Отговори
# 60
Ние търсим профил около '90-2000.
Идват и казват, че имат 1-2 деца и искат да работят от вкъщи и, че ще им се налага да ползват болничен, и че искат гъвкаво време. Болнични ок, ама работа от вкъщи нямаме като опция, работи се от 8 до 17 в офис... И се фръцкат, и не ги устройва...

# 61
Ние търсим профил около '90-2000.
Идват и казват, че имат 1-2 деца и искат да работят от вкъщи и, че ще им се налага да ползват болничен, и че искат гъвкаво време. Болнични ок, ама работа от вкъщи нямаме като опция, работи се от 8 до 17 в офис... И се фръцкат, и не ги устройва...
[/quote
За къде става въпрос? Ще може ли повече информация? Благодаря!:confused:

# 62
На 40км от Пловдив...

# 63
  • По света и у нас
Започвайте да им пишете ревюта в Гугъл. И обяснете как са ви дискриминирали. Просто с две изречения кажете как тези са непрофесионални простаци, защото ако си мълчите това никога няма да се оправи и ще продължават да ви мачкат.

Така и така няма да те наемат, по- добре сподели на другите за нивото на фирмата.

И духи пухи търсели от 35 до 25 годишни… за каква точно работа става дима? Специални агенти ли наемате  или модели на бельо?

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 19:47 от PriMadonna

# 64
Да, за модели е. Има и размери, но са конфиденциални 😜, чак на 5тото интервю споделяме с одобрените...
Собственикът иска основно да създаде екип от млади момичета, без много опит, да ги учим. Ама такива не искат да работят като цяло...
Навсякъде има профил, който се търси за дадена позиция. Нормално не е обявено директно. Но реално подборът накрая се основава на профила...

# 65
  • По света и у нас
Споко, те и от 35 нататък не искат да работят…

# 66
Щом бабата и дядото не искат да си развалят комфорта и да влезнат в положение, защо очаквате чужд човек да го направи?

# 67
Като гледам по колегите, главно 40+ работят... Всичко друго е масово скътавка. А ако стане проблем, бягат директно от отговорност ..

На дамата не й е проблем, че има дете. Нещо друго не обяснява като хората...

# 68
Наистина може да е детето проблема, на никой работодател не му е приятно да му излизат в болнични, ако ежедневно и целодневно има работа.

# 69
  • По света и у нас
А на работодателя като му дойдат камъните в бъбреците какво ще го правим - ще го държим на бюрото ли?

# 70
Като гледам по колегите, главно 40+ работят... Всичко друго е масово скътавка. А ако стане проблем, бягат директно от отговорност ..

На дамата не й е проблем, че има дете. Нещо друго не обяснява като хората...
Няма нищо друго. Това ми се изтъква като причина за отказа още на място. Казват съжалявам ,но няма да можем да ви предложим позицията. Аз имам малко дете и знам какво е с тези зелени сополи и хиляди сценарий. Направо незнам какво да мисля и правя вече. Няма нещо което да крия . За какво ? Със средно образование съм и нямам много опции,но кандидаствам  там където мисля че покривам повечето изисквания.

# 71
Според мен е възможно да виждат нещо, което не им допада, но им е по-лесно да те отпратят заради детето. Не се сещам какво би могло да бъде, че да прибягнат до оправдания с детето, но....има го като възможно обяснение.

# 72
А на работодателя като му дойдат камъните в бъбреците какво ще го правим - ще го държим на бюрото ли?
Хаха! Сетих се за един виц. Говорят си двама колеги:
- Шефа е умрял и с него още някой!
- Кой?
- Не знам. В съобщението пише “Почина Макс Мустерман. С него си отиде един от най-добрите ни работници”

# 73
Нищо не става от системата и това е.
То човек да прави деца трябва да е подсигурен. Тъпанари работодателите никога не се знае кой ще  вземе болничен. Имах една колежка, отгледала си децата, внуче има. Перфектна бачкаторка, дето няма да отсъства. Един ден стъпила накриво и си счупил крак. Половин година болничен.
  Не знам, за мен не е нормално да казват че е заради детето, звучи ми гадно. Не могат ли да измислят нещо поне или толкова им е акъла.По тяхната логика никой не трябва да прави деца
Не знам защо българския работодател си мисли че работника живее само да му служи, че чак и личния си живот ще съобразява с някаква си работа. Направо да не правим деца.
 На запад пък е същия филм с квартирите и децата.

# 74
А как така има кой да гледа детето, когато е болно, а няма кой да го вземе от градина?
Ами свекърите живеят в Асеновград,а ние в Пловдив. Те отказват да пътуват за по два/ три дни за да я вземат от градината. Канили сме ги да остават вечер когато това се случи за да не пътуват в двете посоки. Това също отказват - искали си техните легла,незнам какво. Съгласни са само да гледат детето за няколко часа докато някой от нас се върне. И са го правили докато аз работех. Никога не съм излизала болничен - те я поемат когато е болна. Странно е,но такива условия поставят. Пари за детегледачки е момента не можем да си позволим. Това също съм го мислила.

А ако е болно детето и вие сте втора смяна, чакат ли ви? Тоест, стоят, докато се приберете, което е в час, по-късен от вземане на детето от детска градина, или трябва да търсите някой допълнително да го гледа, докато се приберете?

Запиши нещо да учиш. Със средно образование автоматично биха те отрязали от всякакви неспециализирани офисни позиции. И може би се оглеждай за работа в производството.

Общи условия

Активация на акаунт