Априлче 2025г./тема 8/

• 36 586
  • 762
  •   2
Отговори
# 690
  • Варна
Вчера сложихме първите ваксини (на месец и две седмици). Двете са задължителни по календара и се слагат по една във всяко краче + ротавирус, която се приема през устата.
При нас няма никаква реакция - нямаше температура, нямаше болки в крачетата.
Сестрата ни каза да дадем Панадол, защото едната ваксина била по - болезнена. Та....дадох Панадол като се прибрахме и вечерта преди лягане също. По същия начин процедирахме с баткото при всички ваксини.
Но аз съм на другата крайност и слагам и такива извън календара. На баткото освен ротавирусната съм слагала за хепатит А и за варицела.

# 691
  • Русе
На нас ни бяха дали час за ваксина за 9ти май,но нали се разболяхме семейно и не отидохме. Сега ни казаха да идем вторник или сряда, ако вече е здрав да ги слагаме и да не ги бавим. Ще купя Кул пач и Панадол. Тогава ще е на месец и три седмици.

# 692
Ние вчера бяхме при педиатърката ни, и на втория месец, ще ни сложат две ваксини + за ротавирус, която е по желание. Но ние искаме да я сложим. Надявам се да няма странични ефекти.
Вече е 4 кг, и 52 см. Роди се 3180 и 50 см. Нормално ли ви се вижда за месец само 2 см да порасне? Питах лекарката, но тя каза, че е нормално. Само, че аз мислех, че вече трябва да е поне 54 см. Защото дрешките от 56 см вече са й малки. Носим тези за 62 см.

Ние сме на ХИП млякото.

# 693
На 05.05 в Токуда ни премериха 54см, а вчера 53см. Мъниците не стоят мирно, поне нашата и според мен не са я премерили коректно. Ние още носим HM-ските бодита 50 размер. На Зара сме 56размер. На мен много ми се видя да е дръпнала с 6см за 1 месец и 3 дни. Вчера я мериха с боди и мокър памперс и беше 3800гр … В Токуда чисто гола 3,5 кг. Истината е някъде там, както се казва.

# 694
Ние ще сложим всички задължителни ваксини, че и незадължителни.

Иначе направихме 4 кг, вече сме на 56ти размер на ХМ, че другите й бяха късички.

Момичетата, които не са писали отдавна, драснете един ред да кажете как сте Simple Smile

# 695
Може ли да споделите, кои не са задължителните ваксини освен за Ротавируса, за да мога да питам ЛЛ?

# 696
Пълнолуние, за варицела е другата незадължителна ваксина, която аз знам, но се слага на по-голяма възраст.
Аз се колебая за нея за по-голямата ми дъщеря, че не е карала никакви шарки и вече няма къде да се зарази...евентуално покрай малката...
Ани е 3800 кг в момента, 52 см, но всичко от каката й е вече малко. Днес сме на втора консултация при педиатъра от Селена и ще видим. Предният път с канатара я изкара с 300 гр по-малко., но сега се видя, че нашият кантар и този на ЛЛ съвпадат.

# 697
Момичета, има ли някоя от вас чието бебе не се храни нощем, че с това хранене много и се накъсва съня и не можем да влезем в ритъм някакъв до обяд на другия ден…

# 698
Здравейте, момичета! Нашия юнак расте, не много заради продължително повръщане, причини за което се оказа козето мляко на Holle. Сега сме на Хип АР и отново качва. Водихме го на гастроентеролог в Пирогов, защото се бяхме притеснили за стеснен пилор.
Иначе грижите са почти изцяло поети от таткото. Моя тромб изобщо не се разгражда все още, но и е рано. Не мога да стоя права, само лежа и ставам за по няколко крачки.
Минахме на Premium Care 2 размер.
Вчера бяха при Фурлакис на преглед, ще трябва да вземем възглавничка, защото личен коя му е предпочитаната страна за спане. Казал е и да му държим крачетата на жабка, а не един до друго (при хранене не съм ги държала правилно).
Нослето му хърка, промивам с физиологичен разтвор само.
И просто си мечтая да мога да стана и да си разходя детенцето в парка

# 699
Ние още се храним през нощта, но вече сменяме часовете, няколко дни ставаше в 4.20, после се буди в 7.10. Вчера в 2.30 и после в 6. Никакъв график, графика го правим рано сутринта в зависимост кога е станала. Горе долу на 3 часа яде, ама понеже е на кърма и на АМ. Графика е невъзможен. Когато се храни само с кърма, става по-рано за хапване, понякога на 2 часа, понякога на 2.30, ако е на АМ, издържа 3 часа, понякога и повече, ако спи. Ако е на смесено, там вече не мога да хвана, какво става, и аз самата се обърквам. Смятам да изкарам така поне до края на юни, или юли, ако кърмата не спре по-рано. После ще я мина само на АМ.

Мануна, преминаваш през много тежък период, но всичко ще мине и ще се гушкате и разхождате.

# 700
За спането на една страна - имайте предвид, че вратлето на срещуположната може да е натегнато и затова да предпочита едната вместо другата. В петък вкъщи ще дойде рехабилитатор, за да ни покаже как да правим масажче. Ще пиша как е минало

# 701
Здравейте! От около седмица вкъщи имаме драма с подсичането. От раждането му слагах Судокрем. Въпреки това, започна да се зачервява на различни места около дупето и акушерка ми препоръча Павловича мас. В началото имаше подобрение, докато изведнъж не се зачерви супер много буквално за една нощ. Педиатърката му изписа Тридерм.

За момента съм му сложила три пъти и за сега не виждам особен резултат. Ползвам мокри кърпи на Бебо без аромати. Навсякъде чета да го мия само с вода, но на мивката особено, когато мъжът ми не е вкъщи, не мога да се справя. Сега мисля да преварявам вода и да го почиствам с памучни тампони. Ако сте минали през това и нещо е проработило, ще се радвам да споделите. Знам, че му е ужасно некомфортно и искам нещо да го облекчи..

# 702
Тридерма е много силен, ще подейства. Оставяйте го да му диша дупето без памперс. При нас комбинацията линимент на Мустела и крем Веледа дава много добри резултати на памперс зоната.

# 703
При голяма нужда, задължително на мивката. Няма не смеете, няма страшно Simple Smile

И при нас се беше подсекло до кръв, точно по тези причини. Като започнахме да мием се оправи.

# 704
Аз имам проблем с ръцете, но я мия на мивката. Поне все още успявам. Слагам и да си подпре крачетата в мивката и така не се прави толкова на плувкиня и да ми тежи още повече. И аз започнах да ползвам повече Линимента. Гениталите почиствам с физиологичен разтвор.  Ползваме крема на Weleda  и павловича мас (тази с златната капачка), като ги редуваме и до сега нямаме подсичане. Дано така да задържим. Навън като сме и я сменям ползваме бепантен.

Дано бързо мине. Иначе приятелка ми беше споменала за промивки със смрадлика за сериозно подсичане. Взимаш насипна билката и вариш. После с тампонче минаваш засегнатите части.

Общи условия

Активация на акаунт