Козунаци 2025/2026

• 47 383
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Буркина Фасо
бих намалил с поне 10 градуса  фурната.
не знам използваш ли мас като мазнина. тя ще омекоти коричката. а използването на напоени стафиди, мармелад ще придадат влажност отвътре.

Не, не ползвам нито мас, нито масло по ред причини. Аз обичам по-изпечени козунаци.
[/quote]
по-изпечени = по-твърда коричка.  ти избираш. Grinning

Бонго, брашното за пица на София мел е много добро за козунаци. Пробвах го наскоро. А и няма аскорбинова киселина вътре, за разлика от другите брашна.
аз гледам бълтъците ако искам да има конци. киселините не ме интересуват. Grinning
добавям пресен сок от лимон (като стандартна киселина) за да подхраня маята, следя тестото. ако не ми харесва го пускам отново на месене.

# 541
  • Euskal Herria
В тази тема ли ще продължим да пишем, или ще правим нова?

# 542
  • Буркина Фасо
50 страници от тази тема и ... нова. с ново заглавие  козунаци 2026.
може модераторите да имат друго мнение.

# 543
  • In transit
Бонго, ако е с достатъчно белтъци, няма нужда да му добавяш лимон, оцет или вит.С.

# 544
  • Буркина Фасо
Бонго, ако е с достатъчно белтъци, няма нужда да му добавяш лимон, оцет или вит.С.
оцет, вит.С  за мен е химия.
лимонов сок/лимон  така или иначе много го добавят  под една или друга форма.
аз никого не задължавам. Grinning

# 545
  • Sofia
Morena, следях всички постове на Ваня Джорджевич с това брашно, докато го рекламираше - е то нямаше такива печива просто! Идеални й бяха всичките - от козунаци до питки, всичко.
Аз нямам възможност да го купя, но пък ги последвах преди малко във фейса, качват и рецепти за разни неща.
Може би ще тествам с италиански брашна 00 за пица тази година. Много са скъпи тук при мен, другият вариант са ми турски брашна.
Аз меся в планетарен, но оформям на ръка.
Не си в БГ ли? Щото аз от Била го взех, отнеотдавна го зареждат.
Ще го видя брашното, за сефте го купих преди няколко дни и нищо не знам за него.

# 546
  • Euskal Herria
Ако имам възможност, с него бих работила. Обаче аз го взимам от турски магазин във Виена и съвсем не е така скъпо, както в България. Или поне преди не беше толкова скъпо, скоро не съм имала възможност да ходя и да се запася.
Затова от тук взимам от местните испански марки, само гледам количеството протеини.
Морена, и тази година ще заложа на твоята рецепта с трите втасвания. Правила съм и като козунаци, и като козуначени мъфини. Само кифлички досега не съм пробвала да оформям, но мисля, че и те ще се получат идеални.

# 547
  • Sofia
За нова тема... нали все същото ще пишем и там...

# 548
Здравейте, и аз всяка година меся козунак Simple Smile
Кажете кое брашно препоръчвате ?
Здравейте, от началото на темата - https://bg-mam.ma/p/1761665/49543693

Купила съм ей това за хляб, ама като му гледам типа, обмислям да направя едно пробно за Козунак.

Става, не е лошо.

# 549
  • София
Да, morena, не съм в Европа. Видях на фейсбук страницата им, че вече зареждат Била в Бг, а иначе на сайта им преди можеше да се поръчва като директни вносители за Бг. На Haas продуктите също внасят в Бг.

# 550
Брашното което е   снимала Морена поръчвам онлайн няколко години вече - нямам забележка към козунаците, и квасен хлаб правя с него. Не знаех че го има и в магазинната мрежа, аз от сайта поръчвам и плащам доста солена доставка, защото под 10 кг не взимам.
Напоследък съм фен на Капуто защото го купувам директно от ителиански магазин в нашия град , и за хляба взимам петкилограмови разфасовки от техните с протеин над 12,50 - освен Манитоба имат и още няколко добри варианта. Мисля тази година и козунаците с техните  брашна да правя.
 От Германския Лидъл  си взех готова смес на основата на смляно маково семе ( и миналата година се бях заредила) и го ползвам за плънка. Не знам защо тук не го поддържат този продукт, супер сполучливо става.

# 551
  • Sofia
Мдаа... смлян мак продаваха Лидл известно време и сега го няма.  Аз в хляба го влагах, както и овесни трици, който също липсват.
Австрийското брашно пробвах за хляб - хареса ми... малко течност поема предвид 13те си грама протеин, предполагам защото е много фино.  Него може и да го пробвам за козунак някога, за сега ще си остана на Капуто Куоко, което е изпробвано.

# 552
Аз за първи път направих много хубав козунак с австрийското брашно. Хич ме няма с тестата с мая. Месене и втасване в хлебопекарната и после пекох в нормална фурна. Покрай него купих и другото им брашно за печива. И за него мога да дам много добри отзиви. С него постната содена питка на Коледа стана изключително бяла и вкусна. С други брашна по някога ми сивееше.

# 553
Аз ли съм пропуснала кое е това австрийско брашно и къде се предлага?

# 554
  • Euskal Herria
Озбашак е брашното, Ваня Джорджевич го рекламираше.
Погледнах цените тук и в бг на Капуто - скъпичко си е.

Общи условия

Активация на акаунт