Козунаци 2025

• 29 454
  • 462
  •   1
Отговори
# 300
Накой да е правил чешките козуначени коминчета? Търся изпитана рецепта и отзиви Simple Smile

# 301
  • Sofia
Загледах се в ТИК ТОК правеха Кулич, дали някой има изпитана рецепта, че там не даваха пропорции?

# 302
Здравейте,
някой използвал ли е патешка мас вместо свинска за козунаците и дали има някаква разлика? Имам една кофичка у дома и се чудя дали да купувам и свинска само заради козунаците.
И още един въпрос. Ако замеся с 1 кг. или повече брашно, как да задържа втасването на 1/2 доза вече оформени козунаци, докато другата половина се пече във фурната? Да ги сложа да втасват на по-хладно ли?

# 303
  • Sofia
Здравейте,
някой използвал ли е патешка мас вместо свинска за козунаците и дали има някаква разлика? Имам една кофичка у дома и се чудя дали да купувам и свинска само заради козунаците.
И още един въпрос. Ако замеся с 1 кг. или повече брашно, как да задържа втасването на 1/2 доза вече оформени козунаци, докато другата половина се пече във фурната? Да ги сложа да втасват на по-хладно ли?
Ползвай си патешката мас.   Да, сложи единия на малко по-хладно място, който ще се пече втори.

Загледах се в ТИК ТОК правеха Кулич, дали някой има изпитана рецепта, че там не даваха пропорции?
Виж в 1ви пост в старата тема дали няма.

Накой да е правил чешките козуначени коминчета? Търся изпитана рецепта и отзиви Simple Smile
Търси ли в 1ви пост на старата тема?
Въпрос към тези които имат от новите модели фурна: на какво програма печете Козунак и на колко градуса? На 4D или без вентилатор?
Вероятно и на двете става, също както на по старите фурни - на "горен и долен реотан"  или  на вентилатор.

# 304
  • Варна
Йоли има рецепта за кулич. Не съм правила, но мисля, че може да й се има доверие.
https://yoli-www.blogspot.com/2018/03/blog-post_30.html?m=1

# 305
Йоли има рецепта за кулич. Не съм правила, но мисля, че може да й се има доверие.
https://yoli-www.blogspot.com/2018/03/blog-post_30.html?m=1

Точно с рецепта на Йоли не бих рискувала. По-добре да види нещо изпитано.

# 306
Вече втора година пускам тестото да се меси в хлебопекарна и резултатът е супер. Ще кача и рецептата, ако имате интерес.
Кръглият пекох във форма, която си купих от Земята на траките за хляб. Много е готина, с капак, глина.

# 307
Аз правих по това видео. Доволна съм /не съм от домакините, които спазват рецептите до милиметър или грам/
При мен се получи проблем с изпичането- трябваше да ги въртя,  за да се изпекат равномерно,
но мързелът победи... Отгоре и от едната страна се поизпекоха повечко, но се изядоха за норматив Simple Smile
Следващият път ше ги катурна легнали,  ще ги кръстя бутнати коминчета Simple Smile

# 308
  • Варна - Черна гора
Това е рецептата на Джема за кулич.
Аз бих и' се доверила.

# 309

Репетиция от снощи по рецептата на Морена с 3 втасвания, сложих 160 гр захар и около 7-8 мл Суитли ултра, пое към 650 гр София мел за баница. Ометоха се в рамките на час. Малко изобилствах с плънката, та на места проби тестото, но вкъщи така ги обичаме🤗

# 310
Правила съм кулич по Джема,  на нея се доверявам  за този сладкиш!
Винаги пазя малки консервени кутии за това, по неин съвет, защото нямам форми.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 15:12 от denyil

# 311
  • София
Имам и това съм правила
УКРАИНСКИ КУЛИЧ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_43.html

# 312
  • София
И аз с резултат от рецептата на Morena с три втасвания. Моят вариант е под формата на кифлички с плънка от течен шоколад и орехи. Резултатът е точно какъвто очаквах - пухкави, влажни, с конци и тънка коричка кифлички. Hug

И средата. Разчупена е, не е наръфана кифличката. Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 17:19 от magicjo

# 313
  • Somewhere far away
Кажете рецепта която да е изпитана, но да не е  с три втасвания.

# 314
Здравейте, имам бърз въпрос, преди утрешната доза козунаци, че репетиционната нещо се обърка. По традиция и тази година съм заложила на обичаната вкъщи рецепта на Морена с 3те втасвания (страхотна!), но...за 1ва година, нещо явно обърках. Тестото стана страхотно, но първо сгреших като реших да направя 3 по-малки козунака (станаха твърде малки), а тестото е твърде малко за 3 - правя дозата от рецептата. Това не е толкова драма. После нещо се обърка с коричката - изглежда ужасно. Никога досега не съм пекла козунаци с такава странна коричка. Синът ми помоли тази година да му направя с едра захар (за 1ви път опитвам), не знам може ли да има връзка, или е нещо от яйчената смес, с която са намазани, но изглеждат ужасно. Помагайте! На какво според вас се дължи?

Общи условия

Активация на акаунт