Домашни сладки и сладкиши за всеки повод и без повод 😊

  • 3 924
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 160
Ниа, ще ги пробвам, благодаря!

# 16
  • Мнения: 1 063
Да ви споделя.едно откритие от скоро - козуначени мъфини. Смятам този път за Великден да направя такива. Пробвах ги вече и станаха супер. Направих 8 и рецептата е точно като за толкова.

Рецепта:
75гр Прясно мляко
250 гр пресято Брашно
10 гр прясна мая или 3-4 грама суха
75 гр разтопено масло
80 гр яйца ( аз разбих 2, като оставих част от тях за намазване преди печене)
65 гр Захар ( за тестото) + още 40 - 50 гр за поръсване
2-3 щипки сол
Ванилов екстракт- няколко капки
Кора на лимон - за настъргване
Ако обичате стафиди, локум - за пълнеж.
Пече се на 160 градуса във фурната с вентилатор за 20 мин. Или 150 градуса за 17-18 мин в  airfryer.

Меси се, оставя се да втасва, после пак се меси и се разстилат 2 лентички от които се прави плитка. Слагат се в мъфин формата и се намазват с останалото яйце и малко Прясно мляко. Поръсват се със захар.

Скрит текст:

# 17
  • Мнения: 1 063
Една любима рецепта за морковен Кекс, който може да стане и на морковена торта.

4 яйца
1 чаена чаша захар ( аз използвам кафява)
1/2 ч.чаша олио
1 с.л. канела
2 ч.ч Брашно
10гр Бакпулвер
2 ванилии
2 ч.ч едро настъргани моркови

Разбиват се яйцата и захарта, добавят се олиото и канелата и се разбива отново. После слагаме брашното, Бакпулвер и ванилия и разбираме. Накрая са настърганите моркови и пак се разбърква. Пече се на 160 градуса за 35- 40 минути. Може да се попълни с Пудра Захар клед изпичане или да се намаже с маскарпоне.
Моят от снимката е с Маскарпоне, кято половината и наръсен с орехи, а другата част с портокалови парченца, понеже децата не обичат орехи.

Скрит текст:

# 18
  • Мнения: 1 063
Не е сладкиш, но го хапваме с удоволствие, понеже е с домашни ягоди:

Сладолед:

300 г пресни Ягоди / аз правя и със замразени /
500 мл сметана, пълномаслена с над 31% масленост
300 мл кондензирано мляко, подсладено

Приготвяне:
1. Почистете ягодите и пасирайте
2. Разбийте с миксера на сняг сметаната добавете подсладеното кондензирано мляко, ягодовата смес и разбъркайте добре.
З. Преместете в метален съд и замразете поне за 6 часа, ако имате търпение Преди сервиране, извадете сладоледа за 10-15 минути от фризера, за да се отпусне
Да ви е сладко!

# 19
  • Мнения: 1 063
Здравейте,
Помните ли онези фунийки с маслен крем, имаше и орехчета такива, от едно време?
Усилено търся изпитана рецепта за такива, най - вече ме интересува крема, понеже не мога да го докарам като на баба.. Много ще съм благодарна, ако някой сподели.
В Интернет има различни такива, някои с нишесте, изпробвах такава с нишесте, но не е същата...
Благодаря от сърце ❤️

# 20
  • София
  • Мнения: 1 539
Здравейте,
Помните ли онези фунийки с маслен крем, имаше и орехчета такива, от едно време?
Усилено търся изпитана рецепта за такива, най - вече ме интересува крема, понеже не мога да го докарам като на баба.. Много ще съм благодарна, ако някой сподели.
В Интернет има различни такива, някои с нишесте, изпробвах такава с нишесте, но не е същата...
Благодаря от сърце ❤️
Мисля, че кремът е с брашно, а не с нишесте.
1 литър прясно краве мляко
2 яйца
8 супени лъжици захар
6 супени лъжици брашно
60 грама масло
1 пакетче ванилия
Сложете прясното мляко, маслото и захарта в тенджера и ги кипнете.
Разбийте жълтъците, брашното и ванилията. На тънка струя ги прибавете, като бъркате непрекъснато, към млякото на слаб огън. Когато се сгъсти кремът, го оставете да се охлади.

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 5 044
Здравейте,
Помните ли онези фунийки с маслен крем, имаше и орехчета такива, от едно време?
Усилено търся изпитана рецепта за такива, най - вече ме интересува крема, понеже не мога да го докарам като на баба.. Много ще съм благодарна, ако някой сподели.
В Интернет има различни такива, някои с нишесте, изпробвах такава с нишесте, но не е същата...
Благодаря от сърце ❤

Сега нямам време да потърся видеото но потърсете канала на Preslav Penev той ги правеше често.

# 22
  • Мнения: 495
И аз също препоръчвам рецептата на Преслав, зимата я пробвах получиха се много добре. Единственото подреждането в купа, което той показва ме изнерви, но аз и не съм от най-спокойните и търпеливи хора.

Общи условия

Активация на акаунт