Априлче 2025г./тема 8/

• 36 553
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, пиша да ви кажа, че си взех възглавница за кърмене и направо се родих. Много ми беше трудно да се намеря поза, в която да кърмя бебето и  направо ме беше заболял гърбът и вратът. Та, ако някой има като мен проблеми с позата, да знаете, че може да е от полза възглавницата. Взех такава, която се закопчава през кръста.

Имам и един въпрос към по- опитните майки. Бебетата ви спят ли спокойно по гръб? Моят започва едно мятане на крака и ръце и това го събужда. Не смея дълго да го държа на една страна, а по корем, само ако е върху мен, или за няколко минути в леглото, докато се успокои (защото четох, че е доста опасно). Има ли някоя с подобен опит, бебето да не спи спокойно по гръб?

# 61
И аз се родих откакто ползвам възглавница за кърмене, веднага след като се прибрах от родилното.

Моето бебче винаги се завърта настрана и не спи по гръб още от родилното. На визитациите предполагам щяха да кажат ако е голям проблем. Доста противоречиви мнения има за спането настрана или по гръб, но може би и бебчетата си усещат как им е удобно. Сменям страните на които спи.
От време на време също я взимам в мен да спи по корем.

Здравейте, пиша да ви кажа, че си взех възглавница за кърмене и направо се родих. Много ми беше трудно да се намеря поза, в която да кърмя бебето и  направо ме беше заболял гърбът и вратът. Та, ако някой има като мен проблеми с позата, да знаете, че може да е от полза възглавницата. Взех такава, която се закопчава през кръста.

Имам и един въпрос към по- опитните майки. Бебетата ви спят ли спокойно по гръб? Моят започва едно мятане на крака и ръце и това го събужда. Не смея дълго да го държа на една страна, а по корем, само ако е върху мен, или за няколко минути в леглото, докато се успокои (защото четох, че е доста опасно). Има ли някоя с подобен опит, бебето да не спи спокойно по гръб?

# 62
И аз се родих откакто ползвам възглавница за кърмене, веднага след като се прибрах от родилното.

Моето бебче винаги се завърта настрана и не спи по гръб още от родилното. На визитациите предполагам щяха да кажат ако е голям проблем. Доста противоречиви мнения има за спането настрана или по гръб, но може би и бебчетата си усещат как им е удобно. Сменям страните на които спи.
От време на време също я взимам в мен да спи по корем.

Да, моят също се завърта на страна, но не винаги. Понякога седи като костенурка по гръб, горкия, и аз се чудя, как така се очаква да спи главно по гръб.

# 63
Моля, дайте линк на възглавницата.

# 64
Моля, дайте линк на възглавницата.

Не намирам точно същата, като моята, тази е подобна:
https://visvitalis.bg/product/nuvita-vazglavnica-za-bremennost-i … nd-blue-star-0024
Това е моята:
https://amzn.eu/d/2h315dT

# 65
Много благодаря! Ще си ги запазя ако видя зор.

# 66
Много благодаря!

quote author=Marmoleta link=topic=1763217.msg49563622#msg49563622 date=1743966970]
Ето този ми изписаха от болницата
Той се води хранителна добавка и затова се дават 20 капки. Знам от някои майки, че в болницата на техните бебета са били инжекция с вит К и не е било нужно допълнителен прием на първи месец
Да попитам кой витамин К дадохте? На мен ми казаха да дам 2 капки  Ка Вит, който се оказа изчерпан навсякъде. Бебка става на месец след няколко дни и още не съм купила нищо, изпаднах в чуденка защо казват да се даде нещо което е изтеглено отдавна от пазара?

Честити бебчета на новите мами Gift Heart
На чакащите - търпение и положителни мисли Flowers Four Leaf Clover
Аз съм от мартенските мами. Днес дадох Вит К и разбира се почти цялото шишенце остана. Ако някоя от вас не си го е взела все още и не й се дават 15лв, може да ми пише да й го изпратя.
[/quote]

# 67
  • Русе
Да, в родилното те искат само по чехли и нощница, без сутиен, но е допустимо гащи, зависи колко е напреднало раждането. Аз сега бях с 5см и се качих в преродилна зала с бельо.

За съня - аз съм тотално  объркана и то за втори път. Навсякъде из интернет казват по гръб с глава настрани. Обаче и в двете АГ в Русе ги слагат настрани. При нас даже беше в специално легълце с антитефлуксна функция (надигнато от едната страна). Когато трябваше да ида на видеозон се обадих на сестрите,че слизам и да го гледат. Бях го оставила по гръб, като се върнах те ми го бяха оставили пак настрани. Обясниха ми,че независимо какво пише в интернет, това е най-добрата поза за бебето. Опасно е, да не се захлюпи. Затова е добре да е подпряно. Аз имам възглавница, в която го слагам и съм спокойна.
Интересно е,че като го сложа в кошарата по гръб, не му е особено удобно. Като го обърна да си легне настрани и се намества удобно и заспива.
Същевременно пък спи добре по гръб и в гнездото.

Възглавницата:
https://www.ozone.bg/product/doomoo-vazglavnitsa-protiv-obrashtane/

# 68
Да, в родилното те искат само по чехли и нощница, без сутиен, но е допустимо гащи, зависи колко е напреднало раждането. Аз сега бях с 5см и се качих в преродилна зала с бельо.

За съня - аз съм тотално  объркана и то за втори път. Навсякъде из интернет казват по гръб с глава настрани. Обаче и в двете АГ в Русе ги слагат настрани. При нас даже беше в специално легълце с антитефлуксна функция (надигнато от едната страна). Когато трябваше да ида на видеозон се обадих на сестрите,че слизам и да го гледат. Бях го оставила по гръб, като се върнах те ми го бяха оставили пак настрани. Обясниха ми,че независимо какво пише в интернет, това е най-добрата поза за бебето. Опасно е, да не се захлюпи. Затова е добре да е подпряно. Аз имам възглавница, в която го слагам и съм спокойна.
Интересно е,че като го сложа в кошарата по гръб, не му е особено удобно. Като го обърна да си легне настрани и се намества удобно и заспива.

Възглавницата:

Много благодаря, аз се притеснявах нещо да не е само моят бебок да не иска да спи по гръб 🤣 Такава възглавница имам и аз и я ползвам, но не постоянно, много му е удобна според мен. Просто така ме наплашиха в родилното за това спане настрани, че направо... Чак брошури има и в родилното, после при педиатърката, акушерката и сестрата, които идват у нас и те ми говориха и накрая аз съвсем се шашнах. А те тук за всичко са супер айляци по принцип.. 🤣 Всички така сме спали все пак, та даже и с плюшки в кошарите и ето ни тук.. всичко си е било наред. 🤣

Добавям: Моят също само в кошарата не му харесва по гръб...и на повивалника. Аз си го обяснявам, че може би защото са прекалено твърди повърхности..

# 69
И аз много се чудя за това спане 🤔
Сина ми(почти на 7) си порасна със спане настрани,нали уж ембрионалната поза е най-удобна,а сега тука някакви новости.
От болницата,в която ще раждам има подарък посещение на акушерка след това в дома ми,ще разпитам за това спане.
Аз се включвам да си излея мъката-раждането наближава-второ секцио....
Ами вече не знам от колко време не мога да спя,само мисля и се притеснявам.
Този път ме е страх,защото знам какво следва,а първият път не знаех(беше по-добре)... минават ми и някакви черни мисли дали всичко ще е наред 🫤
Вчера оправям чантата по малко,сина ми се разстрои(той е много чувствителен),притеснявал се,можело ли да стане нещо,ревна...хайде след него и аз...и направо ще се побъркам вече 😫😫😭😭😭

# 70
  • Русе

За съня - аз съм тотално  объркана и то за втори път. Навсякъде из интернет казват по гръб с глава настрани. Обаче и в двете АГ в Русе ги слагат настрани. При нас даже беше в специално легълце с антитефлуксна функция (надигнато от едната страна). Когато трябваше да ида на видеозон се обадих на сестрите,че слизам и да го гледат. Бях го оставила по гръб, като се върнах те ми го бяха оставили пак настрани. Обясниха ми,че независимо какво пише в интернет, това е най-добрата поза за бебето. Опасно е, да не се захлюпи. Затова е добре да е подпряно. Аз имам възглавница, в която го слагам и съм спокойна.

Възглавницата:

Много благодаря, аз се притеснявах нещо да не е само моят бебок да не иска да спи по гръб 🤣 Такава възглавница имам и аз и я ползвам, но не постоянно, много му е удобна според мен. Просто така ме наплашиха в родилното за това спане настрани, че направо... Чак брошури има и в родилното, после при педиатърката, акушерката и сестрата, които идват у нас и те ми говориха и накрая аз съвсем се шашнах. А те тук за всичко са супер айляци по принцип.. 🤣 Всички така сме спали все пак, та даже и с плюшки в кошарите и ето ни тук.. всичко си е било наред. 🤣

Добавям: Моят също само в кошарата не му харесва по гръб...и на повивалника. Аз си го обяснявам, че може би защото са прекалено твърди повърхности..

Да, има логика,може и да им е твърдо.
Аз все си мисля,че обезопасеното спане на страни е добре. Много сладко си свива краката по познатия начин от коремчето. И е доста спокоен.
Иначе баткото беше със счупена ключица и трябвяше първите 20 дни да спи само на другата страна. И той не се оплака. Чак след това можехме да въртим страните.

Иначе на скоро пак по този въпрос в един уебинар на Йоана от "мама,спи ми се", тя каза,че ортопедите настоявяли за спане по гръб,защото било полезно за тазобедрените стави.

Така че, все пак се старая да има някакъв баланс покрай толкова противоречия.
Върху мен е по корем, в леглото на страни, в гнездото по гръб.
Пък ако някой ден се стопли,ще тръгна на дълги разходки с количката и там ще е все по гръбче.

# 71
Наскоро в някой от уебинарите си Елена Василева коментира начина на спане и мисля, че каза, че едно време са им преподавали в университета да се спи настрани, но сега пък най-новите препоръки са по гръб с главичка на едната страна.

# 72
В Токуда ги слагаха настрани. Аз знам, че трябва да е по гръб, с главичка настрани и така правя. Ние нямаме проблеми как да спи, имаме защото сме се изакали и на секундата трябва да бъдем почистени 😄

# 73
  • Русе
В Токуда ги слагаха настрани. Аз знам, че трябва да е по гръб, с главичка настрани и така правя. Ние нямаме проблеми как да спи, имаме защото сме се изакали и на секундата трябва да бъдем почистени 😄

Този безкраен кръговрат 😀

# 74
Това със спането и даването на вода е......едно време са ги слагали настрани и задължително дават вода всеки ден още от раждането. Сега казват, че трябва да е по гръбче с глава на една страна и да не се дава вода до захранването. Дори майка ми вика как така няма да му даваш вода 🤣 ами няма, ще го слагам по гръбче, взела съм и чувалчета за сън. Иначе имам две малки триъгълни възглавнички, с които да го подпирам, ако се наложи да е на една страна.
ПП в Бургас се събудихме със сняг.....не знам какво е това време. Снощи няколко пъти се събуждах със силни менструални болки, а бебчо ме риташе усилено. Дано да издържа още мъъъничко.

Общи условия

Активация на акаунт