Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 20

• 74 768
  • 731
  •   2
Отговори
# 150
ДГ
Изгледах и аз, направо не си обяснявам защо е паднал рейта, като това е може би един от най-епизодите. Маски паднаха, направо мисля, че от джоба вадят драми, разрешават  и държат вниманието ....
Садакат не прецени, за момента Шахин - той също е Албора, малко или много "луд". Това чест направо ги побърква. Много далеч от нас, но могже би не толкова, лично много от видяното го знам и съм го чувала от миналото.
Може би точно това държи внимание, и тук има садистично настроени близки/родители, матриархати, патриархати ... Поизостанало, но интересно за всички, които следим. Което държание на Садакат не мога да оправдая, тя ще има да плаща и то доста.
Чудя се как успяват така да завъртят сценария ... Много имаше във този епизод, и драма и сълзи и радост и много ревност и сила, а да  и накрая Джихан и Алия се страхуват да споделят вече осъзнатото привързване.
Зарядът в другите двойки също е на ниво и накрая, логично безизходицата на Наре, която коголи ще освести, подозирам, че няма да са нито Садакат нито Еджмел.
Някой каза, че децата й са земя, не тя ги приема като продължители на нейното наследство, както тя си е подредила къщичката. Затова им се заканва.
Ще ми липсват лятото, дано не свалят патоса от момента.
Мине. Тя е душевно болна. Прави  и ще сътвори още бели, още продължавам да мисля, че поредното отхвърляне ще я накара да нарани физически Алия.

БЛ и ЧС

Аз тук се обърквам, но едно се набива, откак са тези сериали особено Безграничната. бият се трепят се и накрая хапват. Образи идват, минават, умират други идват други се трепят, отново се яде. Тази Дидем ... Самата актриса Money
Все така Дениз Джан и Мирай са единствените. Мирай много красива я правят напоследък.

Черно сърце
Последната серия бе доста слаба за мен.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 15:44 от janakrasi

# 151
Toni Helmy
Администратор
Звезден сътрудник
  · 5 ч  ·
💥 Екипът на сериала "Присъда" подготвя издаването на филм с работно заглавие "Предчувствие" - история за силна любов по сценарий на Сема Ергенекон. Режисьор на проекта ще бъде Али Билгин, а главната женска роля ще изпълни Хилял Алтънбелек, която ще участва и в сериала „Без корени“, създаден от същия екип. Снимките ще започнат през май. Според слуховете офертата за главната мъжка роля е била на Каан Урганджиоглу.

# 152
много хубава новина, липсва каан на екрана. мислех че сема ще прави сериал, но явно е размислила

# 153
От информацията аз разбирам, че Сема Е. е сценарист и на сериала "Без корени". Пишат за същия екип. Confused

# 154
"Без корени" ще бъде нов сериал, така ли?

# 155
  • Кърджали
Да, Сема и Пабло подготвят нов сериал, който ще се казва (засега) "Без корени". Но преди това, през това лято ще се заснеме филм по сценарий на Сема и режисиран от Али. Много харесвам този тандем Сема Ергенекон и Али Билгин,, за по-кратко, Пабло (така свикнах аз да го пиша). От статията разбирам че и в двата проекта се гласи Хилал Алтънбилек да е в главната роля. И за сериала се говореше че сме обсъждат имената на Каан Урганджъоулу, Кенан Ирмизалъоулу, но май още няма яснота или по-вероятно беше Кенан. За филма гледам пак се прага името на Каан, но докато не го потвърдят няма да се радвам

# 156
За сериала се спрягаше Кенан, но не знам дали е приел или ще откаже.

# 157
  • Кърджали
Аз и за Каан и за Кенан четох, ама още няма категорично потвърдено кой ще е в крайна сметка (Каан не вярвам да се върне толкова скоро на екран, ама няма да откажа де).
Много бих искала да видя този тандем в комбинация със Салих Бадемджи. И още едно -две имена наум имам, Пабло може да ми се обади, да му ги кажа 🤣

# 158

От продукцията и канала благодарят за интереса и рейта на Ешрефа на еп 5 . Достойна конкуренцияяяя . Ашколсун ! Hands Clap

Петият епизод от поредицата, в който Демет Йоздемир играе ролята на Нисан, която загуби семейството си при земетресението в Афьон Динар през 1995 г. и беше спасена от развалините със сестра си, беше излъчен вечерта на земетресението с магнитуд 6,2, което извади Истанбул на улицата. По стечение на обстоятелствата сцените в сериала, посветени на страданията, причинени от земетресението и важността на спешната помощ, счупиха рекорда по споделяне и коментари в социалните мрежи.

ЗАГУБИ РОДИТЕЛИТЕ СИ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО

В сцената, в която Нисан превързва прободната рана на Ешреф, изигран от Чаатай Улусой, думите „Взех курс по първа помощ след земетресението. Станах параноична“ разкриват колко е важно за гражданите да се усъвършенстват в спешната помощ. Диалогът, който Ърмак, изигран от Джерен Бендерлиоглу, научава за Нисан, докато я разследва: „Историята за земетресението е истинска. Тя загуби майка си и баща си при земетресението. Тя има само сестра.“ обърна внимание на болезнените последици, които може да има едно земетресение.

СЪСТАВ, КАТО МЕЧТА

Продуциран от Tims&B, продуциран от Timur Savcı и Burak Sağyaşar, режисиран от Uluç Bayraktar, сценарият на Eşref Rüya е написан от Ethem Özışık и Lokman Maral. Актьорският състав на сериала включва Чаатай Улусой, Демет Йоздемир, Неджип Мемили, Бюшра Девели, Ахмет Ръфат Шунгар, Толга Текин, Гьоркем Севиндик, Джерен Бендерлиоглу, Ебрар Карабакан, Умут Карадаг, Каан Тургут, Ашкън Шенол, Шенер Саваш, Ахмет Йълдъръм, Керем Алп Кабул, Барту Зейтинчи, Гьокчем Чобан, Волкан Уйгун, Тайлан Гюлдере, Фериха Еюбоглу и Маджит Копер.

Първата целувка на Нисан с Ешреф!

https://www.kanald.com.tr/esref-ruya/haber/nisandan-esrefe-ilk-opucuk?p=1

Амбициозният сериал на Kanal D Eşref Rüya отново плени своите последователи с новия си епизод, в който се случи първото голямо сближаване между Нисан и Ешреф.

„МЕЧТАТА“ НА EŞREF СЕ СБЪДВА

Голямата искра във връзката, която се задълбочи с ножа, който Нисан намушка Ешреф, се случи, когато Ешреф дойде в парка, където Нисан отиде да се срещне с комисар Чийдем. Ешреф разкри доверието си в Гюрдал, като каза, че не е гледал досието относно разследването, което е направил за Нисан. Междувременно Чийдем дойде в парка и напрежението се увеличи. Нисан целуна Ешреф точно, когато се канеше да си тръгне, за да не види Чийдем.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 18:02 от femmi2

# 159
  • София
Момичета,
търся сериала "Кума" (след 40-та серия) с англ. или руски субтитри, че озвучката на руски нещо не ми допада. Дали има серии със субтитри?

# 160
Намирам само едногласов превод с мъжки глас, което е това което те дразни вероятно. Не намирм със субтитри. За всеки случай- линк.

https://4.ruturkru.org/174-kuma-drugaya-zhena-turecki-serial.html

# 161
Обаче не може да не му се признае на Чаатай, че прави страшна роля в "Ешреф". Не прилича на нищо друго, което е играл досега. Абсолютен хамелеон. Като погледнеш последните му филми - Джентълмена, Безпощадния, Шивачът, Кюбра, Животи от хартия и т.н. - все едно играят съвсем различни хора. Това на много малко актьори се получава. Например Неджип Мемили, който играе Гюрдал, преди го бях обявила за голям актьор. Обаче вече четвърти филм гледам с него, в който играе една и съща роля - на нахилен, хиперактивен гадняр. Демет и тя натам отива. Да ме прощават феновете й, обаче вече трети сериал играе ролята на млада борбена жена, поставена в трудна ситуация, и ако не са различните тоалети, трудно ще различиш героините й. Специално Демет има и втори тип персонажи, които й се отдават, но в които е също толкова еднотипна - на девойче с наивен поглед и зяпнала уста в романтичните комедии, но на тази възраст вече трудно ще й намерят нещо подходящо. Както беше казал един български артист - някои световни звезди минават за големи актьори, обаче цял живот играят една и съща роля или пък най-много - две.
Та за Чаатай да си продължа суперлативите - не само, че е много различен, но и с всяка роля надгражда и върви нагоре. За разлика от много други, които тръгнаха много добре, обаче в един момент се поизчерпаха. Дениз Джан например направи много добри роли в началото, обаче сега в Безгранична любов не знам защо е решил, че като е екшън герой трябва 50 серии да играе с безизразната физиономия на мумия. Чаатай и той в доста екшъни поигра, обаче всичките му образи са тотално различни. И май не се сещам за друг турски актьор, на който това да му се получава толкова добре.
Иначе към филма като цяло имам доста забележки, особено към сценария. Много предвидим и много нелогичен, трябваше да сложат още 1-2 сценаристи, за да следят по-добре детайлите. Този глас зад кадър на някакво дете, което изобщо не участва в живота на Ешреф, обаче познава дълбините на душата му, или това странно 20- годишно издирване на Руя, името на която фигурира поне на 10 места в собственото му дело за убийството на пастрока й, или пък това, че не може да разпознае човека, в който е бил влюбен на 14 години (всеки е бил на толкова и на всеки му е ясно, че човек си спомня дори много по-малко важни хора в живота си) и какво ли още не. Като добронамерен зрител засега си затварям очите за такива недоразумения, обаче не знам още колко време ще ги понеса. Колкото и да ценя актьорите, не съм от хората, които заради някой от тях да изтърпя цял сериал с досаден сценарий.

# 162
Радвам се да прочета и безпристрастно мнение , като цяло. Чаатай или Чачииии  е просто Върховен и Феноменален   ,като  Ешреф  Тек . Лидера на подземният свят ,който всеки уважава и дори страхува и има защо, когато го предадат и наказва жестоко тези , които заслужават. Така е изучил героя си че като го гледаш не мислиш, че е филм и роля . Толкова истински. Heart Той по принцип е такъв и дава всичко от себе си във всичките си проекти и образи досега. Създаден е да бъде актьор , камерата го обича , харизматичен е и знае какво иска и как и с кого да го постигне и това че рискува и е хамелеон още повече му помага в професията. Пленява и покорява сърца и разбива.... Мъж мечта е не само като актьор и като личност има поведение и класа и умее да си пази Личният Живот. Който не го познава и го открива  за сефте няма да повярва, че това е един и същи човек  от началото на кариерата му досега. Това не го умее всеки . Притежава завиден усет и не му дреме да си съсипе красотата, като се наложи . Като мафиота Ешреф Тек е убийствено сексиии и горееещ . 🔥 Доста се поизпоти за тая физическа форма и на диета е бил . Много се радваме че сериала е успешен и хитов . Продуцентите удариха от тотото с главните актьори и звезди и не съжаляват за избора и на двамата . Режисьора Улуч Байрактар   е от най -добрите в екшън жанра и за втори път работят заедно след екшъна "Ичерде"   , който също е класика в жанра и е супер успешен на продуцента Керем Чатай.  

Досега не бях гледала нищо на сценариста Етем Йозашък , но съм чувала само суперлативи и че си пада по трагичният край, защото е запомнящ и няма да се забрави. Пише поетично и красиво и умее да борави с думите. Засега ми харесва как върви историята дори и с обратният похват на снимане от началото и края. Това не ми пречи да ми е интересно. Мъжкият каст е много добре подбран и Чаатай има способността да създава мъжки броманси. 👏 Демет Йоздемир съм я гледала в продукции силата й е в ромкомите ,но и като драматична актриса се справя добре и умее да си химичи с партньорите и създава приятелства и сработват. Енергична е и усмихната и социална.    

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 19:57 от femmi2

# 163
Не че нещо, днес ми попадна сцената с целувката, много зле. Много дървено ми беше. Никаква романтика не видях.
Аз искам Чаатай в някаква различна роля. Все мафия екшън е той, от това което съм виждала. Не съм му фен, няма и да бъда , но това не означава че в бъдеще може и да ми допадне.
Демет не мога да я коментирам, защото нищо с нея не съм гледала. На първо четене не ми е любимка , нещо в нея не мога да харесам. Както и да е. Сериала не е моето нещо. За сега добре върви , очаквах повече лично аз защото много шум се вдигна , засега, има късмет че няма мачове през седмицата или нещо различно както беше вчера с това земетресение , но да видим.

# 164
Целувката не беше предвидена и затова не е много романтична. 
Нисан го целуна ,защото щеше да види Чийдем и беше прибързано дори и Ешреф не очакваше това. 
Аз си харесвам целуфана въздейства ми , но е нормално да има и на такива които не е.
Ще има истинска целувка 😘 с романтика и страстно гореща нататък в сценария и историята. 
Иначе на Чачи му отиват екшън роли и адреналин на натюрела. 💥

Общи условия

Активация на акаунт