Априлче 2025г./тема 8/

• 36 651
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Тук към 5 сутринта беше зимна приказка Simple Smile

# 76
Отсега си представям как всяка година му разказвам в какъв сняг се е родил април месец 😀

# 77
Кактус и при мен е същата работа. Цяла нощ доста болки и контракции. Ударих един магнезий и сега е по-добре положението.
Миналата седмица се видя, че след силните контракции нямам разкритие и шийката е добре. Надявам се да изкарам до планираното секцио в петък.
Да не говорим, че и жлъчката продължава да ме наболява, само се моля да не направя пак някоя криза, че чернодробният дроб и на мен и на бебето също страдат...

# 78
Гери, стискам палци да няма повече проблеми и да задържиш до планираната дата.

Вчера на изписването заваля сняг 😀 А аз и бях купила пролетно/есенен комплект за изписване.

В болницата не знам как са я слагали да заспива, но винаги беше по гръб. Не знам дали тя не се е обръщала.

Обаче имаме друга ситуация. Яде по 30-40 мин от шишето и се унася. Сменяме памперса и отваря широко очите и не заспива. После започва рев 😀 Пробвахме да сменяме памперса преди ядене, но тя доста често си върши онези работи с цвят горчица по време на ядене и така се налага повторна смяна. 😀 С кърменето сме до под кривата круша, както се казва.  Днес започвам с помпата за по 3-4 мин да видя какво се случва. Не успява да отвори устата да захапе както трябва или просто аз не я държа правилно. Гледах видеа в YT, но пак не се случва. Сложих протектор за зърна, пак нищо. Ще продължим да опитваме.

# 79
А някой бил ли е секцио с пълна упойка? Ще ми бъде от полза информацията...Хич не исках, но май ще се наложи заради проблем с нервите на краката и кръста Sad
Май в такъв случай не се дава бебчето веднага да го видиш, след като се събудиш Sad

# 80
Цитат

Всички така сме спали все пак, та даже и с плюшки в кошарите и ето ни тук.. всичко си е било наред. 🤣

Добавям: Моят също само в кошарата не му харесва по гръб...и на повивалника. Аз си го обяснявам, че може би защото са прекалено твърди повърхности..

По Вашата логика трябва да забравим и за столчетата за кола и за избягването на захар в невръстна възраст, само защото преди 30-40 години е било така и "нищо ни няма"🙄
Науката се развива точно благодарение на горчивия опит. Всеки сам си решава дали да се довери на шанса, че на нега ХУ няма да му се случи или да се вслуша в официалните статистики...

Иначе Ви вярвам, че бебчето по гръб може да шава доста. Може да се дължи на синдрома на Моро (има го при чного новородени, бързо го израстват), може да е обаче и тясно свързано с определена част от деня/съня и т.н.

# 81
  • Варна
Ако ще подейства успокоително на някои с второ секцио, ще споделя че при мен възстановяването беше светкавично.
Страхувах се много повече от първия път, именно защото знаех какво ме очаква, но в действителност всичко мина много по - гладко. Говоря за физическия аспект на нещата.
За драмите с голямото дете не бях подготвена и много плаках, 7 години не сме се отделяли нито ден. Не е оставян при баби и дядовци защото нямаме тази опция и реално тази раздяла и после среща след 5 дена беше за мен покъртителна. Много плакахме и двамата и след като се прибрахме, осъзнавайки че вече живота ни ще бъде по -различен си го изживяхме неминуемо.
Вече минаха 11 дни от както сме вкъщи и мисля че започваме да свикваме с новия живот.
Аз наричам нещата с истинските им имена. И говорихме директно, че се натъжаваме и двамата че вече мама не е само за него, както и в сърцето на мама няма да е само той. То всъщност това е хубаво и нищо лошо няма да произлезе от това. Че тъгата ни е само в момента, защото свикваме с промяната и после всичко ще си дойде на място. Той дори сам ми казва " грижата за две деца е по - трудна".
Та.....разчитам на неговата зрялост, за да свикне с промяната без да има негативни последици.
Обяснявам му, че с баща му също сме се чувствали несигурни в началото, когато той се е появил и сме го прибрали у дома, защото дотогава не сме се грижили за дете и не сме знаели как. Но после сме разбрали, че можем да се справим и е било чудесно и че сега пак ще стане така.

# 82
  • Русе
И ние с баткото (5г) се чувстаме по подобен начин. Опитвам се да имам думи за всичките му чувства, знам че не му е лесно. Опитвам се и свободното от бебето време да прекарвам с него. Но въпреки старанието,когато му се скарам за нещо, много се разтройва и ми казва,че съм лоша мама. Просто е много чувствителен в този момент.

Кактус, относно водата.
Това беше тема все едно сблъсъка на Титаните у дома. Майка ми направо се беше побъркала,че не давам вода. Постоянно ме обсъждаха със свеки,че това поведение е неадекватно и ще му увредя бъбреците и какво ли още не.
За капак сина ми на 5м със захранването не пропи вода и мнооого дълго се борих за всяка капка. И разбира се майка ми, ми натяква,че аз съм виновна, защото не съм давала вода в първите месеци. А до ден днешен не знам дали има връзка, защото другите, бебоци около нас си пропиха вода със захранването.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 14:48 от MirelaS

# 83
Гери, най-добре е да разпиташ в твоята болница как процедират.  Първото ми секцио беше с пълна упойка, така процедираха във болницата. Доколкото знам разликата е че ти се спи повече. Спомням си при събуждането, че ме бяха преместили в стаята , видях мъжа ми и доктора. Казаха ми, че бебето е добре, да си почивам. Едвам си държат очите  отворени. Вероятно за това ми го донесоха на сутринта. Още един минус е че те интубират и после имаш кашлица от тръбата, носи си лукчета за смучене
И аз в клуба с по-голям батко. Моят е на 9 години. Опитвам се да го подготвя какво го очаква, но се съмнявам,  че успявам.
Относно водата,  аз съм му предлагала вода един, два пъти в деня между храненията, бяхме на адаптирано мляко.  Той изобщо не я пиеше. При захранването беше същото. При топло време пиеше по една , две глътки и толкова. До ден днешен се молим да пие повече вода.

# 84
А някой бил ли е секцио с пълна упойка? Ще ми бъде от полза информацията...Хич не исках, но май ще се наложи заради проблем с нервите на краката и кръста Sad
Май в такъв случай не се дава бебчето веднага да го видиш, след като се събудиш Sad

Гери, аз даже настоях за пълна упойка, спокойно, единствено после гърлото те боли 2дни и ти е сухо и кашляш, но е по добрия вариант според мен, при добра анестезия няма и да разбереш кога излизаш от нея. Била съм по упойка и местна, епидурална и пълна, най добре е пълната

Бебчето ми го донесоха 4ч след операцията и ми я оставиха върху мен за 10мин…

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 16:01 от Molishein

# 85
Чакайте, защо те интубират при пълна упойка? На мен досега само във вената са ми вливали упойката, даже не разбирам кога заспивам и като се събудя всичко е минало.
И аз се чудех, ако имам избор за епидуралната, коя все пак да избера от двете. Ама това сега ме стресна за пълната упойка. С АГ се надяваме да е изчезнал полипа и да не се налага операция, но ако е там - със сигурност ще съм с пълна и нямам право на избор.

# 86
Цитат

Всички така сме спали все пак, та даже и с плюшки в кошарите и ето ни тук.. всичко си е било наред. 🤣

Добавям: Моят също само в кошарата не му харесва по гръб...и на повивалника. Аз си го обяснявам, че може би защото са прекалено твърди повърхности..

По Вашата логика трябва да забравим и за столчетата за кола и за избягването на захар в невръстна възраст, само защото преди 30-40 години е било така и "нищо ни няма"🙄
Науката се развива точно благодарение на горчивия опит. Всеки сам си решава дали да се довери на шанса, че на нега ХУ няма да му се случи или да се вслуша в официалните статистики...

Иначе Ви вярвам, че бебчето по гръб може да шава доста. Може да се дължи на синдрома на Моро (има го при чного новородени, бързо го израстват), може да е обаче и тясно свързано с определена част от деня/съня и т.н.
Неее, права сте. Изобщо не омаловажавам новите проучвания и препоръки, нито развитието на медицината и гледам да се ръководя по тях максимално. Дано не съм подвела някой с мнение, че едва ли не е без значение какво съветват специалистите. Единствено на шега го казах, може би като собствено успокоение, че бебето не е 100% от времето по гръб. Simple Smile изобщо не ми е логиката да си живеем, като преди 50 години. Simple Smile

# 87
Разказах за моя случай.  Първо те приспиват през абокат, после те интубират.
Най-добреэси разпитайте доктора.

# 88
Пропуснала съм го, явно! В тази тема или в предната тема е, за да прочета?

# 89
  • Варна
И аз мисля че при пълна упойка те интубират, поне всички момичета които познавам и по една или друга причина са били с пълна упойка са били интубирани. Мисля, че е за да им подават кислород.
То реално го правят след като се упоят, няма как в съзнание.

Общи условия

Активация на акаунт