Отговори
# 300
  • Мнения: 378
Бисквитена торта с маскарпоне бих направила, имам рожден ден в дните на Великден, звучи лесна за правене, ще има време за нея заедно с другите традиционни неща.

# 301
  • Пловдив
  • Мнения: 1 175
Кифлички с течен шоколад и тахан от шамфъстък ,изглеждат фантастично!

# 302
  • Мнения: 52

Станах специалист на козунаци - тая година направих репетиция и станаха страхотни. Вкъщи ги харесват и чакат с нетърпение следващата доза. Друго си е от ръцете на мама и с натурални продукти...

# 303
  • Мнения: 510
Всичко изглежда супер- като за начало много бих искала да пробвам  козунака с локум, после тирамису или бисквитена торта.
Има обаче едно изкушение, което е може би ТОП
https://sladea.bg/retsepti/brauni-s-qgodi/

# 304
  • Sofia
  • Мнения: 1 593
Всяка година правя с козунак този десерт
Крем-карамел с козунак https://sladea.bg/retsepti/krem-karamel-s-kozunak/
Много го харесваме

# 305
  • Мнения: 103
БЕЛГИЙСКИ ГОФРЕТИ
Продукти за класически белгийски гофрети:

Едно пакетче мая (суха)
¼ чаша прясно мляко (затоплено леко, не горещо)
3 яйчени жълтъка
2 ¾ чаши прясно мляко (затоплено)
¾ чаша масло (разтопено)
½ чаша захар
1 ½ чаена л. сол
2 лъжички ванилов екстракт
4 чаши брашно (обикновено)
3 яйчени белтъка
Приготвяне:

В една малка купичка разбийте сухата мая в ¼ чаша топло мляко. Оставете купатана страна за около 10 минути.

В отделен съд разбийте заедно жълтъците, ¼ чаша от топлото мляко и разтопеното масло. След като маята се разбие добре и я добавете към сместа. След това добавете захарта, солта и ванилията.

Отделно разбъркайте млякото, което е останало с брашното и прибавете получената смес към останалите продукти.

В друга купа разбийте белтъците на твърда пяна и ги прибавете към другата смес. Разбърквайте много внимателно и леко. Покрийте сместа за гофрети с фолио и оставете да отпочине за около час.

Загрейте уреда. Намажете го с масло и започнете да печете белгийските гофрети.

Поднесете ги топли с течен шоколад.

# 306
  • Мнения: 184
Козунак с локум, розови листенца и шамфъстък. Бих зарадвала цялото семейство за Великден.

# 307
  • Мнения: 45
Определено ще приготвя кифлички с течен шоколад и тахан от шамфъстък! Шоколадът го обожавам! А също го обожават и моите близки, ще ги зарадвам!

# 308
  • Мнения: 2
Привет, аз подкрепям Тирамису с кафе и Сладея, защото съпруга ми обожава тирамису и често си правим.
Още днес ще пробвам тази рецепта, за да мога да споделя сладки моменти с него Satisfied

# 309
  • Мнения: 5
Кифлички с течен шоколад и тахан от шамфъстък, детето ми ги обожава, а няма нищо по-хубаво от  такива приготвени в къщи! Heart Exl

# 310
  • Мнения: 393
Аз рядко се спирам само на един десерт.. и сега така. 😁 За възрастните бих приготвила Тирамису, много го обичам, а на децата бисквитена торта с маскарпоне..  да има 🤭

# 311
  • Мнения: 179
Бих приготвила "Козунак с локум, розови листенца и шамфъстък ".Изглежда неустоимо вкусен!Децата,съпругът ми,родителите ми и сестра ми получават всеки Великден козунаци приготвени от мен.Също и подарявам на приятелка.И тази година ще ги зарадвам!

# 312
  • Мнения: 105
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад ще приготвя за семейството ми. Аз добавям и Бейлис в млякото за топене на бисквитите.

# 313
  • Мнения: 414
Козунак с локум. Обожаваме го. Правим го не само на Великден!

# 314
  • София
  • Мнения: 896
Бих направила кифличките с шоколад - https://sladea.bg/retsepti/kiflichki-s-shokolad-i-shamfystyk/
за да им се насладим всички вкъщи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт