За балконските съндъчета

• 54 441
  • 372
  •   1
Отговори
# 225
  • СОФИЯ
Някой знае ли откъде мога да си купя стойки за сандъчета, но по-специални. Балконът ми е с много широк парапет и тези които са по магазините не могат да се закачат на него. Виждала съм преди години от ковано желязо и може би ще станат, но сега не знам къде да ги намеря newsm78

А аз от Мосю Бриколаж  Peace
Моят парапет е квадратен, а тези стойки, които имам са за правоъгълен.

# 226
Здравейте,

Аз съм съвсем начинаеща...  Embarassed

Можете ли да ми кажете на какво разстояние в балконско съндъче трябва да се засадят теменужки???
Около 10 см една от друга. Може да ги разположиш шахматно на два реда.

Засадих си теменужките в съндъче и известно време ги държах вътре, а след Великден ги изкарах на Балкона. Но защо само една от тях продължава да изкарва цветове и да цъфти, а останалите само растат на листа, но нямат цвят?  newsm78
Нещо им липсва ли, не мога да разбера. Някакви идеи?

# 227
Някой знае ли откъде мога да си купя стойки за сандъчета, но по-специални. Балконът ми е с много широк парапет и тези които са по магазините не могат да се закачат на него. Виждала съм преди години от ковано желязо и може би ще станат, но сега не знам къде да ги намеря newsm78

Роси, понеже не ми се даваха пари за стойки от ковано желязо за 13 сандъчета, а парапетът и при мен е голям, взехме обикновени, а съпругът ми ги укрепи със "свински опашки", здраво е, не се виждат и определено върши работа.

# 228
  • София
Здравейте и от мен.Посадих си петуния,сакъзче и иглики.Кажете моля как да гледам петунията и сакъзчето?Мин. година петунийте ми въшлясаха. Sad

# 229
geniko, продават препарати за такива паразити.
Петуниите обичат вода и слънце и много приличат на доматите, за да има разклонения - късам тройката съцветие, но след като пораснат достатъчно.

# 230
  • София
умря ми едната теменужка
мъчно ми е

обаче са ми тръгнали всичките латинки

# 231
На мен от 10тина семена на латинки ми покараха само 3  Sad
Не ми стигна търпението да си изчакам теменугите и петуниите лично произв-во и вчера си насадих разсад от сакъзчета и къдрави петунии. Пръснах семена от карамфили в голямата саксия на палмата и са се показали, но незная как да ги разсадя в смисъл по колко коренчета в санъче?От средните сандъци са моите.

# 232
  • гр. София
Вчера си засадих едно сандъче с петунии и едно с циганета. Laughing
 След колко дни да ги "настаня" на официалните им места? За сега съм ги сложила на пода на  балкона.

# 233
  • София
Verdad,благодаря ти.Ще видиме каква цветарка ще излезне от мен Laughing
Откършените разклонения да ги засаждам ли или да ги слагам във вода първо?А за сакъсчетата какво ще кажете?

# 234
  • Банкя
Аз също съм засяла петунии .Щом не ги различавате не скубете нищо .Чакайте да пораснат поне две двойки листа и тогава ще ги разберете те стават много гъсти-многооо.Тогава пресаждате ислед няколко дни стоене на сянка и уверени че сасе прихванали откъсвате връхчетата.
Ето тази която си купих докато чакам да станат мойте.Цвета баче не е реален-по-лилаво е.

# 235
На дърти години се захванах с цветарство...Миналата година ми бяха за пример балконските цветя, обаче тази година ....жива да ме оплачете.....Ще ходя при една баба да спасява положението с готов материал.....Срам ме е! Embarassed Embarassed Embarassed

Разсада петунии го чакам да порасне още, калдъръмчетата ми започнаха да никнат, ама съм една цветарка аз.......

# 236
Привет и от мен.
Семената от петуния, които насях не изникнаха и аз си купих готов разсад. В една саксия от миналогодишните случайно ми изникнаха и 2 стръка от старите петунии, но са още много малки.
Сакъзите, които гледах цяла зима се оказаха въшлясали и сега съм им махнала всички листа и чакам да покарат наново. Не ми върви със сакъзите и това е, а толкова много ги харесвам.
Изникнаха ми 2 кобеи и 1 тунбергия. Ще ги гледам за първи път и се надявам да имам успех с тях. Вчера разсадих и брахикоме, да видим какво ще се получи.
Сдобих се с обички и циганче. Да видим дали ще ги опазя.
Още не съм насяла кратунките, но не съм се отказала.
Нямам търпение всичко да цъфне.

# 237
Въобще и не съм пробвала със семена.
Купих петуниите готови и резултатът след около седмица е такъв:
Бялата
Розовата
Червената, малко слабичка още...
Лилава
Друго лилаво-розово
Пак розова, тук се вижда и подсилването със свински опашки, при захващането.
И така... до 19 бр. сандъчета bowuu

# 238
И така... до 19 бр. сандъчета bowuu

Вердад, кога ви няма в къщи и много ли е сложна вратата ви за отваряне или директно да преминавам с взлом? Кажи кога у вас е свободен терена и колко сандъчета искаш да ти оставя  bouquet? Аз викам ни едно, ама ако има повтарящи се - твои са...... Mr. Green

Тъй като съм пишман цветарка, дори ми се скараха в съседна тема,че това цветарството изисквало труд Embarassed, набелязала съм си и други цветя за принудително прибиране на топло в моята къща........Ами нали и моите съседки трябва да се пукат от яд като минават покрай нас??????Много добри попадения има в темата......Браво на вас!

# 239
Ти ела, пък ще го измислим. Simple Smile
Само имай предвид, че като тръгнеш да ги поливаш 19-те всеки ден, мърмориш наум - за какво ми трябваше...

Забравих да спомена, че купих от Мосю Бриколаж концентриран тор плюс витамини за цъфтящи цветя - Лактофол се казва.
Едва ли е от това, защото съм ги торила само веднъж досега, но може пък и да има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт