Козунаци 2025

• 29 393
  • 462
  •   1
Отговори
# 390
Прекрасни снимки пускате. Да ви е сладко утре !

Джемма, Откъде купувате формичките за кулича ?

# 391
  • In transit
Джема, респект за труда и ентусиазма, който влагаш. Heart  

Днес темата е пълна с красоти! Браво момичета, прекрасни са! Heart Eyes

Ени, идеално са се получили на размер.

Афродизиачка, евала за фитнеса, който си направила.

Натка, аз пък мога да карам само на захаросана и препечена кора, ако има и ядки... друго не ми трябва. С майка ми се избиваме за коричката. Joy

April morning, благодаря за споделеното и доверието. Hug Радвам се, че ти е харесала рецептата!
И моите днес ги правих по нея рецепта. Малко видя зор миксера ми с почти 2 килограма тесто и се увиваше най-горе на бъркалката. Joy Обаче пък си втаса перфектно в хладилника, изчака ме да се наспя, да ми дойде музата да ги оформям и така. Sunglasses

Част от продукцията:

# 392
Хаха, сигурна съм че много хора я харесват тая захаросана кора, щом така се прави традиционно. Просто не аз, че то на моменти ми е все едно бонбони хрупам, а не съм много по сладкото.
А и както казах - намира се начинът за всичко Grinning

# 393
Машини сте, браво!❤

# 394
  • Sofia
Натка, мен просто визуално ме дразнят по големите бучки или пък да е потъмняла захарта.  Simple Smile

# 395
  • Somewhere far away
Мойте се пекат. И аз да не остана по -назад! Grinning
Мирише хубаво пък дано да станат и вкусни. Нещо обърках пропорциите може би сложих повече мляко и после много лепнеше, добавях брашно... лудница! Grinning абе не съм голям специалист, но мисля че се получи в крайна сметка. На втория пък от бързане му сбърках тотално плетката, и не се получи така както исках. и както беше на клипчето , което гледах за плетене на кръгъл козунак , ноо... пак казвам засега мирише вкусно дано да не е само на миризма. Grinning

# 396
Два последни са във фурната , денят беше продуктивен/ дъждовен и супер подходящ за домашни занимания / . Три дози по рецептата ма Морена:

# 397
  • София
Още от обяд съм готова, но не ми стигаше времето да сваля снимките и така започвам:
С маскарпоне, тук имам малка грешка, не ми е ясно защо я направих  след като тестото ми беше разкошно стегнато изобщо не се разливаше,  и вместо да го сложа направо  в една плоска тава реших да го сложа във форма, нямам обяснение защо го направих, усетих се, но вече бяха минали 10минути от печенето, "късно е либе за китки" та и моята работа е същата, на вкус е убиец, както винаги.
Козунак пека винаги с игла термометър и гледам градусите и стигне ли до 91 - 92 вътрешна температура веднага изваждам, така оставя добре влажен и както казваше Морена,  " при захапване да има белег от зъбите" точно е така и при мен. Не признавам козунак без плънка, така че  всичките модели ,които сътворих си имат плънка, първо е с маково семе, какао, захар, стафиди в ром и 2 с .л . ром

със заквасена сметана и плънка от сладко от малини, орехи,  какао, ром

и разбира се, че имам и нов модел, както всяка година нещо новичко да има -
ВЕЛИКДЕНСКИ КОЗУНАК С ШАМПАНСКО - SWEET EASTER BREAD WITH CHAMPAGNE

Светли празници!
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2025/04/sweet-easter-bread … th-champagne.html

# 398
  • София
Благодаря за рецептите за курабийки!
Наработих се за днес, изпих си тъкмо следобедното кафенце, прегледах красотите на всички и сега запрятам ръкавите - козунаци, яйца, курабии, мариноване на агнешкото.

# 399
  • Балчик
Джемма, Откъде купувате формичките за кулича ?

Онлайн, където намеря. Тези са от миналата година, презапасила съм се.

# 400
Момичета, смесвали ли сте суха с жива мая? Остана ми към 18 гр жива, а не ми се слиза до магазина сутринта, ако допълня със суха за количество към 600гр брашно, по рецептата с 3 втасвания? Страх ме е дрождите да не се прецакат взаимно, че във винопроизводството имам неприятен опит с взаимно убиване на два щама дрожди🫡

# 401
  • Sofia
Момичета, смесвали ли сте суха с жива мая? Остана ми към 18 гр жива, а не ми се слиза до магазина сутринта, ако допълня със суха за количество към 600гр брашно, по рецептата с 3 втасвания? Страх ме е дрождите да не се прецакат взаимно, че във винопроизводството имам неприятен опит с взаимно убиване на два щама дрожди🫡
Не мисля, че ще е проблем... сухата я размеси в брашното, живата си я активирай.

# 402
Морена, благодаря 🤗
Моите форми са от тук:
https://dom1001.com/formi-za-pechene-k-t-4-broya-visoki
Стават и за куличи, и за високи торти, доволна съм.

# 403
Чудесни козунаци сте направили!
Ето ги и моите от днес. Както обикновено - рецептата е на Морена с 3 втасвания, не й изневерявам, абсолютно любима (меся на хлебопекарна)

# 404
Христос Воскресе!Здраве и живот на всички ви!❤

Общи условия

Активация на акаунт