"Селски" номера и пинизи - тема 3

• 59 819
  • 780
  •   1
Отговори
# 90
Не съм споменала, че не съм събрала нещата, разхвърляни от детето. Ако бях такъв типаж, щях и своите собствени евентуални покупки да бутна някъде измежду касите, както неведнъж съм виждала да се прави и да се изнижа, без дасъм ги върнала по местата си.

Има огромна разлика между дете, вързано в количка и такова, щъкащо между рафтовете, дето събаря всичко, до което стига. Поставете се на мястото на персонала. То има и пенсионерки с действия като на прохождащи, ама са за друг коментар.

# 91
  • Mediterraneo
В ресторант, плащайки с карта, менюто е така направено, че задължително да оставиш бакшиш 10, 20 или 30%, иначе не ти дава да продължиш. Ако плащах аз, щеше да има гарантирана разправия. Но ММ си платил като пич, че после и още 5 евро бакшиш им остави в чинийката. Селското е, че няма как да ме задължат да дам бакшиш от минимум 10%, това тук не е прието; отделно смятам, че не е и законно да е в такъв вид пос терминалът им.

# 92
А! - в коя част на света е това, да не е прието да се дава минималния бакшиш от 10%

# 93
В ресторант, плащайки с карта, менюто е така направено, че задължително да оставиш бакшиш 10, 20 или 30%, иначе не ти дава да продължиш. Ако плащах аз, щеше да има гарантирана разправия. Но ММ си платил като пич, че после и още 5 евро бакшиш им остави в чинийката. Селското е, че няма как да ме задължат да дам бакшиш от минимум 10%, това тук не е прието; отделно смятам, че не е и законно да е в такъв вид пос терминалът им.
Къде е това? Иначе да, селско е да се изисква бакшиш.

# 94
  • ...живея на последния етаж...
Аз не се дразня от плачещи бебета в магазин или в институция. Бебета са, реват. Театър, концерт са друго нещо. Но пък там по принцип да срещнеш такова е изключителна рядкост. Дразня се да пуснеш детето в магазин да вилнее, щото нали, дете е, всичко му се разрешава, да си изживее детството. Забраните нанасят травми за цял живот. А ти да си в другия край на магазина , блеейки.
И един съвет към младите майки - не се вторачвайте толкова в погледите на околните, винаги ще има проклети и недоволни от живота около вас. Няма как да си затворите децата до първи клас вкъщи. Просто се съобразявайте с конкретната ситуация. И си отстоявайте правата, когато сте прави.

# 95
При нас все още бакшишът не е задължителен.
Може да е нормален, препоръчителен, приет, но не и задължителен.

# 96
  • Mediterraneo
В Испания не е прието да се оставя задължителен бакшиш или каквато и да е такса обслужване. Ако искаш, можеш и 50% да оставиш, твоя работа, но не е задължително. Работя 10 години в сферата и съм сигурна в това, което твърдя.

# 97
Ти само като видиш менюто нарочно направено така и ти минават всякакви мераци да им оставиш бакшиш дори и да си искала... тъпо е просто. Освен че и наистина не звучи като да е законно.

# 98
Имам една забавна история, свързана с пазаруване в хранителните вериги, която се случи на моя мъж. На касата са той и малкият ни син, чакат си реда, когато изведнъж усеща, че някой го бута отзад с количка. Обръща се и вижда възрастна жена. Помислил си, че е станало случайно, но след малко отново бива бутнат. Пак се обръща, без да каже нищо. На третото бутване вече не издържа и пита какво се случва. А отговорът на жената е:
„Да върви по-бързо опашката :")“
Вежливо и обяснил да спре...

# 99
Никак не съм убедене че бих съумяла да "обясня вежливо"... то и какво има да се обяснява че не е ОК да удряш някого?

# 100
Аз се дръпнах напред след касата, като дойде ред за плащане се обърнах към нея и ѝ казах “Ти си!” 🤣
Безобразно мразя да се редя на опашки заради такива индивиди.
Даже веднъж, стоя кротко и зад мен жена явно торбичка иска да вземе и съборя целия кашон върху краката ми. Първите 2 секунди не знаех как да реагирам. 🤣 Попитах я какво щеше да ѝ стане, ако ми беше казала да се дръпна или беше взема от реда с торби пред нея, които са идентични. Последва пруфтене и лоши погледи, от нейно страна. 🤣

Ако имаше Лидл или Била онлайн, нямаше да се занимавам изобщо. Просто част от хората са с абсолютно безобразно поведение.

Деца нямам, не знам дали бих отишла на театър с бебе. Не ми пречи като страничен човек, но ако съм аз - едва ли. Няма да мога с кеф да си гледам постановката, а аз обичам да ходя на театър и често “влизам” вътре направо. 🤣 Сега, като имам деца, може и другояче да мисля.

# 101
Била съм на куклен театър с бебе. Даваха ни ложата. Бебето изгледа всички постановки тогава. Било е на 3 месеца, не можеше да седи. Много му харесваше. После започнахме съботите с балет и етнографки изкуства за голямото и заминаха постановките.

# 102
  • France
Явно българите сме малко по-чувствителни към такива културни мероприятия. Сигурно защото не е масово занимание. Във Франция съм виждала бебе на балет. Жената даже си го накърми. Никой не изпуфка, не извъртя очи.
Лично аз не обичам театър. Като малка от училище ни водеха нон стоп и постановките бяха меко казано блудкави. И оттогава имам неприязън. Може би нещата са се подобрили междувременно?

# 103
Пък аз казвам ако ще някой да ходи на балет и театър, ама като ходи да не ходи по анцуг и маратонки.

# 104
  • France
Не, Магдена, ако беше масово нямаше да има чак такова пристискване. Хора ходят там, не извънземни. И майки, и деца, и бедни студенти по дънки и маратонки. Общото е любовта към изкуството, не самият ритуал по ходенето. Нюанс

Общи условия

Активация на акаунт