Козунаци 2025

• 29 361
  • 462
  •   1
Отговори
# 435
Кое е това кондензирано подсладено мляко 9 %, което да не е Сгущенка или Дулсе де лече ?

Не съм го виждала по магазините. Откъде го взимате ?

Искам да направя козунака, но пишете, че не трябва да ползвам сгущенка и дулче де лече.

# 436
В Лидл има.

# 437
Deborana , ето това. От Лидл.

# 438
  • Euskal Herria
Светли празници!

# 439
  • In transit
Последното производство и.... фабриката затваря за известно време. Grinning

Бабка с лешников крем, парченца шоколад и печени лешници

Вляво козуначено руло с горната плънка и козунак с портокалови корички, без плънка.

# 440
И моята фабрика затваря за известно време, мъжът ми се шегува "тази вечер козунак бенефис"🤣🫶

# 441
Четох рецепта за козуначени кифлички тук скоро и не я намирам сега.

Моля за помощ !

# 442
  • софия
Да ви попитам от къде купувате лимони, портокали на които могат да се ядат корите, т.е да не са третирани с химия?
За Варна ми е питането.
Тичай в Лидл, в момента има едни италиански лимони в картонени кутии х 4 броя, не са обработени и са чудесни на вкус.  Колко лимони изядох, откак ги пуснаха.
Портокалови корички(цели резени са), захаросани, без добавена захар има разкошни на щандовете на Ройс в Кауфланд Трошево и Бриз (може и другаде да има, но тези съм ползвала). Много вкусни и ароматни са.

Вчера правих кифлички за един младеж

А днес един традиционен козунак натурален, за родителите ми

Изобщо козуначената фабрика вече е отворена Joy
Кифлички по рецепта на Мики за традиционен козунак с прясно мляко и стафиди. Чудесни се получиха!
Благодаря за рецептата! 🌹

Скрит текст:
Скрит текст:

# 443
И аз в събота продължавам, имам поръчки , а и ... у дома няма и помен от осемте последни  козунака, ние изобщо не успяхме да се насладим на топло печиво, а това у дома се цени най много. 
Въпреки, че купих половин килограм френска мая от Метро, заложих на прясна тази година, и не съжалявам.
И кифлички ми се правят, и козунаци... дано ми стигне уикенда  Simple Smile

# 444
  • Sofia
Koзуначени курабийки при мен днес.  Приготвих моите като им добавих квас разбира се.
 Много ни харесаха! Simple Smile
Благодаря, Г.Д., за чудесната идея! Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 18:03 от Morena

# 445
Моята козуначена фабрика не е спирала работа. Grinning Така както е тръгнало, Великден ще ни е до Спасов ден. Grinning
През седмица замесвам по козуначе, правя ги малки да се хапнат докато са пресни и да не прекаляваме.

От вчера - козунак с квас и кефир. С плънка от черен шоколад, домашно сладко от портокалови коричи и лешници. Стана не-нор-ма-лен! Лек, въздушен и леко влажен, като облаче!

Скрит текст:

Квасеният козунак е пъти по-хубав от маяния, но пустото много време му е нужно - точно три денонощия.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 07:10 от Sysly

# 446
  • Sofia
Разсмя ме, Сис, с тоя Спасов ден...  Страшна комбинация си забъркала - шоколад, портокал и лешници... мммм...
Така си е за квасния Козунак и чак пък толкова бавен... да не плашим ентусиастите. Simple Smile

# 447
  • Варна
Хм, вие както я карате, нямя да ни уплашите, ами ще проучим къде живеете и ще клечим пред вас като жални кръчмарски котета, да дадете някое парче.

# 448
А, Морена, не плаша никого, напротив само констатирам факта. Да си знаят, че освен търпение и квас друго не трябва, точно тези козунаци сами се месят. Забъркваш квас и чакаш. Правиш стартер - пак чакаш. Омесваш на две - на три и пак чакаш. После оформяш и .... чакаш. И те така. Grinning
Но пък накрая - ядеш и рИвеш. Stuck Out Tongue Winking Eye

velikova1, смея с глас! Joy

# 449
  • Sofia
Няма да влизам повече за днес, не да не надебелея, ами да не ме уморите от смях....

Общи условия

Активация на акаунт