Отговори
# 120
За регистратор в болница медицинските сестри и завършилите Здравен мениджмънт са с предимство. Сега за санитарки искат средно и тези ,които нямат се записват в някаква дистанционна форма, защото вече няма и вечерни гимназии. Сега куцо, кьораво и сакато е поне бакалавър, та със средно, освен нещо неквалифицирано. Опитай чрез познати да намериш нещо.

Не мисля така. Със средно образование работих като деловодител в кантора на ЧСИ. Научих много неща да,но не е ядрена физика.

# 121
То има и главни счетоводителки със средно, но са от старите кадри, сега със средно даже и за оперативен не вземат, освен ако не ти е много близък.

# 122
Тя жената казва, че детето не боледува и има кой да удари рамо. Аз не мога да дам съвет за тип работа, но при мен никой никога не ме е питал дали имам деца и какви са намеренията ми. На последната си работа започнах, когато детето беше на под 2 години, преориентирах се директно след майчинството,  изпозлвах момента за допълнителна квалификация. Разбраха, че имам дете няколко месеца по-късно, случайно, защото аз съм решила да споделя. Не е ок и не е професионално работодател да се бърка в личния живот на служител, освен ако същия не е взаимозаменяем и не става въпрос (например) за работа на поточна линия. За всичко останало - т.е. квалифициран труд, а вече и с опция за работа от вкъщи, такива въпроси са непонятни за мен и директно аз бих зачеркнала работодателя, няма да чакам той да го прави.

# 123
Така доста време се лутах от интервю на интервю , различни сфери бяха. Не съм лъгала , казвах , че детето ми е в градинска възраст , че го гледаме само двамата с баща му и разбира се след това не ми се обаждаха. Никога не съм смятала за редно да лъжа. Детето винаги ми е било както и до днес приоритет.
В същото време се наемаха хора, които не стават за нищо или ги мързи да гледат , но не се налагаше да отсъстват. Имах наблюдение защото мои познати , започнаха работа на някои от тези места.
Ученик е вече, работя в офис, но близо 6-7г бях вкъщи.

# 124
Не бих чакала 6,7 години.
Много ми стана интересно това онлайн асистент. Какви са изискванията?
Имам компютърни умения.

# 125
Така доста време се лутах от интервю на интервю , различни сфери бяха. Не съм лъгала , казвах , че детето ми е в градинска възраст , че го гледаме само двамата с баща му и разбира се след това не ми се обаждаха. Никога не съм смятала за редно да лъжа. Детето винаги ми е било както и до днес приоритет.
В същото време се наемаха хора, които не стават за нищо или ги мързи да гледат , но не се налагаше да отсъстват. Имах наблюдение защото мои познати , започнаха работа на някои от тези места.
Как издържате толкова време е къщи? Ужас! Аз ще се побъркам.От кой град сте?

# 126
Как издържате толкова време е къщи? Ужас! Аз ще се побъркам.От кой град сте?

Никога не сме имали баби на разположение, а мъжът ми замина да работи в чужбина и се връщаше през няколко месеца. Финансово бяхме добре в този период , малкия обаче боледуваше често и решихме да изчакам с работата.
През това време изкарах няколко курса в козметичната сфера и работех това, но работното време го определях аз и не се налагаше да стоя по цял ден вкъщи.
След това ми се появи тази позиция на която съм в момента и нямаше как да изтърва възможноста.
Естествено и в момента се налага да отсъствам по 2-3 дни на 2 месеца, но е търпимо.

# 127
  • По света и у нас
Винаги съм мечтала да съм в майчинство… така ви завиждам. За мен сега е “майчинство” нищо че децата годят на училище вече.

# 128
  • Поморие
Как така те питат за дете и на колко години е?? Това е незаконно! Ще им кажеш, че нямат право да те питат такова нещо.
Дискриминацията е престъпление и имате право да си потърсите правата. И аз се сблъсках  с това преди второто дете.
Класически дискриминативен работодател: "На колко е? Има ли кой да го гледа? Ами ще ви се обадим." И отписват човека още на "Довиждане". А ние майките най-много имаме нужда от работа и приходи и това не е никак честно.

# 129
Частните фирми не са социално подпомагане или благотворителни дружества, за майките трябва да има държавни работни места, частника не го питат какви са му служителите като плаща данъци и патенти.

# 130
Чак пък държавни работни места, по-евтино ще бъде просто да бъдат подпомагани по някакъв начин, ако това ще бъде държавна политика.

# 131
И какво да направи като не я одобрят? Жалба да подаде за дискриминация.
Този работодател ще каже, че няма такова нещо и са избрали еди кой си, защото можел това и онова повече от нея.
Другия вариант вече да има закон да се снимат интервютата и да се дава копие и на кандидат.
Така ще смеят ли да задават такива въпроси.

# 132
При подбора на персонал неизбежно е налице съществен субективен елемент, това все пак не е покупка на някакъв кухненски уред, който избираш по технически характеристики.

# 133
За щастие международните и прогресивни фирми не са на това мнение и не виждат никакъв проблем в майките или осигуряването на благоприятни условия за тях. Няколко майки няма да ги фалират.

Нашенските фирми са си друга бира, те не харесват майки, стари, млади, взимащи болнични, отпуски…бе, ако може само да се работи, ако ставаше и без заплата…

# 134
В доста случаи и някои от жените сами допринасят за по-тегавото отношение, и покрай някои го отнасят всички. Срещала съм случаи, бременна кандидатства за работа, излиза от първия месец в болнични и после пита как да го съдела работодателя, че я е освободил в изпитателния срок. Тук постоянно чета как децата много боледували, ама бащите не можели болничен да вземат, и все майката трябвало да взема. Ако добавиш и че все майката трябва да го води и взима от ДГ и училище, да не се чудим защо за жена е по-трудно с намирането на работа.

Общи условия

Активация на акаунт