Хипоспадия 10 или деца с урологични заболявания оперирани в чужбина

• 7 390
  • 56
  •   2
Отговори
# 45
Здравейте,

Малко информация около темата с Оля. Оказа се, че асансьорите в сградата не работят и ще отнеме време да се оправят. За този период апартаментите, които тя управлява няма да се дават под наем.

# 46
Здравейте!
Моето дете има 4 операции в България. Една за хипоспадия,една асансьорен тестис ,една херния, последната му беше корекция на фистула. Всичко беше наред, докато на последната доктора заши фистулата,но реши да разшири отвора на пишлето. 6м всичко беше ок, но от известно време започна да подлива отгоре през пишлето. Ще търся консултация с д-р Джинович. Въпроса ми е мога ли да му пиша на български език ? Има ли деца който са били в такова положение и как се справихте? Благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 17:15 от Gergana Sokolova

# 47
Можете и на български да пишете, поне така знам от други майки. Аз лично на английски и на английски ми отговаря. Пращате му снимки на пениса, обяснете му какви процедури е преминало детето и той ще ви обясни всичко. Всякакви деца във всякакви ситуации е оправял доктора. Ако не ви отговоря дълго време, препращайте имейла отново. Успех!

# 48
Здравейте, имаме дата от доктор Джинович и имам някои въпроси относно документите, които трябва да изпратя на д-р Тамара. Благодаря на всички за усилията, които полагат в тази тема. 🌸
Ето и въпросите ми:
1. Докладът от педиатър какво трябва да включва?
2. Трябва ли да се изпращат преведени амбулаторни листи, когато е боледувало детето, в които пише с какво е лекувано или само от хоспитализации? Ние имаме една хоспитализация, когато беше пред пневмония на 9м. и тази епикриза е ясно, че ще я преведа, както и документа от изписването.
3. Трябва ли сега да запазвам час за педиатричен преглед при д-р Тамара или те според датата на операция запазват?
4. Общо всички документи - резултати от изследвания, преведени документи, въпросник - изпращам от 7-10дни преди операцията, нали така?
5. В изискванията им пише и за паспорти - нашите и на детето - за нас лични карти ли искат или също паспорти?
Интересувам се и относно квартири, апартаменти дали някои от тези хора, които са от първа страница предлагат с 2 спални?
Мисля че преди време бях разглеждала от Оля и бяха малки, но може и да не съм видяла всичко ..

# 49
  • Куциндрел
Здравейте, от къде мога да се снабдя с андрактим  или тестогел?
Много ви "благодаря", че отговорихте. Успяхме да се снабдим чрез познати....

# 50
Здравейте, от къде мога да се снабдя с андрактим  или тестогел?
Съжелявам, че никой не ви е отговорил, просто във ФБ групата е по - активна комуникацията за крема ...и като цяло. Моля ви, като си свършите работата с кремчето, понеже сигурно знаете, че то е достатъчно за няколко деца, да го споделите на други родители. Желая ви успех!

Здравейте, имаме дата от доктор Джинович и имам някои въпроси относно документите, които трябва да изпратя на д-р Тамара. Благодаря на всички за усилията, които полагат в тази тема. 🌸
Ето и въпросите ми:
2. Трябва ли да се изпращат преведени амбулаторни листи, когато е боледувало детето, в които пише с какво е лекувано или само от хоспитализации? Ние имаме една хоспитализация, когато беше пред пневмония на 9м. и тази епикриза е ясно, че ще я преведа, както и документа от изписването.
3. Трябва ли сега да запазвам час за педиатричен преглед при д-р Тамара или те според датата на операция запазват?
4. Общо всички документи - резултати от изследвания, преведени документи, въпросник - изпращам от 7-10дни преди операцията, нали така?
5. В изискванията им пише и за паспорти - нашите и на детето - за нас лични карти ли искат или също паспорти?
Интересувам се и относно квартири, апартаменти дали някои от тези хора, които са от първа страница предлагат с 2 спални?
Мисля че преди време бях разглеждала от Оля и бяха малки, но може и да не съм видяла всичко ..

Доклад от педиатъра, за нашата операция през 2023 не е изискван. Час за Тамара не сме запазвали, тъй като тя го посочва, в деня преди операцията. Превеждане само на епикризи от хоспитализации и от родилното, или документи, които смятате за важни! Паспорт само за детето. Нощувки чрез Букинг запазихме, тъй като с Оля късно се свързах. Успех!

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 11:22 от ivanov211

# 51
  • Куциндрел
Здравейте, от къде мога да се снабдя с андрактим  или тестогел?
Съжелявам, че никой не ви е отговорил, просто във ФБ групата е по - активна комуникацията за крема ...и като цяло. Моля ви, като си свършите работата с кремчето, понеже сигурно знаете, че то е достатъчно за няколко деца, да го споделите на други родители. Желая ви успех!
Исках само да ми кажат - Франция ли, Гърция ли и т.н. но се оправих.
Кремът ще се ползва след някой друг месец, после ще пиша в групата като остане.

# 52
Ivanov211, тоест прегледа е бил в деня на операцията? Аз защо се заблудих, че е ден преди операцията .. благодаря за инфото и продължавам да чета. Simple Smile

# 53
Ivanov211, тоест прегледа е бил в деня на операцията? Аз защо се заблудих, че е ден преди операцията .. благодаря за инфото и продължавам да чета. Simple Smile
Не, прощавайте! Деня ПРЕДИ операцията беше прегледа и при нас, просто така съм го написал... Бяхме изпратили всички документи,  само без стерилната урина, тъй като се беше забавила. Като изпратихме и нея - получихме часа. Така, че предвидете си ден преди операцията и също ВАЖНО - ден... два след махането на всичко, за да наблюдавате детето как уринира и тогава да отпътувате. Успех и всичко да е наред!

# 54
Ето и въпросите ми:
Здравейте.
 Доклад от педиатър не сме изпращали, защото при нас няма подобен документ. Предполагам, че е необходимо единствено документи от хоспитализация, ние не сме изпращали амбулаторни листи от леки боледувания ( хрема и други подобни). Това което изпратихме беше - изследванията( те не е необходимо да се превеждат) въпросник, който те изпращат и трябва да се попълните,преведени документи каквито имате - при нас беше единствено епикриза от раждането и акт за раждане, както и сканирани паспорти на вас и детето. Предишния ден преди операцията имахме час за преглед при д-р Тамара и тогава също ни искаха паспортите, за да ни регистрират. Не мога да кажа дали може с лична карта. Изпращате документите 7-10 дни преди операцията и те ви дават час за преглед при д-р Тамара. Предвидете си и този ден при пътуването.
Относно квартирата нашата е с две спални, при интерес мога да ви изпратя да я разгледате. Не сме използвали услугите на Оля Simple Smile

# 55
Ето и въпросите ми:
Здравейте.
 Доклад от педиатър не сме изпращали, защото при нас няма подобен документ. Предполагам, че е необходимо единствено документи от хоспитализация, ние не сме изпращали амбулаторни листи от леки боледувания ( хрема и други подобни). Това което изпратихме беше - изследванията( те не е необходимо да се превеждат) въпросник, който те изпращат и трябва да се попълните,преведени документи каквито имате - при нас беше единствено епикриза от раждането и акт за раждане, както и сканирани паспорти на вас и детето. Предишния ден преди операцията имахме час за преглед при д-р Тамара и тогава също ни искаха паспортите, за да ни регистрират. Не мога да кажа дали може с лична карта. Изпращате документите 7-10 дни преди операцията и те ви дават час за преглед при д-р Тамара. Предвидете си и този ден при пътуването.
Относно квартирата нашата е с две спални, при интерес мога да ви изпратя да я разгледате. Не сме използвали услугите на Оля Simple Smile
Необходимо е да преведете документи, освен епикризата от раждането в случай, че детето има прдружаващи заболявания - а ако нямате документ от специалист, в този случай доклад или по скоро при нас амбулаторен лист от педиатър. Например алергии, атопичен дерматит, уртикария, астма, проблеми със сърце, бъбреци, ....... и подобни. В случай, че детето е реагирало на лекарства,  на поставяни предходни упойки и т.н.
Прегледа при Тамара може да е предходния ден, или на същи, това ще договорите с нея. Това дали ще запазите ден преде прегледа с педиатър зависи от Вашия темп на живот - ставане, как се оправяте, как се чувствате. Има хора които живеят на много забързани обороти - ние напримр. Пристихнахме в деня на прегледа с педиатър, малко преди самия преглед, който беше определен за 8 сутринта. Но това е нашият темп на живот. Вие може да пристигнете предходния ден, да си починете, да се настаните спокойно, и на следващия дена да имате назначена консултация с педиатър.
Може да пътувате с лична карта, можете и с паспорт. Няма значение кое представяте.
Документите се изпращат предварително на д-р Тамара за да се запознае със състоянието на детето и да прецени има ли нужда от допълнителни изслдвания, образни изследвания и други.
Може да разгледаш апартаменти в Белград в околността около болницата, и да потърсиш по-големи. На Оля апартаментите не са особено големи. Ние бяхме няколко пъти в Белград, и сменяхме апарттаментите. Попадахме и на много хубави, и на не чак толкова.
Ако сте с кола, може да си позволите и малко по-отдалечен апартамент.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 10:17 от marychery

# 56
А сутрин ли са педиатричните прегледи или зависи ?

Общи условия

Активация на акаунт