КАРТИ ТАРО - ТЕМА 34

• 7 367
  • 191
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте. Имам едни карти, с които от години не съм се занимавала, но сега реших да започна по - сериозно. Въпросът ми е можем ли да влияем на тегленето на картите според личните ни надежди какво да се падне? Тоест според вас рационално ли е да се опитвам да питам въпроси за себе си?
В тълкуването знам, че човек може да е субективен, но ще се допитвам до книжката поне в началото, за да го избегна. Но самото теглене ме интересува.

Доста повърхностно гледате на материята.
Таро е език, на който се чете информация от астрала.

Най-трудно се гледа на себе си, защото не можем да бъдем обективни.

Таро е интуитивен, а не рационален или логичен принцип. Разбира се трябва да знаем архетипите и какви базови значения имат картите, но това вече зависи колко време ще посветите на това знание.

Картите са картончета с картинки, връзката с висшия разум чрез тях е този, който е важен.

# 166
Здравейте! Ще ми помогнете ли с тълкуването на картите? Зададох въпрос "Х ще има ли връзка с У?". Излязоха ми картите Висшата жрица, Дяволът и Влюбените обърната.

# 167
Въпрос за отношения.
Какво ще се случи следващия път когато се видим?
Позиция 1: неговите нагласи и чувства;
Позиция 2: моите нагласи и чувства;
Позиция 3: резултат
От негова страна виждам стабилност, аз съм сложила розовите очила и вероятно не мисля и не тълкувам обективно.
Глупакът на последна позиция? При положение, че имаме някакви отношения на доверие вече изградени реално.
Има ли потенциал за романтични отношения или нещата остават в сферата на добро сътрудничество?

# 168
Въпрос за отношения.
Какво ще се случи следващия път когато се видим?
Позиция 1: неговите нагласи и чувства;
Позиция 2: моите нагласи и чувства;
Позиция 3: резултат
От негова страна виждам стабилност, аз съм сложила розовите очила и вероятно не мисля и не тълкувам обективно.
Глупакът на последна позиция? При положение, че имаме някакви отношения на доверие вече изградени реално.
Питането за същия човек от преди няколко месеца ли е? Ако да, това е много интересно, защото може да се проследи историята и доколко предните тълкувания са били верни. Relaxed

Аз не обичам да тълкувам карти с въпрос за конкретно чувства, за това ще чета първата и втората карта от гледната точка на нагласа.
За мен четворката жезли на тази позиция говори за романтични очаквания и нагласа. Дори да гледаме повърхностно и само по картинка пак казва същото. Изображението показва мъж, който предлага нещо на жената. Той се чувства комфортно с теб, забавно му е и има нещо на ум.
Втората карта малко ме обърква. Хем интуицията ми клони към това, че и ти имаш някакви чувства, но пък тази карта гледа напред, с гръб към четворката и е протегнала ръка към глупака. Но пък понеже в случая аз глупака (по скоро интуицията ми говори за това) го приемем в случая, че ще се хвърлите в нещо безразсъдно и ново за вас - демек може да опитате романтични отношения. Така че като цяло тук по скоро съм на мнение, че може нещо повече да се случи.

Има ли потенциал за романтични отношения или нещата остават в сферата на добро сътрудничество?
Направи отделна подредба за това. Може да е в две колони или два реда като едниния да е как евентуално биха се развили романтичните ви отношения и другия за това ако останете в добро сътрудничество. При такава подредба по-лесно ще се съпостави единия и другия вариант.

# 169
Благодаря за отговора!

Същият човек е, да.
Фантазирам си някакви неща, заради хубавото отношение. Много ми е близък, а всъщност рядко имам възможност да го виждам.
Не искам да имам връзка с него, защото най-вероятно ще завърши с голямо разочарование. Изобщо не очаквам  и от него да премине някаква граница и да се стигне до там. Стига ми доверието и приятелското отношение , опитвам да преборя романтичните мисли, които понякога ме връхлитат по много.

За това и този глупак на последна позиция малко ме плаши, точно и аз като нов вид отношения го изтълкувах. Или буквално  ще изляза глупака в ситуацията 🤣

Едит:
Сякаш има градация някаква, при мен миналия път са излязли 2 жезъла, сега са 3 жезъла, а при него са 4.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 22:21 от Amandine

# 170
Здравейте, някой може ли да ми хвърли едни карти по един въпрос?

# 171
Преди гадаене на таро трябва ли да се прави защита? Някъде така пишат, вярно ли е?

# 172
Може ли да попитам някой да ми хвърли едни карти Таро по важен въпрос.Предварително благодаря.Бъдете все така положителни и късмета да е с вас.

# 173
Може ли да попитам някой да ми хвърли едни карти Таро по важен въпрос.Предварително благодаря.Бъдете все така положителни и късмета да е с вас.

Мога да ви хвърля карти, ако искате ми пишете

# 174
Здравейте, може ли е на мен ♥

Мога да ви хвърля карти, ако искате ми пишете

# 175
Преди гадаене на таро трябва ли да се прави защита? Някъде така пишат, вярно ли е?

Предполагам си зависи от човека и всеки сам решава за себе си. По принцип има най-различни начини за защита, но личното ми наблюдение е, че ако се прави нещо активно за защита (т.е. съвсем сериозно и целенасочено, например ритуали) се получава като една преграда, която макар и да е с цел защита от негативно, цялостно спира чуждата енергия да навлиза в твоето поле, било то позитивна или негативна и съответно става трудно да усетиш човека, на когото гледаш. Струва ми се, че това може доста да "възпре" потока на енергия и по-скоро да затрудни нещата. Или поне при мен се е получавало така. Иначе, може просто да се постави черен турмалин, който да донесе някаква защита. Ако изпитваш притеснения, смятам, че по-доброто решение е да гледаш самата ти да се заземиш. Например може да направиш кратка медитация преди гледането. Въпросът сякаш е твоята енергия и ментално състояние да са стабилни и силни, за да не позволяваш на "енергии", които не желаеш, да ти повлияят по какъвто и да е начин. Това, което лично аз правя и се отразява чудесно е поставянето на чаша с вода - дай, за да получиш. Хубаво е да сме благодарни за информацията, която ни се дава и да дадем и ние нещо в замяна. Да не говорим, че по този начин и водата си поема, ако има нещо негативно.

# 176
Благодаря, mejdinna!

А аз ще повторя питането си от другата страница, дано не е проблем. Замислих се над смяна на попрището и си изтеглих тези три карти за три различни опции. Общо взето прочетох значенията им и имам някаква идея, но Вие как бихте коментирали?

Императрицата - за  сферата на образованието - добри значения ми излизат. От много време се замислям за такава радикална промяна, но супер много ме е страх. Дори имах интервю в едно училище за позицията на преподавател и преди интервюто се панирах и звъннах на директорката, че се отказвам.

Петица жезли - за да продължа в досегашната сфера - прочетох, че тази карта означава конфликти

Паж Пентакли - за ИТ сферата - не изглежда добре?

Сега изтеглих и 1 карта за сферата на изкуствата - падна ми се 8 чаши - означавало изоставяне на нещо, но има доста противоречиви значения тази карта

# 177
Благодаря, mejdinna!

А аз ще повторя питането си от другата страница, дано не е проблем. Замислих се над смяна на попрището и си изтеглих тези три карти за три различни опции. Общо взето прочетох значенията им и имам някаква идея, но Вие как бихте коментирали?

Императрицата - за  сферата на образованието - добри значения ми излизат. От много време се замислям за такава радикална промяна, но супер много ме е страх. Дори имах интервю в едно училище за позицията на преподавател и преди интервюто се панирах и звъннах на директорката, че се отказвам.

Петица жезли - за да продължа в досегашната сфера - прочетох, че тази карта означава конфликти

Паж Пентакли - за ИТ сферата - не изглежда добре?

Сега изтеглих и 1 карта за сферата на изкуствата - падна ми се 8 чаши - означавало изоставяне на нещо, но има доста противоречиви значения тази карта

Не съм сигурна защо смятате, че паж пентакли не изглежда добре? Реално именно пентаклите се свързват с материално благополучие, ако това целите и Ви е важно. В случая прилича на асо пентакли - има потенциал. Да, в момента може да е просто паж, т.е. незряла енергия, не знае и не може много, но реално има потенциал да израсне и да стане много повече, например крал. Просто ще отнеме време и усилия, като всяко нещо. Свързано с въпроса Ви, тук е възможността за изкарването на пари, според мен.

Колкото до Императрицата, тя се свързва с нови идеи, нови възможности, креативност, красота, женственост, подкрепа. Също е позитивно, но ако трябва да правя сравнение, смятам, че тази работа ще Ви кара да се чувствате добре. Ще ви радва, ще Ви носи удовлетворение, вероятно ще Ви вкара в женската Ви енергия много повече от останалите опции. Отделно, нека не забравяме, че тя е от голямата аркана, т.е. лично аз бих го приела като знак, че ще Ви промени като човек малко или много и ще научите житейски урок чрез нея.

8 чаши не го чета като добър показател във Вашия случай. Възможно е да не Ви допадне и да го оставите или пък да няма успех и пак да Ви се наложи да го оставите. Хем има емоционално изоставяне, хем са чаши - не сочат към материално благополучие.

Сегашната Ви работа не виждам защо да я обсъждаме - ясно е, че не е особено добра алтернатива. Освен конфликти и тегава енергия, петица жезли могат да означават и работа, където правите прекалено много, поемате задачите/отговорността/тежестта на други хора.

Можете да си помислите между ИТ сферата и образованието. Ако желаете, може да направите подредба за сравнение на двете опции. На този етап, само с тези карти, бих казала, че образованието ще Ви радва, (както сама казвате, от доста време го желаете) ще пробуди креативната и женствената Ви страна, докато ИТ сферата ще Ви кара да бъдете по-практична и заземена, ще трябва да положите усилия и да научите много, за да развиете потенциала си, ще отнеме време, но пък има възможност за изкарване на добри пари. Може би се вижда къде Ви е сърцето. WinkYum

# 178
mejdinna, благодаря! Да, сърцето ми е повече в образованието. За ИТ сферата - интересно ми е, но повече като хоби. Изкарах курсове по програмиране и ми се видя твърде скучно и монотонно като за мен.

# 179
Какви са чувствата на мъж към жена?
Кралица жезли, Силата и 5 пентакли.
Тук 5 пентакли как тълкувате, като да има липса на чувства към нея, празнота, че въобще нищо няма към нея или обратното - че тя много му липсва?

Общи условия

Активация на акаунт