Козунаци 2025/2026

• 47 383
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Ааа, миналата година точно с него правих - станаха хубави козунаци, да. Не знаех, че е австрийско.
Благодаря! 

# 556
Аз ли съм пропуснала кое е това австрийско брашно и къде се предлага?
https://evoo.bg/products/byalo-brashno-ozbasak-ot-josef-zucker - това е за козунаци
https://evoo.bg/products/byalo-pshenichno-brashno-weizenmehl-jos … 87&pr_seq=uniform - това е за печива. Много интересно като консистенция. Сипе се като пясък.
До миналата година ги поръчвах само онлайн. Тази година се появи и из физически магазин в нашето село.

# 557
  • Deutschland/HE
Това брашно според мен е турско, а не австрийско. От изписването на името оставам с това впечатление, буквата S.
Ще трябва да видя дали в турските магазини около нас го има, но не обичам д апазарувам там, само за листи за баница ходя.

# 558
Да, турско е и според мен.  има го в турските магазини.

# 559
Това брашно според мен е турско, а не австрийско. От изписването на името оставам с това впечатление, буквата S.
Ще трябва да видя дали в турските магазини около нас го има, но не обичам д апазарувам там, само за листи за баница ходя.
Ами аз си го мислех за турско, когато миналата година купувах за пръв път от него и затова се почудих кое е австрийското. В сайта от линка пише, че е с произход Австрия, пък не знам.

# 560
  • Euskal Herria
Аз вече писах, че го купувах от турски магазин във Виена. Не съм го срещала в други магазини там.

# 561
На брашното пише че е Австрийско.Има го в Била магазините.В Турция такова брашно не съм виждала.

# 562
  • In transit
И аз мислех, че е турско, заради името и изписването, но в Била видях, че на опаковката пише, "произведено в Австрия".
Да се допълня. Сега отворих сайта, изписан на опаковката. Такова брашно няма. Това е аналогично: https://www.zuckermuehle.at/produkt/weinviertel-weizenmehl-480-glatt/ Може би това с камилата е за турско-говорящите жители на Австрия и Германия?

Яна, Капуто в Метро идва най-добре, като цена, особено, ако купиш няколко пакета. Иначе на доста места го предлагат, в Пловдив го има в Нак маркет.

Тези брашна също са хубави, не помня дали сме ги обсъждали. Има ги вече на много места.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 19 мар 2026, 19:32 от Mikkey

# 563
Мики, от брашното вляво на снимката правих питки, пица и не помня какво още, може би хляб (най-общо тестени) и станаха много добре.
Сякаш изисква повече месене и втасване, не знам така ли е или моето впечатление е погрешно? 

# 564
Една рецепта за козунак замесен и втасал в хлебопекарна.
След това оплетен повторно втасал на топличко и печен във фурната.

Става бързо 😊
https://receptanalist.blogspot.com/1970/01/blog-post.html?m=1

# 565
  • Sofia
Показаното от Мики ползвам - подарък от мило квасно другарче. И аз много го харесвам, но не знам къде в Сф го има, тя си го набавя от вносителя, щото има човек. Имам Манитобата, бялото и ПЗ (пълнозърнестото).
Джой, всяка рецепта може да се меси в хлебопекрна, пък бързото при козунака не е на добре. Simple Smile

# 566
  • In transit
Мики, от брашното вляво на снимката правих питки, пица и не помня какво още, може би хляб (най-общо тестени) и станаха много добре.
Сякаш изисква повече месене и втасване, не знам така ли е или моето впечатление е погрешно? 
Правилно си забелязала, защото е Манитоба и с повече протеин.

Морена, при нас ги има в Бурлекс, Май Маркет, срещала съм ги на много места по разни магазинчета. Виж при вас къде ги продават или питай направо вносителя, те ще ти кажат. Пълнозърнестото им също много го харесвам.

# 567
Понеже се е съживила тая тема, да попитам - има ли някой изпитана рецепта за козуначени мъфини?

# 568
Може ли да ми дадете рецептата за така известните козуначени кифлички? Върти ми се в главата, че са на Джемма, но не съм сигурна. Благодаря!

# 569
  • Sofia
Понеже се е съживила тая тема, да попитам - има ли някой изпитана рецепта за козуначени мъфини?
Просто ползвай половин доза и да видиш колко мъфина ще ти излязат.

Общи условия

Активация на акаунт