

# 413
  • София
Моята шарения. Късно, на моменти вече ми е есенно, но отиваме на море и няма как

Есмералда, нещо ми се губиш в последно време, не ми харесва така 😂

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 11:43 от CruellaDeVil

# 414
Здравейте! Обмислям покупка на  ел. пила за домашна употреба. Препоръчаха ми тези два модела.Ще съм благодарна на всякакви отзиви, коя да избера?
https://www.saloncare.eu/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8E%D1 … 0%B0-0101345.html
https://www.saloncare.eu/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8E%D1 … 0%B0-0128659.html

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 16:14 от gerysm

# 415
  • Пловдив
Днес маникюристката това каза, топът се отдръпва /не винаги/, когато не се махне лепкащия слой от цвета.

Имам от тему течност за сваляне...пак си иска време, не е като "магия". Маникюристите не са фенове на течностите /казват, че са по-вредни за ноктите/.

# 416
  • Пловдив
Аз понеже се страхувам да не си припиля ноктите, махам с пилата почти до край, после с един разтвор от Тему махам остатъка. Много бързо става така.

# 417
Cruella, страхотни са ноктите. Heart Eyes
Тук съм, но не съм правила маникюр от януари, затова не пускам снимки.

Gerysm, Маратон е ненужно професионална и скъпа за домашна употреба, а втората е доста стар модел и не бих я препоръчала. В Али, Шейн и Тему е пълно с пили около и под 50 лв, на батерия, които ще ти вършат перфектна работа. Мисля, че има и в първия пост, както и преди няколко страници някой пак беше пуснал линкове.
От този тип са:
https://a.aliexpress.com/_EJGB9X4

# 418
Взех си нова база от дидиер, че старте намаляха и в промоцията бутнах някакви лакове. Ауу, розовото дето дойде е супер, изобщо не очаквах такъв цвят, много съм доволна😆
А исках нещо семпло да направя този път..😇🤭

# 419
esmeralda23 благодаря за коментара. Мисля да заложа на този модел,тъй като го има в бг,предложен е тук като надежден и мисля,че ще върши работа.Тъчскрийна надежден ли е?

Общи условия

Активация на акаунт