Фраза, която мразя - 2

• 21 848
  • 755
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Може според мен "привиждат".

# 751
"Привиждат различни неща" в действията на президента би било напълно правилно, според мен, но по-скоро архаизъм вече. Аз съм чела/чувала тази фраза, но преди доста  години. Смисълът е, че различните хора интерпретират по различен начин действията на Х.

# 752

Та изразът би трябвало да е "...привиждат различни неща в действията.."

# 753
Доматито/у ми звучи по-скоро умилително-екзотично, също като дънкито/у. Laughing

Но "доматът/чушката е на ....лв." (което вече сме обсъждали) ми е наистина омразно.

"Детенце е на градинКа" също ме дразни. Градина е съкратено от детска градина, градинКа е озеленена площадка с  (евентуално) детски катерушки и подобни съоражения.

И аз градин(к)а ползвам. Тук е прието да се казва "домче" и винаги се стряскам, звучи ми като дом за сираци.

# 754
Глаголът е възвратен, затова би трябвало да е „...им се привиждат различни неща в действията...“

# 755
  • Пловдив
"Привиждат различни неща" в действията на президента би било напълно правилно, според мен, но по-скоро архаизъм вече.
+1.
Както е архаизъм, така може да бъде и търсене на оригиналност, но да. Не е като "усмихна ме", съществуваща форма е.

Общи условия

Активация на акаунт