Предстоящ развод с дете на 6

• 4 162
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
Защо изобщо да сравняваш брака с живота след брака, това не схващам. Няма как да знаеш какво ще е.

# 46
По- добре сега, докато е малка. Стига сме ги жалили тези деца. Душата в кошница няма да ни носят. Трудно е сама с дете, но не е невъзможно. Щом ние - родителите,отглеждащи сами децата си / в моя случай  -от раждането / се справяме, ти защо да не можеш?
Да се лишиш от възможността да обичаш и да бъдеш обичана? И защо. Един ден да се обърнеш и да видиш един пропилян живот. Ние сме майки цял живот. Децата ни обаче, не ни принадлежат. Обричаш се на нещастие, заради детето. Не, недей. Няма да го оцени детето, даже има риск един ден да те обвини, защо си живяла без любов.
Израснах в подобно семейство. Ами, травма си е. И до ден днешен не вярвам в семейството.
Дай шанс на детето си да е щастливо, давайки си шанс да бъдеш щастлива ти!

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 21:47 от камъчка

# 47
Да има засега къде да отида да живея и финансово родителите ми ще ме подкрепят, не мисля че детето ми ще мизерства , просто искам отношение от човек до себе си и детето ми да расте точно в такава среда, да види това какво е любов и един ден да търси същото в живота....
Притесняваме как би й се отразило всичко това , а какво ще стани и какви биха били отношенията й с баща й докато не се случи няма кой да знае, човек как ще реагира в такава ситуация. Мисля че е умен и интелигентен човек и би се грижил за нея.

# 48
Да има засега къде да отида да живея и финансово родителите ми ще ме подкрепят, не мисля че детето ми ще мизерства , просто искам отношение от човек до себе си и детето ми да расте точно в такава среда, да види това какво е любов и един ден да търси същото в живота....
Притесняваме как би й се отразило всичко това , а какво ще стани и какви биха били отношенията й с баща й докато не се случи няма кой да знае, човек как ще реагира в такава ситуация. Мисля че е умен и интелигентен човек и би се грижил за нея.
Такова решение се взема изведнъж. Като вадене на болен зъб е. И аз съм преживяла развод преди близо 15 години, само ,че нямах дете от него. Колкото повече го мислиш, толкова повече се разколебаваш.
Действай. Какво ще бъде, няма как да знаеш и да останеш в този брак.
Следвай правилото за петте години.
Запитай се- След 5 години, това ще има ли значение?
Щом мислиш за развод, значи е вик за спасяване. Не е каприз.
Заради детето беше едно време.
Сега направи нещо за себе си, за да си пълноценна майка.

# 49
Проблемът е, че нещата, които най-много те дразнят и предизвикват изостряне на отношенията с мъжа ти - липса на инициатива спрямо детето и свободното ви време, ще важат в пълна сила и ако си сама или с нов мъж. Ако си сама, всякакви инициативи ще бъдат само твои, а от това, което виждам около мен, при трайно задържали се отношения между мъж и жена с дете от предишна връзка, жената отново е в позицията тя да е инициативната спрямо детето, защото си е нейно, и отношенията  в новосъздаденото семейство.

# 50
Коя пък е тази майка, дето ще чака друг да е "инициативен" относно нейното си дете Simple Smile Много интересно Simple Smile

# 51
  • Далечният изток
Аз просто не мога да повярвам какво чета. Авторката казва, че от 4 години живеят като съквартиранти, че не се разбират по всички основни въпроси, че живеят в непрекъснати скандали, и вие ѝ казвате Айде, айде, стой си там, нищо не е станало, ти да видиш като си тръгнеш колко ще е зле... Не, не мога да повярвам...

# 52
  • София
Аз просто не мога да повярвам какво чета. Авторката казва, че от 4 години живеят като съквартиранти, че не се разбират по всички основни въпроси, че живеят в непрекъснати скандали, и вие ѝ казвате Айде, айде, стой си там, нищо не е станало, ти да видиш като си тръгнеш колко ще е зле... Не, не мога да повярвам...
Къде ги четеш тия непрекъснати скандали? Или някой да и казва да си стои?
Опитвам да и да реалистична представа за развода, за да се подготви и да премисли нещата. Лошо ли е да се мисли?

# 53
  • Далечният изток
Ама мислиш, че тя вчера се е сетила ли? Според мен го обмисля отдавна и то сериозно. И защо мислиш, че няма представа какво е човек да е разведен? Едва ли живее в пещера или в гората. Със сигурност има поне две приятелки, роднини, колежки, които са разведени.

# 54
Не да търпи, ама поне да говори с родителите си за връщането в детската стая с детето. Те колко ще са щастливи от това? И колко ще искат да са активно ангажирани в отглеждането на детето? Преди да се правят сериозни промени първо трябва да се установи наистина ли е счупено, ако е така, поправимо ли е? Ако не е, какво е нужно за да се излезе от този брак с минимални щети? Да си оплете кошницата.
Отделно много жени, които пишат тук, пишат в момент на афект и после 18 страници по-късно, ама той  не е чак толкова лош.
Най-малкото да говори с родителите си и с адвокат, преди да подава молба за развод. И дано са с отворени обятия, че иначе финансите определено ще имат тежест, дали да се разведе.

# 55
  • Далечният изток
4 години? И питаш дали е счупено, ама наистина ли е счупено?!

# 56
  • София
Ама мислиш, че тя вчера се е сетила ли? Според мен го обмисля отдавна и то сериозно. И защо мислиш, че няма представа какво е човек да е разведен? Едва ли живее в пещера или в гората. Със сигурност има поне две приятелки, роднини, колежки, които са разведени.
То по тая логика защо изобщо пуска тема... И не съм и казала и веднъж да не се развежда, нито съм чела някакви ужаси. Охладнели с мъжа си, не го обича, той инертен тип, но иначе го хвали, че интелигентен човек, не лош.
Не мисля, че е коректно понеже тук сме разведени и всеки, който каже ще се развеждам да получи урааа, евала, само така. Това са сериозни неща. Съвсем откровено подкрепям авторката да си прецени кое е най-добро за нея и как точно да го реализира. Видя се, че има къде да отиде, кой да и помогне, ще се оправи. Няма какво да се караме тук помежду си, защото не пеем в хор.

# 57
  • Далечният изток
Не се карам.
Просто мисля, че не четете какво пише.
Някъде вътре в себе си вече е взела решение, но я е страх, което е нормално, и търси външна валидация дали причините ѝ са сериозни.
Да, според мен са много сериозни!

# 58
  • София
Не се карам.
Просто мисля, че не четете какво пише.
Някъде вътре в себе си вече е взела решение, но я е страх, което е нормално, и търси външна валидация дали причините ѝ са сериозни.
Да, според мен са много сериозни!
Ясно е, че търси валидация. Помагам и да си я даде сама. Виждаш, че си бетонира позицията. Всичко е наред, защото е сигурна. Всеки помага както може. Можеше да я изпратя на терапевт и той да я търкаля с месеци, докато я притисне достатъчно. Тук отне по-малко време и е напълно безплатно.

# 59
  • Далечният изток
Ти да я изпратиш?
И тя да тръгне...
Thinking

Общи условия

Активация на акаунт