Козунаци 2025

• 29 379
  • 462
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Христос Воскресе! Благоденствие ви желая!

Аз оформих преди малко и последния  и го изнесох на балкона.
И да ви покажа нарастването,  което търся без значение на часа.  Минимум тройно.

Измесено

И втасало.

# 406
Воистина Воскресе, златни ви ръце, майсторки🤗🤗🤗
Морена, оформен го оставяш на балкона, а ще го печеш на сутринта?

# 407
  • Sofia
Воистина Воскресе, златни ви ръце, майсторки🤗🤗🤗
Морена, оформен го оставяш на балкона, а ще го печеш на сутринта?
Да, понеже са с квас моите. Този последния  втасва 10часа  във фурната (просто като шкаф).

# 408
Христос воскресе момичета. Хубав празник.
Не съм майстор, научих се от вас тук да правя козунаци. Още не мога да направя голям кръгъл козунак, но  моите и на това са доволни

# 409
# 410
  • Варна
Христос воскресе!
Голяма дискусия е имало, аз чак сега влизам.

Аз ги правя по рецепта от една стара готварска книга от седемдесетте години на миналия век. Ползвам прясна мая, която активирам, мажа с жълтък с малко лимонов сок за лъскавина, ръся щедро с навлажнена захар, защото обичам хрупаща сладка коричка и слагам стафиди и бадеми в тестото. Ползвам масло(или мас) и олио, ванилия и лимонова кора.

Получават се обикновено със северноафрикански тен, но иначе пък ми се струват недопечени.
Тази година станаха супер. Ще претендирам за челно място в семейното състезание, мерим си ги с мама и сестра ми от години. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 411
  • Somewhere far away
Ето ги и моите красотички. Кръглия не успях да го снимам защото още снощи след 12 ч се преполови,остана едно парченце! 😃💕👌

# 412
Христос Воскресе, момичета!
Здраве, благоденствие и пълни трапези!
На мен козунаците се получават, а снимките не.
Отчитам се с два големи и два по- малки козунака, всички с различна плънка- орехи, микс от сушени плодове, сладко от кайсии.
Всички сътворени с безценната ви помощ.

# 413
  • ENGLAND
Христос воскресе!
И аз да покажа моите козунаци, по рецептата на Морена, стана един продълговат и 6 в мъфин формата. Снощи сложих в хладилника още една доза, сега ще ги пекат.

# 414
  • София
Христос Воскресе!
Здраве, сила, обич, вяра, светли мисли да има във всеки дом!
Тази година оформих по някакъв странен начен с два фитила.
Единият е с какаова плънка с орехи, другият с течен шоколад. Обичам козунаци с плънка и поръсени с много захар.

# 415
  • София
Честит Великден и от мен!
Толкова обичам козунаци, че мога денонощно да ги ям.
Чудни на вкус, а изобщо не бухнаха - проблемът ми е в маята - френската, от мин.година. Но не успях да намеря прясна. Активира се, а след това не бухват. Не съм форсирала втасването въобще този път. Но здраве да е!

# 416
  • София
Честит Великден и от мен!
Толкова обичам козунаци, че мога денонощно да ги ям.
Чудни на вкус, а изобщо не бухнаха - проблемът ми е в маята - френската, от мин.година. Но не успях да намеря прясна. ...............
Не мисля, че е от френската мая. Всички козунаци, които показах по-горе са със сухата френска мая, като срока на годност беше  2023 година и съвсем спокойно я ползвах.

# 417

9 за 3 дни ми е личният рекорд, всички по рецептата на Морена с три втасвания, последния сплетох по метода за шоколадова бабка🤗

# 418

Кажете рецепта която да е изпитана, но да не е  с три втасвания.

Ето ти от мен рецепта, тази година пак правих по нея.

Христос Воскресе! Влизам да благодаря специално на Mikkey за рецептата! С минимум усилия се получи невероятен въздушен и кончав козунак, който изчезна за секунди! От няколко години експериментирам всяка година с различни рецепти за козунаци, като съм пробвала и други рецепти и на Mikkey, и на Morena, но тази категорично се превръща в новата "семейна".
Между другото, понеже направих и козунака с 3 втасвания на Morena, семейните небца не усетиха разлика с този на Mikkey.
Желая здраве на всички и още много бухнали и кончави козунаци!

# 419
  • София
....
Чудни на вкус, а изобщо не бухнаха - проблемът ми е в маята - френската, от мин.година....
И на мен не ми хареса френската, а специално за козунаците я купих. Близо 4 часа втасва /24 градуса у дома/, а няма и 2 пъти увеличение...., а в хладилника пък почти не мърдаше тестото.

Общи условия

Активация на акаунт