Априлче 2025г./тема 8/

• 36 486
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
За тампони със смарадликата, може и с лайка, само това оправяше каката. Аз, когато не смея да я вдигам малката, точно с преварена водичка с тампони я мия.
Може и памперсите да са проблемът обаче. Какви ползвате?

# 706
Включвам се и аз по темата с подсичането + 1 за тампони със смрадлика.
Нашият се подсче малко след изписването и беше така 2-3 седмици.
Почиствам му дупето с линимент, защото и аз не мога сама да се справя на мивката (много са ми слаби ръцете).
Единственото което ни помогна супер бързо беше сутрин и вечер му налагах марлички със смрадлика и обиииилно мазане с бепантен. + при всяка смяна на памперса, когато не плаче го оставям по голо дупер 3-5 мин, но смрадликата е 10 точки.👌🏼👌🏼
А относно ваксините, следващата седмица ще му я слагат 1 седмица преди да навърши 2 месеца. Казаха, че е шествалентна - дано да я понесе добре.🍀

# 707
Аз също не мога да се оправя на мивката, когато мъжът ми го няма. Не, че ми тежи, Ами много шава и ме е страх да не го изпусна. Ползвам почистваща вода на Uriage и линимент. Ще потърся клипчета в нета, но ако някой може да разкаже как миете на мивката, имате ли някой трик, ще съм мн благодарна. Предполагам, не събличате цялото бебче, ама тогава не се ли мокри бодито? При мен всичко става мокро...

# 708
  • Варна
Аз мия след всяко акане. Махам долнището и памперса, вдигам бодито до под мишничките и подпирам някакси тялото на лявата си ръка, а тялото и краката висят надолу.
Също както казаха по - нагоре, подпирам краката в мивката, за да не е цялата тежест на ръката ми.
Ние сме слагали на баткото незадължителни следните ваксини -ротавирусна (безплатна), за хепатит А (купува се), за варицела (купува се). Бих сложила и за менингит (купува се), но тази което официално се предлага в бг не включва най - опасните щамове. По - нататък мисля да сложа за HPV, дано да стане безплатна.

# 709
Здравейте,
Макар и със закъснение искам и аз да се включа и похваля, че преди един месец на 14.04 в 4:01 часа през нощта се роди моят син. С теглото 3540 грама и 51 см.
Естествено раждане като първата контракция ми започна в 22 часа. Отидох в болницата към 1 часа и имах вече 6 см разкритие. Предложиха ми епидурална упойка, но я отказах. Акушерката ми каза, че само 1 процент от жените, които раждат не искали такава упойка и ме убеждаваше, но въпреки това не успя да ме убеди. Аз си бях решила и така. Бая напъване падна това ми е трето раждане и второ естествено, но до сега бебе с такива килограми не бях раждала. Очаквахме с АГ-то което ме следеше да е максимално 3 кг, даже затова накрая пих протеини и ядох много месо всеки ден. И аз съм от клуба на изненаданите с теглото. Иначе за съжаление накрая се наложи и епизотомия и след като се роди бебето, лекарката ми каза, че трябва да ме приспят за малко, за да ме зашият. И така и направиха, а след това бях доста зашеметена и отдолу си го усещах като огромна рана, едвам вървях плюс това, че ми излезнаха и много хемороиди от напъните. Другите ми деца не съм ги раждала в Бг и ми беше интересно да видя какъв подход имат тук.
Има ли и други момичета, които им се в наложило да стигнат до епизотомия и как се възстановяват. На предишното ми раждане имах разкъсване и шевове, които обаче не ме боляха така както тази епизотомия. Но всичко си струва в името на това да станеш майка и болката се забравя. Сега се пръскам с цикатридина спрей и си слагам и вечер свещички за хемороидите. Казаха ми, че така да се каже интимния живот може да се поднови чак след 2 месеца. Не че на мен ми е до това. Но дори в момента не си представям и не мога да си помисля за такива неща.
Иначе се кърмим изцяло на поискване. Не дохранвам с никакви шишета. В болницата му даваха шише и дори биберон и затова в началото му беше трудно да свикне само на гърда, но се справя.
Качил е точно един килограм от както се в родил. Вечер има също т.нар неспокойство и реване може и да е от колики, но не съм му давала до сега никакви капки.  Слагам го на гърдата и го люшкам и кърмя права и така успявам да овладея положението.
Имам огромна умора и това ми е и трето дете и сега свиквам общо взето с ритъма. Имам си две каки на 7 и скоро 5 засега няма ревност, но като той спи им обръщам на тях внимание повече, за да конпенсирам. Трудно ми е излизането докато взема всички необходими и после, ако ревне и иска да яде търсим пейка да седнем, за да суче. И внимавам какво ям. Изключила съм засега млечните продукти, подправки, салати. Защото веднага ако нещо не е било окей или образува колики - после гледай какво става. Пия и само едно кафе сутрин, но без това не мога. Просто с кърменето буквално трябва да се внимава за всяка хапка какво слагаш в устата си поне още докато е на по малко месеци бебето.
Съжалявам, че се получи дълъг пост и благодаря на тези, които са имали време да го изчетат.
Честито на всички майки, които са родили докато не съм писала. Да са ви живи и здрави. Браво и на Кактус ти си герой! Всичко това, което си понесла! Браво за силата ти и че в крайна сметка най важното е, че ти и твоят син Дарин сте здрави!
На всички други майки пожелавам бебчетата им да са с по възможност най малко колики и да са много спокойни Simple Smile

# 710
Честито бебче, Миме, бъдете здрави ❤️!

Момичета, аз имам въпрос: Възможно ли е да ми дойде цикъл, докато имам кърма? Бях чувала, че не ти идва цикъла, чак след като спреш да кърмиш ти идва. От вчера имам болки като преди цикъл, и днес имам зацапване, и болките се усилват. Все повече си мисля, че ми почва цикъл.

# 711
Честито бебче, MariyaM. Да ти е жив и здрав.

Момичета, тези които съхранихте стволови клетки , какъв брой извлякоха при Вас. От Future Health ми звъннаха да ходим да си вземем сертификата.

# 712
И аз знаех, че докато кърмиш не ти идва цикъла, но от всичко което изчетох стигнах до извода, че е мит и най-редовно си ти идва, като и като ти дойде ти намаляваща и кърмата и после се възстановява.
 Аз също бях с епизотомия и си ме шиха само с локално ебезболяващо, ЛЛ като разбра и ми чете епикризата щеше да припадне. Но казано честно не я усещам, защото цялата ми болка отиваше към жестоките хемероиди, ама като ябълки, като сядам буквално сядам върху тях... ревеше ми се, какво ли не пробвах, две седмици сутрин и вечер мие със смрадлика, пръскат с Цикатридина (и шевовете и хемероидите, те просто се сливаха, имах чувството, че шевовете са ми в продължение към хемероида), слагах и свещички и какво ли не, като че ли ми помогна Проктис М и ЛЛ ми предписа хапчета Ендетел0н 2×1 преди хранене за 30 дни, като ми каза и да мажа хемароидите с Лиотон 1000, но само един път го направих и щях да се напикам от болка и продължих да се мажа с Проктис М и за около 2 седмици се прибраха и успокоиха, иначе едвам ходех, беше ми невъзможно да седна да си накърнява детето, правихме го легнали и така си разраних и зърната, направо бях в някакъв омагьосан кръг, но всичко се оправя малко по малко. Аз вече съм добре и сега следва бебка. С рефлукса овладяхме положението  с Фризолак Вом, ама сега сме се позапекли, втори ден не се е изхождала, пада едно пръцкане, рев, нагъване, предимно вечер, утре ще й взема Блевит чайче да пробваме, макар че изобщо не пие течности освен кърменето, иначе съм й взела чай от копър и анасон за колики, но не го пие и ако ли не клизмичка.
Панда й давам от както сме си в къщи, вече втора кутийка започваме, давах й Биоамика, замених я с Лефакс, вчера й взех и Еспумизан за газовете, редувам ги и те така, дЕт се викА, ни минават дните 😆

# 713
Мишленце, благодаря за отговора, ако се засили, ще си го отчета като цикъл. Ще забележа за кърмата дали намаля. Аз предимно се цедя. Бебка иска само вечер да суче, само така се успокоява и заспива. Не пие кърмата, а я излива върху мен, понеже съм с протектор за зърната, отчитам го като грешка. Като суче от гърдата без протектора, няма такова оливане. А от протектора суче, събира в него кърма, и после се отдръпва, и отделя и протектора, всичко изтича върху мен. За следващото бебе, няма да ползвам протектор. Да, облекчава, ама не може цялата кърма да е върху мен.
Пробвах я отново само на гърдата, не иска, иска вече с протектора, защото й пълни устичката.

# 714
Мики и аз кърмя с протектори. И при мен се получаваше този проблем и то само на едната гърда докато не осъзнах, че самият протектор ми е голям и не прилепва хубаво към гърдатаи си взех по-малки. Пробвай с различен вид.. аз накупих де що имаше по пазара, но вече го няма това оливане.  Най-доволона съм от Nuk.
 S размер.
Луничке и на нас днес ни се обадиха от futurehealth, но не ми казаха никакви подробности по телефона само, че успешно са съхранили клетките. Тези дни ще идем да си вземем сертификата и ще видя подробности.

# 715
Мишленце, моето дете докато приемаше фризолак Вом се гърчеше по същия начин, къркорене, пръцкане, пъшкане…сън не спа това дете от ръмжене и натягане да пръцне, накрая и разтройство я намери , имай го предвид !!!

Аз искам да попитам мамите минали двете ваксини, ние днес бяхме на обяд , 45ти ден сме, биха две във всяко краче по една, плака малко после заспа, но спи цял ден, става , хапва и пак спи, та се притесних дали е нормално. Педито каза да, някои деца са по сънливи… моето явно е от тях, но кажете и вие !?

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 19:32 от Molishein

# 716
  • Смолян
Моли, от фризовома е това акане. Едно време даваха да се смесва с фризолак, за да се намали. При нас с каката се стигна до рев до посиняване от болки и при смяна с друго мляко се оправиха нещата.
Аз имам друг въпрос - при някое бебенце да има запушен слъзен канал?
Бяхме на очен лекар и ни изписаха капки за очи и сме по-добре, но четох, че е временен ефектът от капките и нашата операция под пълна упойка... Sad  много съм притеснена...
Гери и ние имахме и се оправи за три дни с капки. Беше на 10 дни. Отпуши се и от тогава няма секрет повече.

# 717
MariyaM11, честита рожба! 🌷🍀🤗 Благодаря ти за милите думи 🥰 Пожелавам ти бързо възстановяване, геройче си ти с цели три дечица 😍
Аз имам малък напредък с кърмата, до сега имах по макс 30мл, а вече изкарвам по 40-50мл понякога 😍 Признавам, че не го слагам на гърда преди всяко хранене, нито се цедя преди всяко хранене с АМ. Основно през деня го правя.
Вчера забелязах, че имам по-голям оток над разреза от секциото, а уж имах напредък...беше само отдясно, а сега е над целия разрез провиснало и имам леки болки. Даже се чудя дали не е от това, че спрях да нося памперс гащи, които поддържаха и корема, но то мина седмица от тогава, а вчера получих отока и леки болки. Не знам дали не е от това, че смених и завивките сама, също се протягах до един висок шкаф.

# 718
MariyaM11, честита рожба! 🌷🍀🤗 Благодаря ти за милите думи 🥰 Пожелавам ти бързо възстановяване, геройче си ти с цели три дечица 😍
Аз имам малък напредък с кърмата, до сега имах по макс 30мл, а вече изкарвам по 40-50мл понякога 😍 Признавам, че не го слагам на гърда преди всяко хранене, нито се цедя преди всяко хранене с АМ. Основно през деня го правя.
Вчера забелязах, че имам по-голям оток над разреза от секциото, а уж имах напредък...беше само отдясно, а сега е над целия разрез провиснало и имам леки болки. Даже се чудя дали не е от това, че спрях да нося памперс гащи, които поддържаха и корема, но то мина седмица от тогава, а вчера получих отока и леки болки. Не знам дали не е от това, че смених и завивките сама, също се протягах до един висок шкаф.

Аз първото дете го родих секцио и според мен е от това, че си се натоварила. И аз тогава като теб си спомням, че имах проблеми точно когато не се пазих. Особено такива разтягания на корема според мен влиияят най- зле. Все пак не е минал и 1 месец при теб. Пази се повече е моят съвет и домакинската работа, ако може да я делегираш на твоите близки. За да може да се възстановиш по-качествено.

# 719
Благодаря за съвета, ще се пазя повече 🤗❤️

Общи условия

Активация на акаунт