Априлче 2025г./тема 8/

• 36 528
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
Пипи, аз се чувствам по същия начин - много съм горда от тялото си! На 41 години успя да изкара 3 ин витро процедури, пункции и терапии без да мръдне ни на йота, да създаде здраво ембрионче, да го гушне и отгледа, и да го роди здраво. През цялото време, извън огромните притеснения в главата ми, карах супер лека бременност. Трябва да си отдаваме дължимото за постигнатото, защото ние сме си най-строгите съдители.

Междудругото, в Китай, родилата жена 40 дни не излиза от вкъщи. Има специални центрове за грижи, някои супер луксозни, където на жената се готви пълноценна храна, правят се масажи, лежи и си почива и се грижи за бебето, колкото иска и може. Тези, които не могат да си го позволят, остават вкъщи и майки или свекърви се грижат за тях. Мисля, че има какво да се извади, като поука, защото ние в БГ сме свикнали всичко да носим, а по светът знаят, че щастието на детето зависи от благосъстоянието на майката.
И разликата:
 в Майчин дом в София на втория ден след секцио ми донесоха кифла с мармалад…😂🤣🤣🤣 аз 9 месеца не близвайки бяло брашно и сладки направо изгубих ума и дума.😂

# 46
Честити бебчета на новите мами Gift Heart
На чакащите - търпение и положителни мисли Flowers Four Leaf Clover
Аз съм от мартенските мами. Днес дадох Вит К и разбира се почти цялото шишенце остана. Ако някоя от вас не си го е взела все още и не й се дават 15лв, може да ми пише да й го изпратя.

# 47
Здравейте, може да се каже, че багажът ми е готов 😅 всичко това ми го искат. На снимката липсват сешоара, четката ми за коса, несесерът с козметика и лекарства, водата 😁 Взела съм си и две мини шоколадчета в дамската чанта. Дрехите за изписването за мен и бебчо ще ги донесе мъжът ми в самия ден на изписването, така ни казаха от болницата. Отделно ни казаха, че всеки ден някой трябва да ми носи храна 😁 Това е за Окръжна болница, планувано е естествено раждане. Не знам как ще ги събера в малкия куфар и май ще сложа лигнина и чаршафите в отделна чанта.
Тези, които родихте естествено, още в предродилната зала и ви казаха да си изкарате нощница за раждане? Тогава ли ви поискаха лигнина и чаршафите? А дрехите, памперсите и кърпичките за бебчо? Питам, защото всичко ще сложа в куфара. Протекторите за зърна и една биберона ще ги стерилизирам вкъщи в микровълновата, както си пише на кутийките им. Нали не пречи, че след това ще си стоят така в багажа? Предполагам ще трябва да ги оставя да изсъхнат в самите отворени кутийки, след като изсипя водата.
Скрит текст:

# 48
Ако помня правилно какво ни казаха, нощница се слага още в началото в първата зала, където те приемат.
Наистина нещата са доста или най-вече обемни - лигнинът, чаршафите, памперсите...

# 49
  • Русе
Здравейте, може да се каже, че багажът ми е готов 😅 всичко това ми го искат. На снимката липсват сешоара, четката ми за коса, несесерът с козметика и лекарства, водата 😁 Взела съм си и две мини шоколадчета в дамската чанта. Дрехите за изписването за мен и бебчо ще ги донесе мъжът ми в самия ден на изписването, така ни казаха от болницата. Отделно ни казаха, че всеки ден някой трябва да ми носи храна 😁 Това е за Окръжна болница, планувано е естествено раждане. Не знам как ще ги събера в малкия куфар и май ще сложа лигнина и чаршафите в отделна чанта.
Тези, които родихте естествено, още в предродилната зала и ви казаха да си изкарате нощница за раждане? Тогава ли ви поискаха лигнина и чаршафите? А дрехите, памперсите и кърпичките за бебчо? Питам, защото всичко ще сложа в куфара. Протекторите за зърна и една биберона ще ги стерилизирам вкъщи в микровълновата, както си пише на кутийките им. Нали не пречи, че след това ще си стоят така в багажа? Предполагам ще трябва да ги оставя да изсъхнат в самите отворени кутийки, след като изсипя водата.
Скрит текст:

Още при приемане се събличаш и даваш всичко цивилно на мъжа ти. Оставаш по нощница, чехли и бельо. Целия багаж го товарят на количка,нищо не мъкнеш. Неща като еднократни чаршафи, памперси, хартии и др. по добре ги сложи в отделна торба,която санитарката ще вземе.
Точно така се процедира с бебероните,както си мислиш. Нищо няма да им има. И да, важно е да вземеш, аз не бях взела,защото по опита ми с баткото бибероните не се харесаха от него.  Обаче се оказа,че за малчо ми е нужно,че съпруга ми донесе.

# 50
Благодаря, но при нас ще е по-различно, защото таткото ще присъства на раждането и нищо цивилно няма да му давам 😁 ще мятам пак в куфара. Все пак реших всичко в куфара и ще си го дърпам до предродилната зала, а вътре ще си сложа цивилните дрехи 😅 Само не разбрах защо трябва да имаш бельо, когато те приемат и се преобличаш 😁 Аз ще съм без бикини/ще изчакам повече време вкъщи, докато зачестят контракциите/ и без сутиен, защото искам и контакт кожа в кожа.

# 51
Аз си бях сложила лигнина, еднократните чаршафи, памперсите и мокрите кърпи в отделна торба.
Дадох якето и обувките на мъжа ми да ги прибере в колата (и ми ги донесе при изписването) и облякох нощницата в родилното. Останалите дрехи си прибрах в багажа.
Той като ги остави в колата се върна пак в родилното, казахме, че искаме да присъства.

Благодаря, но при нас ще е по-различно, защото таткото ще присъства на раждането и нищо цивилно няма да му давам 😁 ще мятам пак в куфара. Все пак реших всичко в куфара и ще си го дърпам до предродилната зала, а вътре ще си сложа цивилните дрехи 😅 Само не разбрах защо трябва да имаш бельо, когато те приемат и се преобличаш 😁 Аз ще съм без бикини/ще изчакам повече време вкъщи, докато зачестят контракциите/ и без сутиен, защото искам и контакт кожа в кожа.

# 52
Да попитам кой витамин К дадохте? На мен ми казаха да дам 2 капки  Ка Вит, който се оказа изчерпан навсякъде. Бебка става на месец след няколко дни и още не съм купила нищо, изпаднах в чуденка защо казват да се даде нещо което е изтеглено отдавна от пазара?

Аз съм от мартенските мами. Днес дадох Вит К и разбира се почти цялото шишенце остана. Ако някоя от вас не си го е взела все още и не й се дават 15лв, може да ми пише да й го изпратя.

# 53
Sande4, много ти благодаря 🤗 За сега прибрах всичко в куфара, само лигнина и чаршафите в отделна торбичка извън куфара. Иначе вътре в самия куфар пак са ми в торбичка памперсите и мокрите кърпички за бебчо, както и дрешките му 🩵 Нали без бельо оставаш, когато сложиш нощницата? По нощница и чехли 😁 На отворените врати бяха разказали, че изчакват разкритие в предродилната зала и след това те местят в родилната и викат таткото за същинското раждане. 🤗 Ако е секцио, съответно го викат в операционната. По принцип колко по-рано(час/два?) преди изписването бащата може да дойде и да донесе дрехите за теб и за бебчо? Вие в отделението или в ритуалната зала облякохте бебчето ❤️ Аз смятам на родителите ми да заръчам да донесат почерпката, но не знам къде да я оставим 😅 приготвихме и кошница за АГ, който ме следеше. Иначе не се знае дали той ще ме изроди, но решихме да не подготвяме отделно нещо за друг лекар, ако се случи Кироваков да не е в Бургас. Той ще се почерпи с другите в отделението. Решихме да са две питки, пиле, бонбони и нещо за пиене. Приемам и други идеи 🤗

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 19:45 от Kactus

# 54
Lights_on В Токуда им дават витамин К и ми казаха, че нямам ангажимент да давам нещо. Имаме 2 прегледа в рамките на месец и ще питам пак.

Днес ни изписаха и купона започна. В Токуда не ни даваха да ги къпем и да сменя ме памперс. Днес трябваше да си припомня как става. Малката не успява да засуче днес и май сме до под кривата круша. Според мен имам коластра, ама като не засуква не знам дали трябва да правя нещо. Започнаха да ме наболяват гърдите и предполагам кърмата слиза. Мисля, че ако няма резултат до утре да видя как работи помпата за кърма. Сега ще видя някое видео в YT да не би аз да не я държа правилно.

# 55
И аз стегнах багажа, сак и раница. Дрехи за бебето не са ми искали, само за изписване таткото ще донесе. Имам чувството, че нося хигиенни материали за цялото отделение - еднократно бельо, памперси, два вида превръзки, мокра тх, носни кърпи, мокри кърпи... Това за мен, за детето отделно.
Луничке, добре сте дошли вкъщи, колко нощувки ви държаха общо?
И задължително ли израждащия изписва, или който се падне? Понеже съм й взела подарък и не искам да го мъкне мъжа ми после напразно. Предполагам всяка болница е различно, но да имам идея.
Кактусче, за почерпка ще поръчам три софийски баници на хапки, бонбони и нещо за пиене.

# 56
Санитарките ще отварят куфара, за да изкарат кърпите и памперсите (поне при секциото така, защото нали сме разделени с бебето няколко дена) и по-добре беше да си е в отделна торба или лесно да се виждат. А и при естествено пак ще трябва да бъркаш да изкарваш от куфара нещата - според мен в торба малко по-лесно ще ти бъде.
П.с. носи си и тоалетна хартия и сапун, че няма Joy

В същия ден на раждането мъжа ми занесе почерпка (пици и разни безалкохолни) ама израждащия беше заминал. При изписване също донесе за неонатологията почерпка - сладки, соленки, безалкохолни. Отделно за кабинета на изграждащия взехме пак малка почерпка и плик с благодарност - и аз мислих за кошница, ама мъжа ми искаше да е плик.

При прием оставаш по нощница и чехли, да. Мъжа ми чакаше да го извикат за раждането, за естествено не знам кога викат, че може и доста време да отнеме.

За мен и бебето донесе дрехите за изписване от предния ден (хем да премеря дали моите стават Grinning ако трябва да заръчам други), иначе като ти кажат, че те изписват, може и тогава, обаче може да ти кажат към 10 часа и в 12 трябва ти и бебето да сте готови. Като минават на визитация за бебетата казват дали изписват, а то е към 10-10:30, че може и по-късно да стане. Така че по-добре да ти ги донесе ден по-рано.

Бебетата сами си ги обличаме. Проблемът е че в 12 хем трябва да го нахраниш, хем да си готова до 12:30, че тогава изписват.

Sande4, много ти благодаря 🤗 За сега прибрах всичко в куфара, само лигнина и чаршафите в отделна торбичка извън куфара. Иначе вътре в самия куфар пак са ми в торбичка памперсите и мокрите кърпички за бебчо, както и дрешките му 🩵 Нали без бельо оставаш, когато сложиш нощницата? По нощница и чехли 😁 На отворените врати бяха разказали, че изчакват разкритие в предродилната зала и след това те местят в родилната и викат таткото за същинското раждане. 🤗 Ако е секцио, съответно го викат в операционната. По принцип колко по-рано(час/два?) преди изписването бащата може да дойде и да донесе дрехите за теб и за бебчо? Вие в отделението или в ритуалната зала облякохте бебчето ❤️ Аз смятам на родителите ми да заръчам да донесат почерпката, но не знам къде да я оставим 😅 приготвихме и кошница за АГ, който ме следеше. Иначе не се знае дали той ще ме изроди, но решихме да не подготвяме отделно нещо за друг лекар, ако се случи Кироваков да не е в Бургас. Той ще се почерпи с другите в отделението. Решихме да са две питки, пиле, бонбони и нещо за пиене. Приемам и други идеи 🤗

# 57
Мануна Общо 5 нощувки, ако всичко е наред с теб и бебето. Една нощувка в ВРБ, една нощувка в реанимация мисля, че се води и 3 нощувки в родилното. Не ме изписва конкретен лекар и не съм я виждала моята след реанимацията.
Скрит текст:
Днес пак ми я донесоха 7 часа и искаха да я сложа на гърда, за да видят дали суче. Но никой нищо не ми показа, а само мериха малката преди “кърменето” и след. Разбира се няма разлика. Дадоха ми добавката и я нахраних. После я взеха на изследвания. После ме извикаха за нейната визитация, т.е. да гледам как я къпят и ми казаха, че са и преглеждали слуха и е наред. Дадоха кратка информация, че са и наред прегледите и изследванията. Казаха, че дават съгласие за изписване. После мина и моята визитация, много набързо и този път беше Леков. Казаха, че и при мен изглежда всичко наред и може да си ходя. От регистратурата на родилното ми взеха личната карта да ме отпишат. След като го направиха слязох до административният офис да платя. Фонда ми отпуска 1000лв, както е по договор и платих разликата, но на 3 транзакции. В събота и неделя работи административният офис само този на 1я етаж и се чака повечко. Качих се с фактурите и едната беше за неонаталогията, а другите на рецепцията на родилното. От рецепцията ми дадоха епикризи на мен, болничен и документ за отпуск на таткото. Трябваше да минем за печати през административният офис на тези документи. Но има и други, които дават по-късно пак за печат, така че изчакай наведнъж да минеш. Стаята се освобождава до 14:00 часът. Изкъпах се и оправих багажа докато стане време за хапването и в 1 часът. Нахраних я в 1 и я оставих при другите бебета. Изкарах багажа от стаята и го дадох на таткото, който изчакваше пред родилното. Освободих стаята, като им дадох и почерпка ( бонбони и банички на парчета). След това отидох в неонаталогията и дадох дрешките за изписване, за да я облекат. Дадоха ми пак няколко документа за подпис и нейните епикризи. Казват ти и коя кръвна група е, 0+. Аз съм А, таткото Б,  а малката 0 😀 Малко се шашнах. Епикризите трябва да минат за печат през административният офис. След това акушерката излиза с теб и подава на таткото бебето. Това е накратко. Не видях лекарката, която прави секциото. Имаме право на 2 прегледа и аз и тя в рамките на месец. Може тогава да и оставиш подаръка, ако не я видиш в деня на изписването.

Днес по спешност пратих половинката да купува АМ на Хип, кана за вода показваща температурата, че направата на АМ ми се вижда сложно … Малката си похапва от шишетата на Авент и няма драма с тях. За разлика от тези на Нук, Авента не изсипва нищо без засукване.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 21:22 от Пълнолуние

# 58
Страхотна си, много благодаря за подробната информация!

# 59
Ето този ми изписаха от болницата
Той се води хранителна добавка и затова се дават 20 капки. Знам от някои майки, че в болницата на техните бебета са били инжекция с вит К и не е било нужно допълнителен прием на първи месец
Да попитам кой витамин К дадохте? На мен ми казаха да дам 2 капки  Ка Вит, който се оказа изчерпан навсякъде. Бебка става на месец след няколко дни и още не съм купила нищо, изпаднах в чуденка защо казват да се даде нещо което е изтеглено отдавна от пазара?

Общи условия

Активация на акаунт