Априлче 2025г./тема 8/

• 36 768
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Ние днес станахме на 21 дни. Бяхме на консултация и ни измериха, добре сме наддали да продължаваме така. На АМ сме изцяло, до 11 ден се мъчех да цедя нещо и после се отказах. Едвам събирах чаена лъжица и от двете гърди.
Изхожда се веднъж или два пъти дневно.
Имахме проблеми и с двете очи, за щастие с капки моксифлоксан за няколко дни се оправиха.

# 676
Какви памперси ползвате?
Чудя се дали да не поръчаме от кутиите на Памперс, доволни ли сте? Четох мнения, че били различни от тези, които продават по магазините.
Досега съм ползвала на Памперс 1 (доволна съм), от Лидл (малко по-малки и тънки са от памперс), Литъл Ейнджъл от Англия (същите са като от Лидл), Молфикс (от които й се зачерви дупето).

# 677
Ние все още сме на Pampers Premium Care 1. Май има различни версии от тях поне според коментарите. Мисля, че и Гери спомена, че техните са ароматизирани, но нашите не са. Първите 2 кашона бяха с едни картинки, а третият с други, но аромат няма. Предполагам има значение, че ги взимам от Емаг, но не съм купувала от нашите магазини. Имах и няколко памперса на Huggies и ми допаднаха. Мисля да взема една по-малка опакова от тях и да ги пробваме за малко повече дни.

Пробвах мокрите кърпички на един от видовете на Pampers и Huggies. Тези на Pampers по-трудно се издърпват и някак са по-мокри в сравнение с тези на Huggies. Вторите имат и някакви шарки, но на моменти имам чувството, че кърпичката започва да се разпада докато и избърсвам задните части. Мисля да пробвам кърпичките на Бебо и Watter wipes.

# 678
  • Русе
Ние все още сме на Pampers Premium Care 1. Май има различни версии от тях поне според коментарите. Мисля, че и Гери спомена, че техните са ароматизирани, но нашите не са. Първите 2 кашона бяха с едни картинки, а третият с други, но аромат няма. Предполагам има значение, че ги взимам от Емаг, но не съм купувала от нашите магазини. Имах и няколко памперса на Huggies и ми допаднаха. Мисля да взема една по-малка опакова от тях и да ги пробваме за малко повече дни.

Пробвах мокрите кърпички на един от видовете на Pampers и Huggies. Тези на Pampers по-трудно се издърпват и някак са по-мокри в сравнение с тези на Huggies. Вторите имат и някакви шарки, но на моменти имам чувството, че кърпичката започва да се разпада докато и избърсвам задните части. Мисля да пробвам кърпичките на Бебо и Watter wipes.

Пробвай и кърпичките с вода на Бебелан, фаворит са ми.

# 679
Извинявам се за въпросът, но как точно разбрахте, че имате проблеми със слъзните каналчета, какви са симптомите, ако мога така да кажа?
Памперсите на ДМ за сега са ми фаворит, лидълските също стават, даже от четвъртък са на промоция, както и подложки за еднократна употреба, които също ползвам на ДМ и ги слагам на повивалника като се преобличаме, че редовно вършим работи голички. Бях взела 3 пакета 1ца памперси на Little Angels не са лоши, но като, че ли са умалени и нещо аз ли не ги затягам....няколко пъти ми пропуснаха, чакам да свършат и имам и 3 пакета 2ка на пампер да ги пробвам и тях. А за кърпички определено съм две ръце на Бебо биоразградими на водна основа, плътни, неароматизирани и достатъчно влажни, много ми харесват.

# 680
Симптомоте са жълт секрет и гурел, който се образува непрекъснато и след почистване се появява пак, много сълзене, обикновено само на едното око.

# 681
И аз съм много доволна от мокрите кърпички на Бебо.
Литъл Ейнджъл и на мен ми изглеждаха умалени.
Ако не забравя ще вземем 2ка памперси от Лидл, бяхме взели 1ца на тази промоция преди, доволна съм от тях, добре, че спомена.
Аз от санитарен магазин взимам еднократни чаршафи за повивалника, и при нас редовно върши работата навън, нищо че е момиче. Може да пробвам от Лидл.
От големите кашони на Памперс гледам освен в емаг продават и в озон, ДМ, Лили с онлайн поръчка, не знам дали някъде продават в магазин.

# 682
Памперс хармъни си остават фаворит при нас.
Пробвах тези на ДМ, супер приятни са, обаче дупето й беше мокро, като ги свалихме и се отказах.
Кърпички на water wipes, много са ми приятни. Мъжът ми държи на Бебо, другите го дразнели Simple Smile Строила съм и двата пакета на масата.

За изхождането - явно аз съм в грешка, извинявам се. Дадоха ни една книжка на изписването, оттам си черпех инфото, но всяко дете си е за него.

За очето - при нас имаше такъв проблем към 15тия ден, казаха масаж между очето и нослето. Оправи се още тогава

# 683
При нас имаше гурлички на едното оченце в болницата. Три дни беше с Т0брадекс капки по два пъти на ден и после само с физиологичен разтвор. Мина за три-четири дни.
Докато бяхме в болницата моят хубавец акаше преди всяко хранене, а сега само по два пъти, макс три пъти на ден, но много пишка 😁
Мирелка, коларголът е супер, но не трябва да се прекалява с него, защото може да изгори лигавицата на нослето. Винаги разклащай преди употреба и съхранявай на тъмно макс 7 дни. Аз лично щях да настоявам са секрет, но може да няма нужда след лечението с коларгол, ще мине 😊 Иначе носленцето на Дарко си хърка, но казаха, че е физиологично от тесни каналчета и ще го израсте. Единствено физиологичен разтвор може да се капе.

# 684
И нашето носле хърка. Слагаме физ. разтвор и после дърпаме с накрайника, но нищо няма. Вчера педиатъра каза , че дишането е чисто и е от тесните каналчета.
За памперсите сменихме на пуфис по ваша препоръка и са една идея по-добре,  само веднъж са пропуснали.
При нас коликите се засилиха,  ще трябва да взимам нещо със симетикон. До сега давах колийф/ био амика/ омни биотик панда и от два дни санколик при нужда основно вечер. Нещо от което сте доволни,  знам че е на проба грешка 🤔

# 685
Мами с какво адаптирано мляко храните малките, побърквам се вече , смених 3 и все не улучвам, не се чувства сита, яде по 100/120мл и след 1ч пак иска, плюс като се нахрани почва да ръмжи, да се гърчи, да е неспокойна, последно бях с фризовом заради запек, вчера бяхме на лекар, заради този път за често изхождане към разтройство, казаха да давам фризолак , сега пък 24ч не е акала, обадих се на лекарката, каза да смеся фризовом и фризолак 50/50 и пак същото, искам да сменя млякото, не знам с какво …искам хубаво и качествено мляко , независимо от цената , пробвах хипп комбиотик, запек получи ….взех Лактана био нищо не се промени , а сега на къде ???
Изцяло на АМ е!!!

# 686
  • Варна
Ние сме от самото начало на Нестле НАН оптипро 1. Изцяло на АМ сме също.
Избрах това мляко, защото и баткото беше с него и нямаше проблем с изхожданията.
Сега Рая се изхожда между 1-3 пъти на ден, което за мен е добре.
И с двете деца не знам /и дано не разбирам/ какво е запек. Нестле НАН е по рядко, поне по това което разказват мамите за другите млека. Лесно се разтваря. В болницата ни даваха аптамил, то също ми изглеждаше добре, но вкъщи подхванах нестлето.

# 687
Вие сега сме изцяло на кърма все още, но едно време голямата беше на Мил Мил и бях доволна, малката пък беше проблемна и пак така сменяхме и честно казано накрая единствено ни помогна млякото на Ганчев, имаше специално за запек не помня много добре, че минаха 10 години от тогава, точно тогава се развиваха и имахе и много хубави памперси.

# 688
Аптамил комфорт против запек и колики е.

# 689
Ние сме на Combiotic HA1 от самото раждане и ни казаха поне още месец да сме на нея. Изцяло на АМ е. При нас също ръмжи, бута шишето, гърчи се и на моменти имам чувството, че ако можеше ще разкъса тази биберона. Според мен го прави заради проблемите с коликите и газовете. От няколко вечери се увеличиха проблемите с коликите и едвам заспива. През деня също имаме драми.

Момичета, Вие ще слагате ли ваксини? ЛЛ на малката ни вика другата седмица да сложим 2 задължителни и една препоръчителна за ротавирус. Страх ме е дали няма да имаме странични ефекти. Тези, които имат опит при Вас как минаха ваксините и имаше ли проблеми след тях?

Попаднах на една стара тема от форума за проблеми след ваксини и ме хвана страх какво може да последва.

Общи условия

Активация на акаунт