Азиатска козметика и грим - тема 31

• 71 428
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Дами , някоя от вас да е ползвала и двата от тези продукти, да може да ги съпостави
Shiseido Generic Skincare Perfect Cleansing Oil
Sulwhasoo - Gentle Cleansing Oil
Simple Smile
И двата са чудесни продукти и в списъка на любимите ми с уклон към Sulwhasoo (от Шисейдото съм употребила не по-малко от 5-6 бутилки, някои от които по 300 мл; от Sulwhasoo - 2-3 големи и 1 малка ). В Шисейдото обаче има минерално масло, което на мен лично не ми е пречило никога, но си спомням как го бях препоръчала във форума и една девойка доста експлицитно ме обвини в подвеждане, защото тя първо си го купила по моя препоръка, а после му погледнала състава и не и харесал.

Корейското е по-нежно и малко по-воднисто, японското в с по-висок вискозитет. При мен работят идеално и двата продукта (като 1-ва стъпка от двустъпково почистване, разбира се!)

# 451
При мен работят идеално и двата продукта (като 1-ва стъпка от двустъпково почистване, разбира се!)
Разбира се Wink
В момента имам пяната от Фючър серията и сапунчето на Сулхасу ( как ли се произнася )

# 452
Момичета, моля да споделите с кои продукти ползвате машинката на Медикюб и сте доволни. Само гелообразни/серумни текстури или и с кремове я ползвате??

Здравейте,използвам машинката от месец,две седмици я използвах след всичко което използвам по принцип,тоник,есенция,серум,крем,от две седмици я използвам след тоник,есенция, серум и гел,като приключа нанасям крема и резултатите поне за мен са по-добри.

# 453
Аз пробвах на мостра и много харесах този серум:

Лятото просто с каквото се намажа, почти веднага излиза през порите ми от жегата, а този сякаш повече ми се задържа и кожата става мекичка. Чудесен е и съм си го набелязала за следваща покупка. Тонерът от същата серия също не е лош, но ми се струва, че проявявам някаква чувствителност точно към него.

За балсамът и маската за коса CP-1 бих се изказала неутрално за сега. Не са лоши, но и нещо чак Уау - не са. Не знам дали бих повторила.

# 454
Дами , някоя от вас да е ползвала и двата от тези продукти, да може да ги съпостави
Shiseido Generic Skincare Perfect Cleansing Oil
Sulwhasoo - Gentle Cleansing Oil ( отворих едно мини, допадна ми доста, много по нежно и лесно сваля грима от любимия ми доскоро балм на BoJ, на който мяй развалиха формулата в новия вариант )

Аз! Очарована съм от Sulwhasoo, на мен ми допадна много повече от Shiseido.

# 455
Извинете, че нахлувам, но отдавна не бях пазарувала никаква козметика и онзи ден в търсене на нещо маслено за сваляне на грим купих леко почистващо масло с центела на skin 004. Моля да ми кажете къде бъркам. В описанието е указано да се нанася на суха кожа и после да се изплаква. Ползвам го само за сваляне на спирала и слава богу не люти, защото колкото и да внимавам ми влиза в очите, не разтваря добре спиралата, която не е водоустойчива и ми е замъглено на очите дълго след употребата му. Това ме притеснява. Видимо няма зачервявания, но очите ми сълзят дори на следващия ден. Опитах и на сух тампон да го слагам и да си трия спиралата и пак същата работа. При вас така ли е този продукт? И с какво по-добро мога да го сменя, пак на маслена основа. Досега свалях спиралата с мокри кърпи с 99 % вода, но кожата на очите ме боли от това триене, за това сметнах, че нещо маслено би решило проблема.

# 456
Аз съм с изключително чувствителни очи и това масло на скин1004 не ми ги замъглява.
Нанасяте на суха кожа, може са втриете леко. След което намокряте пръсти и пак търкате. То ще разпени. Следва отмиване. На мен ми е най-удобно с мека кърпа, водата да е хладка. Следва още едно измиване с мек измивен продукт, примерно пяна. И тук вече лицето лъщи, та скърца от чистота. Самите масла имат лек пилинг ефект.
Опитайте пак по описаният начин.

# 457
  • Reasonford Manor
И с какво по-добро мога да го сменя, пак на маслена основа.
Двуфазно почистващо средство.

# 458
Извинете, че нахлувам, но отдавна не бях пазарувала никаква козметика и онзи ден в търсене на нещо маслено за сваляне на грим купих леко почистващо масло с центела на skin 004. Моля да ми кажете къде бъркам. В описанието е указано да се нанася на суха кожа и после да се изплаква. Ползвам го само за сваляне на спирала и слава богу не люти, защото колкото и да внимавам ми влиза в очите, не разтваря добре спиралата, която не е водоустойчива и ми е замъглено на очите дълго след употребата му. Това ме притеснява. Видимо няма зачервявания, но очите ми сълзят дори на следващия ден. Опитах и на сух тампон да го слагам и да си трия спиралата и пак същата работа. При вас така ли е този продукт? И с какво по-добро мога да го сменя, пак на маслена основа. Досега свалях спиралата с мокри кърпи с 99 % вода, но кожата на очите ме боли от това триене, за това сметнах, че нещо маслено би решило проблема.

Аз използвам може би трета опаковка от това почистващо олио/масло на skin1004 и съм много доволна. Нося доста грим (за повечето хора) ежедневно. Вечер си слагам около 2 помпички на суха ръка, разтърквам двете ръце и почвам с масажни ръце да си търкам лицето (и то е сухо). Не си затварям обичайно очите, освен докато ги търкам разбира се. Масажирам хубаво лицето с маслото, после си мокря ръцете под течаща вода и повтарям търкането. Изплаквам с вода лицето и после минавам с измивен гел.

И на мен от време на време ми се замъглява погледа, но това е веднага след като си изплакна лицето от олиото. След като мина и с измивен гел - погледа ми се оправя.

# 459
Този продукт не съм ползвала, но да кажа при мен как най добре се получва с тези маслени за сваляне на грим
Измивам си ръцете с много топла вода.
Поставям в едната длан продукта и съвсем нежно докосвам длани една в друга да го разнеса по вътрешната им страна.
После ги допирам до кожата леко разпределяйки продукта по цялото лице, като по скоро поглаждам, не натискам не търкам.
Премествам пръсти към затворените ми очи и ги оставям за няколко секунди върху миглите, после нежно поглаждам целия горен клепач в посока надолу към миглите. ( така и продукта не ми влиза в очите, защото от няколко ми се е получавало това замъгляване )
И така продължавам деликатно, и постепенно по цялото лице.
Лично за себе си усетих, че на маслените им трябва време да започнат да си вършат работата, да "размекнат" грима, не е като с мицеларната вода на тампон и с търкане.

Малко като ритуал ми се получава Relaxed една приятелка наскоро на почивка го видя това и направи много забавен коментар, който е неприлично да напиша тук, но знам че ще се досетите Satisfied

Не знам дали бях споменала, но и с Тонерите започнах така да процедирам - не търкам а разглаждам и потупвам и по съвсем различен начин усещам действието.

# 460
  • Бургас/Пз
Идвам да се оплача. От една седмица ползвам машинката на Медикюб мини. Вечер по 5 минути само.  Досега съм пробвала само програмата в червено. Има и синя, но нея не съм още. Не знам какво стана обаче ми избиха три огромни пъпки. Не искам да си мисля, че имат нещо общо с машинката, но просто не съм сменила нито един продукт и не знам къде да търся причината. Давайте идея с какво да ги третирам локално, че хем ме болят, хем изглеждат ужасно

Искам само да отбележа, че от години не съм имала такива пъпки и кожата ми е чиста като цяло. Акне пък дори и като тийн не съм имала

# 461
Бих редувала продукти със салицилова и азелаинова киселина, докато се изсушат, после азелаинова и Вит.С срещу петна.

# 462
Ани, от комбинацията на машинката с продукт е вероятно.
За пъпките, ако имаш нещо подръка от тинейджърите за пъпки или в най-близката аптека или дрогерия,  локално мазане с крем здраве или друг крем с цинк, френските аптечни марки за локално приложение всички също са с цинк и нещо антибактериално. пачове за пъпки, каквато глинена маска имаш, локално също ще помогне.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 18:00 от zari65

# 463
Давайте идея с какво да ги третирам локално, че хем ме болят, хем изглеждат ужасно

Искам само да отбележа, че от години не съм имала такива пъпки и кожата ми е чиста като цяло. Акне пък дори и като тийн не съм имала

В такива случаи са подходящи продукти като този например:

Съдържат каламинова пудра, обикновено и BHA.

В случая, при спешна реакция - лосион Амрита от аптека- малко шишенце, продукта се нанася само на пъпката с клечка за уши. Вечер, дори и върху  всички други продукти.

ПП

https://www.yesstyle.com/en/mizon-good-bye-blemish-pink-spot-19m … ml/pid.1105292999

Още един продукт.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 17:49 от Rallitza

# 464
Ани, на мен на 2 пъти ми излизаха подобни единични пъпки след Медикюб, но специфичното беше, че на границата на лицето и шията, където кожата при мен става много по-тънка (в сравнение с тази на лицето). Слагах камфорова маска от тийнката локално и ги изтърпях да минат.

Общи условия

Активация на акаунт