Априлче 2025г./тема 8/

• 38 613
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Анонимна и аз имам час за д-р Живков, за 09.06. Първо пробвах за Райков, но голяма хамалогия със записването на час. При Живков стана по - лесно. Има добри отзиви за него.

# 571
Ние сме ейсега на 8.05 на преглед, и аз лесно успях да запиша час и близки ми го препоръчаха наистина има доста добри отзиви за него.

# 572
Момичета, на вас на 30ти ден след раждането изписали ли са ви витамин К за бебетата?
На епикризата пише, че трябва да се дадат 20капки наведнъж.
Ако сте давали, вие как процедирахте?

# 573
На нашата епикриза не пишеше, но когато отидохме при педиатърката ни ги изписаха. Дадохме ги директно в устата, както капем вит Д.

# 574
Как сте, момичета?

За някои от нас мина вече месец от раждането.
Напомням ви да се грижите и за себе си, освен за бебето, да се храните с хубава храна и да пиете достатъчно течности. И че нищо не е на всяка цена

♥️

# 575
JossHeart
И да си следите терапиите, за да не сте като мен вече почти седмица в болница заради тромбоза и емболия. Малкото ми детенце няма късмет да прекара качествено първите си дни с майка си, надявам се скоро да сме отново заедно

# 576
Честита месечинка Simple Smile
Аз да попитам тези, които вече сте над месец и не сте на кърмене на поискване, махнахте ли някое нощно хранене?
Ние сме на смесено хранене, нямам достатъчно кърма и се опитваме да ядем по 110 мл. Но вечер яде по-малко и видимо и й идва много на коремчето толкова тъпчене през нощта.
Педиатърката каза до края на месеца да е на 8 хранения през 3 часа. Педиатърът от болницата каза да започнем да не я събуждаме през нощта и да видим дали ще се откаже от едното ядене.
Интересно ми е какво са ви казали вашите лекари.
Вчера приятели ни дадоха кантар и е с абсолютно същите показатели като нашия - тоест вече сме 3400.
Подкрепям казаното от момичетата - пазете се и се отнасяйте отговорно със здравето си.
Мануна бързо оздравяване.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 09:30 от Gery666_

# 577
Момичета,  влизам с питане. Чудя се дали да сменя колийфа с био амика.
От няколко дни даваме колийф и омни биотик панда.  Педиатъра в понеделник каза , че има наченки на колики. Беше започнал да се запича, правих клизма и от както ги давам няма проблем ака си нормално и е спокоен. Единствено проблем ми е 30мин чакане на колийфа. Не го слагам в нощните хранения, но и в дневните понякога е голям зор докато минат минутите. Иначе съм съгласна с написаното от Кактусче,  че толкова рано не са колики а незряла храносмилателна система.  Но въпреки това не мога да го оставя да се мъчи.  При мен с кърмата нещата приключиха окончателно.  Просто няма смисъл с тези количества.
Мануна  много съжалявам! Бързо да се оправиш. Аз съм на клексан още 1 седмица.

# 578
  • Смолян
Момичета, на вас на 30ти ден след раждането изписали ли са ви витамин К за бебетата?
На епикризата пише, че трябва да се дадат 20капки наведнъж.
Ако сте давали, вие как процедирахте?
На нас. Сложих ги в бибата с която яде ( Авент). Завъртях шишето горе да не поеме въздух и ги изсмука за секунди.

# 579
Гери, на нас ни казаха, направо да махаме яденето в 3 ч. Ама нашата си го търси и още не мога да го махна.

Аз засега успявам да се изцедя до следващото хранене. Ако случайно нямам възможност да се цедя, правя АМ. Засега този вариант ме устройва. Поръчах си, помпа на кангаро, безжична, която се слага в сутиена. Утре ще пристигне и нямам търпение да я пробвам. Поне да са ми свободни ръцете и да мога, докато я държа, да се цедя. Защото понякога от държане в ръцете ми, нямам възможност за цедене. А кърмата изтича. Слагам я на едната гърда, тече и от другата. Голям филм.

Мила, ние сме на Биоамиката, засега коликите са поносими. Даваме и Gripe Water, и Инфлакол, при нужда. Овладява се. Но най-спокойна е в мен, когато е. Доста често я гушкам, и нямам възможност за домакинството. Малко ме напряга това, но мъжа ми е на среща и поема тази част от работата.

Мануна, бързо възстановяване, дано скоро всичко е зад гърба ви.

# 580
Гери, аз се водя по детето, независимо че е изцяло на АМ. Тя се буди сама през ноща, за да яде. Обикновено е към 4:30. Не виждам как мога да и спра това ядене преди тя сама да го откаже. Така беше с баткото, но тъй го спря след навършени 2 месеца. Четох скоро, че бебе което няма 5 кг му било трудно да спре нощното хранене, но не съм сигурна колко е вярно.

# 581
Рози, това е различно. Ние я будим и два пъти и в 12 и в 3. И се опитваме да й даваме по 110 мл, яденето отива по час и нещо и е трудно. След това яде в 6. Мисля, че е много, но лекарите настояваха да мине 3 кг. Вече е почти 3, 5 кг. Много започна да връща от напъването с толкова ядене и е доста трудно през нощта - цялата се олива, като тръгваш да я преобличаш, започва още повече да връща, а бе кошмар. Сега ще видим нс консултацията на месеца какво ще кажат лекарката и затова разпитвам. Според мен това събуждане в 3 и нея мъчи и смятам да я оставя да видим дали ще се събуди сама, само да стане на месец.

# 582
Гери, на нас ни казаха, направо да махаме яденето в 3 ч. Ама нашата си го търси и още не мога да го махна.

Аз засега успявам да се изцедя до следващото хранене. Ако случайно нямам възможност да се цедя, правя АМ. Засега този вариант ме устройва. Поръчах си, помпа на кангаро, безжична, която се слага в сутиена. Утре ще пристигне и нямам търпение да я пробвам. Поне да са ми свободни ръцете и да мога, докато я държа, да се цедя. Защото понякога от държане в ръцете ми, нямам възможност за цедене. А кърмата изтича. Слагам я на едната гърда, тече и от другата. Голям филм.

Мила, ние сме на Биоамиката, засега коликите са поносими. Даваме и Gripe Water, и Инфлакол, при нужда. Овладява се. Но най-спокойна е в мен, когато е. Доста често я гушкам, и нямам възможност за домакинството. Малко ме напряга това, но мъжа ми е на среща и поема тази част от работата.

Мануна, бързо възстановяване, дано скоро всичко е зад гърба ви.

Аз съм си взела едни колекторчета за кърма. Докато цедя едната, слагам на другата и така събирам едно 20мл допълнително, пък и не ставам цялата в кърма. 🤣
Относно храненето вечер, не мога да съм особен пример, защото нашето бебче вече е на 2 месеца, но нали е недоносено и още не съм махнала никое ядене, а и той си го търси. Аз го храня на три часа с шише, като преди това кърмя. Казаха ми, че вече мога да спра да дохранвам с шише, защото мина 4кг и би трябвало да успява да се нахрани само от гърда. Да, ама не става, след 30 Мин пак е гладен, та не знам какво ще правя. Не ми се почва по метода на поискване от гърда, просото физически и психически не виждам как ще го кърмя през час/два. Ще го мъдря още.
Прегръдки на всички 🥰

# 583
Гери, ние така тъпчехме Радост и накрая много ми писна и ми стана голяма травма. Сега я оставяме на "поискване", т.е. като нададе вой, че е гладна, храним.
Забелязвам, че през нощта се храни по-малко, повече за да ни усети, че сме там, отколкото от ужасен глад, както е през деня. Периодите между храненията през нощта стават по-големи. През деня положението е обратното, хапва понякога на 2 часа, понякога на 2 и половина, по 80-100 мл. Самостоятелно започна да иска повече храна, без да я тъпчеме с шишето.

Иначе аз кърмя и дохранвам, но се усещам, че вече ми идва ужасно много всичкото това, и хранене, и цедене, и шишета и т.н. Тя може да ми изкара 1 час на гърдата и да е изяла 40 мл, което просто не е опция да се нахрани. Мисля, че вече съм си на ръба на силите и ще видя колко ще изкарам.
На 6ти имаме час при Хедра, ако тя може да ми даде някакъв съвет какво да правя.

# 584
Джос и аз така мисля да направя. Чакам да стане другата седмица на месец и така ще правим.

Общи условия

Активация на акаунт