Азиатска козметика и грим - тема 31

• 71 494
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
  • софия
Аз, Аgent, аз похвалих оризовата ензимна пудра . Изключително съм поласкана, че ме определяш  така Blush
Струва ми се, че оризът незаслужено е подценяван като ингредиент. А е хубав.
Мама Лина, не искам да те отказвам, щом нямаш сериозни проблеми в зоната, пробвай..
Аз  в момента ползвам сутрин
Su:m fermentalift rejuvenating eye cream
Мазничък е, но за мен е добър, отчитам и ефект върху горен клепач.
Да ви кажа аз какъв супер евтин и непретенциозен очен крем харесвам.
Семпъл състав, не обещава много, но каквото обещава-го прави. Хидратира. Идеално под грим.
Поръчах го случайно преди време от SV, заради цената, и го потретвам.

На девойката с  обрива  бих казала
Не, моля те, не пипай тази киселина сега с обрива, хеле пък в този сезон. АК е добра за постинфламаторни петна.

# 346
  • Русе
Налага се да си взема нова слънцезащитата, защото се замислих, че наличната няма да ми стигне да мажа себе си и домочадието на предстоящата ни екскурзия. Ще поръчвам от тук, защото няма време да чакам доставка от чужбина. Чудя се дали да взема същата, която ползвам в момента Missha All Around Safe Block Soft Finish Sun Milk SPF 50 или да пробвам нещо ново... Загледах тези 3-те, но не съм ги използвала HaruHaru Black Rice Moisture Airyfit Daily Sunscreen, d'Alba Waterfull Tone-up Sunscreen, D’Alba Waterfull Essence Sun cream. Ако някой има отзиви как се "държи", някоя от тях на комбинирана кожа, ще съм благоадрна да сподели. Приемам и други предложения. Трябва ми за градски условия, но с много ходене по слънцето.

# 347
Ще се включа в темата, понеже съм голям фен на корейска козметика Simple Smile
И да не флудирам; някой има ли мнение за тези пачове?

https://makeup.bg/product/875739/#/option/1684483/

Взимала съм си пачове на тази марка, както и тонер пачове, и бях доволна. Като цяло самата марка е хубава, поне за моята кожа.

# 348
  • Reasonford Manor
Загледах тези 3-те, но не съм ги използвала HaruHaru Black Rice Moisture Airyfit Daily Sunscreen, d'Alba Waterfull Tone-up Sunscreen, D’Alba Waterfull Essence Sun cream.
... с много ходене по слънцето.
Никой не е подходящ. До някаква степен - d'Alba Waterfull Tone-up Sunscreen, защото е хибрид и защото на база състав има известна водоустойчивост, която обаче не намирам обявена на официалния им сайт.
Освен това е tone up - оптически изсветлява кожата, което евентуално би могло да е нежелан ефект.

# 349
Да, аз вече си ги купих и останах много доволна. Хидратират страхотно , след тях кожата е много мека и добре подхранена

# 350
  • Русе
Благодаря, Catalano! А дали тогава ако си подновя Missha All Around Safe Block Soft Finish Sun Milk SPF 50, той би бил по-подходящ?

# 351
  • Reasonford Manor
Благодаря, Catalano! А дали тогава ако си подновя Missha All Around Safe Block Soft Finish Sun Milk SPF 50, той би бил по-подходящ?
Не, за този бих написала същото като за d'Alba Waterfull Tone-up Sunscreen Simple Smile Само че е по-матиращ.
Ако държиш на MISSHA -  All-around Safe Block Waterproof Sun Milk е по-подходящ, но не знам какво има в българските сайтове.
Също и Purito SEOUL Daily Soft Touch Sunscreen:

Ключовото е "много ходене по слънцето" - това изисква и други мерки, освен слънцезащитен крем подходящ за дейности на открито, но съм сигурна, че го знаеш.
Днес писах в темата за слънцезащита и за нужното количество крем, ако искаш погледни.

# 352
  • Русе
Благодаря, Catalano! И 2-та ги намерих в български сайтове. Ще погледна сега слънцезащитната тема.

# 353
Здравейте, дами!
Моля за препоръка за околоочен крем или друг продукт, който да работи в посока стягане на околоочната зона- контурът е по-сух, първи бръчки, малко по-изразени торбички. Има ли такова животно въобще?
Благодаря предварително на отзовалите се!

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 15:42 от Machken

# 354
Момичета кажете с какви продукти мога да премахна тъмни петна по лицето.С комбинирана кожа съм.Сега използвам серум с витамин Ц и слънцезащита Beauty of Joseon.

# 355
Момичета кажете с какви продукти мога да премахна тъмни петна по лицето.С комбинирана кожа съм.Сега използвам серум с витамин Ц и слънцезащита Beauty of Joseon.

Може да използваш продукти с Арбутин и вит. Ц, например тези са първите, които откривам:
https://www.yesstyle.com/en/tosowoong-arbutin-5-whitening-cream- … ml/pid.1090696231
https://www.yesstyle.com/en/cosrx-the-alpha-arbutin-2-discolorat … on%20Care%20Serum

# 356
Благодаря,а могат ли тези продукти да се използват сега лятото или да изчакам до есента.

# 357
Благодаря,а могат ли тези продукти да се използват сега лятото или да изчакам до есента.
Не виждам ограничение да се ползват само през студения сезон. Може да нанасяш вечер. Когато бях бременна с първия ми син,  се появиха големи кафеви петна около устата и по челото. Използвах крем с арбутин, мазах се редовно, беше топло времето. Постепенно петната избледняха. Със сигурност използвай и добра слънцезащита.

# 358
  • софия
Не виждам ограничение да се ползват само през студения сезон. Може да нанасяш вечер. Когато бях бременна с първия ми син,  се появиха големи кафеви петна около устата и по челото. Използвах крем с арбутин, мазах се редовно, беше топло времето. Постепенно петната избледняха. Със сигурност използвай и добра слънцезащита.
+транексамова киселина, ферулова киселина, вездесъщия ниацинамид в работеща концентрация.
Колко се забавлявам с ТВ рекламите, които обещават феноменални резултати  с ню-ню  ниацинамид.. Нищо, няма лошо да си хвърляш парите Blush
Госпожи, доволни ли сте от розовата глинена маска на Mary&May!
Едни пори по носа ме вбесяват!

# 359
  • В центъра на моретата
Здравейте, дами!
Коментирате слънцезащита и бих искала да питам. Предстои ми пътуване, та се чудя каква слънцезащита да взема. Ще бъда почти целодневно по улиците, а ще е доста топло. Това, с което разполагам подходящо ли е или да търся друго: . В момента ползвам на Trimay. Имам 2-3 кафяви петна, за които много се притеснявам да не потъмнеят още.

Общи условия

Активация на акаунт