Априлче 2025г./тема 8/

• 40 639
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
За първи път чувам, наистина. Всяка пункция ми е била с пълна упойка, имам една операция също, и не са ме интубирали досега. Щях да знам. Записвам си го като въпрос, утре съм на тонове и ще питам, дали е с интубиране. На мен ми се вижда доста страшно това.

# 91
Чакай, чакай при пункцията те приспиват през абокат и до там. Това е един вид краткотрайна упойка. До 20 мин се събуждаш.  Секциото е коремна операция,  продължава и малко по-дълго .

# 92
Ясно, не знаех. Имах и операция на бедрото, но и тя сигурно е била за около половин час. Благодаря, Мила, щях да съм неподготвена.

# 93
Няма нищо. Дано не към изплашила някой. При всички положения си разпитайте подробно какво предстои.

# 94
Не, като знам, че е нормално, съм по-спокойна. Успях да осмисля какво ме чака при пълна упойка, даже се радвам, че стана въпрос.

# 95
Една жена, с която лежах, каза, че са я приспали с маска (с райски газ). Била е в болницата, която ще раждам, но нямам идея дали са я интубирали. Ще видим, дано всичко е наред.

# 96
Аз няколко пъти съм била интубирана с пълна упойка за по-дълги и без интубиране да по-кратки процедури, никога не съм имала проблеми от упойка или от тръбата, няма причина за притеснения, наистина. Анестезиолозите са много предпразполагащи хора, може би защото имат достъп до по-специални лекарства, не знам Grinning

# 97
Много благодаря ❤️, за успокоението ☺️!

# 98
Здравейте, аз имам нужда да си споделя с хора в моето положение. Предполагам, че вие бихте ме разбрали най-добре. Остават ми 4 дни до термина (11 април). На всички прегледи до сега при двама различни лекари винаги ми се обясняваше, че най -вероятно няма да си дочакам термина, следователно по този начин се настроихме и аз и мъжът ми, както и близките ни. На последният ми преглед на 25 вече бях с 2 см разкритие и паднала тапа, но от тогава никакво развитие или признаци за раждане и така и до днес. Времето минава и имам чувството , колкото и смешно да звучи, че никога няма да родя. Всеки ден получавам по 10-15 обаждания с едни и също въпроси, депресирайки ме още повече. И двамата нямаме търпение детето да се роди и единствената ни мисъл е това. Нищо не успява да ни разсее. Чакането всеки момент да се случи нещо е убийствено. Не карах лека бременност, но в момента физическите неразположения са нищо сравнение с психическото натоварване.

# 99
Здравейте, днес постъпих в Тина Киркова в патология защото почти нямам околоплодни води. Доктора който ме следи ми кажа че ще ми бият инжекций но от 5 часа съм в болницата и не са ми били нищо
Моя позната ми каза че щом съм без води би трябвало да съм за раждане
37 г.с. съм

# 100
Пропуснала съм го, явно! В тази тема или в предната тема е, за да прочета?

Мен лично ме приспаха с маска, най удобния и лесен начин 😏

Ели,  точно поради намалели драстично води ме направиха спешно секцио в 36+6  , при мен се наложи незабавно вадене, но щом си в болница те ще те наблюдават и ще решат кога, не се притеснявай, бебето ти е готово да го гушкаш

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 19:21 от Molishein

# 101
Здравейте, аз имам нужда да си споделя с хора в моето положение. Предполагам, че вие бихте ме разбрали най-добре. Остават ми 4 дни до термина (11 април). На всички прегледи до сега при двама различни лекари винаги ми се обясняваше, че най -вероятно няма да си дочакам термина, следователно по този начин се настроихме и аз и мъжът ми, както и близките ни. На последният ми преглед на 25 вече бях с 2 см разкритие и паднала тапа, но от тогава никакво развитие или признаци за раждане и така и до днес. Времето минава и имам чувството , колкото и смешно да звучи, че никога няма да родя. Всеки ден получавам по 10-15 обаждания с едни и също въпроси, депресирайки ме още повече. И двамата нямаме търпение детето да се роди и единствената ни мисъл е това. Нищо не успява да ни разсее. Чакането всеки момент да се случи нещо е убийствено. Не карах лека бременност, но в момента физическите неразположения са нищо сравнение с психическото натоварване.

Екатерина, разбирам те, напълно, опитай се да игнорираш тези обаждания или им кажи, когато стане, вие ще сте първите, които да разберат. Така ще спрат поне да досаждат хората.
И при мен има такива хора, които не знаят датата за секцио, и се опитват да разберат, ама аз отклонявам въпроса. Първо, защото, може и да стане преди тази дата, и второ не е тяхна работа. Откланям ги, завъртам темата и я сменям.
Иначе, да това очакване, когато нямаш точна дата, е голямо натоварване. Явно бебчето ще си изчака датата за раждане.

# 102
Предходните 2 раждания ми бяха точно на термин и двете. При теб са останали няколко дни и момента наближава:) Аз до последно нямах нито контракции, нито паднала тапа, нито спукани води. Точно на деня ме почваха контракциите, а в болницата ми пукаха водите и ми падаше тапата. Така, че спокойно…момента наближава…:)
П.С. Аз пък този път ще съм секцио и се филмирам, защото не знам какво е и ми остана само един ден реално до тогава и още не съм си оправила багажа за болницата😵💫

# 103
Пункциите са с краткотрайна венозна анестезия. Иначе имам две лапароскопски гинекологични операции, едната с доста рязане и първо те приспиват през абоката и след това те интубират. По принцип секциото е доста бързо и не е задължително да те интубира, много е индивидуално.
Мен са ме приспивали общо 9 пъти! Имам опит 😅
Екатерина, аз също отдавна съм на тръни да не родя преждевременно, а накрая може да се окаже, че ще си стигна термина, че и след него 🤣 Всъщност се надявам да издържи поне още една седмица. В сряда съм на тонове и контракции, както и за ново направление за раждане, че старото ми изтича на 11ти, а лекарят ми тогава няма да е в Бургас. Малко ми е напрегнато, дано всичко е наред. Много ме дразнят тези менструални болки и пак ще пия магнезий.
Гери, пожелавам ти от сърце да нямаш повече здравословни проблеми 🤗❤️❤️❤️ А бебчето да си изчака датата 😊
Аз съм свалила още един килограм/между 2-3кг стават качени за цялата бременност/, много се надявам просто бебчо да си дърпа от мен и той да си наддава. 🤗
Ели, ако нямаш води, трябва да те изродят.
Надявам се бебчетата да са ви добре и вие също. Не се обвинявайте, ако бебчетата ви не искат да пият вода след захранването, няма нищо общо с това, че не сте давали вода преди това.

# 104
Казаха че имам съвсем малко води но не са достатъчно имам два сантиметра разкритие и нещо казаха че ми е скъсена шийката което не го разбирам казаха Ако имам болки да отида да кажа. По между другото когато бебето се движи боли и понеже главичката му е надолу не знам дали от това че се върти и мърда ме боли но усещам нещо като че ли се изтласква надолу

Общи условия

Активация на акаунт