Априлче 2025г./тема 8/

• 40 912
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Еееееее най-накрая родих!!! 😂🤣😁(тези редове са за всички, които чакат… чакат…чакат…и нищо не се случва)
Появи се с гръм и трясък Крум в най-страшното зимно-априлско време 06.04.25 (неделя). Тъкмо на виелицата в 12:38 се роди 3870кг, 52 см. Последно доктора много се постара и го мери 3-4 пъти на различни апарати и каза макс 3900 😅 - изобщо не ми хареса тая новина. Мога да кажа, че доктора е познал килограмите. Бяха ме нагласили за принудително секцио за вторник (днес), защото пренасях както знаете - корема ми беше високо, бебето не беше паднало в малкия таз до същия ден, не ми беше паднала тапата и все още нямам идея какво е тапа. Но в 6:00 сутринта от нищото усетих първата силна контракция в тоалетната и усетих как бебко се “плъзна” надолу към таза ми. Това няма как да се обърка 😂След 10 Мин още една контракция, продължиха 2 часа през 10-15 мин и накрая вече станаха през 5 Мин… викам си “тва трябва да е същината” 😅В болницата вече 9:00ч бях на 3,5 см разкритие, в 10:30ч бях вече на 6см и казах, че ако няма да ми слагат епидурална поне да ми бият два безплатни шамара, че няма да издържа… И после блаженство ❤Докато не дойде “момента” и тук по-добре да не знаете как почти 4 килограмово бебе излиза от най-милото ви 😫

Хайде да ви е цветно и щастливо раждането, без значение секцио или естесвено. Моля ви момичета, не се давайте на депресивни епизоди, хапвайте си шоколади, тортички… Купете си/поискайте от тия мъже нещо скъпо, красиво, което не бихте си позволили. Ето ви и реклама от мен - най-любимия ми продукт последните 3 дни (бутилка за вертикално поливане за естественото родилите https://visvitalis.bg/product/lansinoh-butilka-za-promivki-sled-rajdane Да подчертая, че с това само се поливаш над тоалетната с топла водичка, никъде не си го пъхаш! Да няма недоразумения.)

Беше гадно, не мисля че естественото раждане е за всяка жена, особено тия напъни са си тренировка. Травмиращо си е излизането на човек от вас… Аз лично се радвам, че не стигнах до операция въпреки огромното бебе, а аз съм висока и слаба по принцип. 😁Както каза акушерката на най-силната ми контракция и въпрос от мен: “Зааащооо е толковаааа гадноооо?” Тя каза: “Ако беше приятно-мъжа ти щеше да го ражда!”

# 106
Честито бебе Крум, AnBolein. Голям юнак. Бързо възстановяване на теб и прекрасни моментни. Да ти е жив и здрав.

Аз започнах с помпата за кърма, но едвам едвам излиза кърма. Кажи речи около 1 лъжичка в най-добрият случай от гърда за 6 мин помпене …

# 107
Честит да бъде Крум! Здрав и много щастлив! На мама бързо възстановяване!
Пълнолуние не се отказвай, пробвай първо стимулация с помпата, после цедене. Стискам палци 🤞

# 108
Честито, бебче, Ан! Бъдете здрави!

# 109
AnBolein, тъкмо вчера си мислех за теб 😁❤️❤️❤️
Честито бебче 🩵 Да расте здрав и голям юнакът 😘 Ти си герой! Пожелавам ти бързо възстановяване! 😘😘😘
В крайна сметка сложиха ли ти епидурална упойка и усещаше ли напъните 🤗 имаше ли разкъсвания или епизиотомия? Остават ми 10 дни до термин и много ме вълнуват тези въпроси 😊
ПП малко информация за Окръжна болница в Бургас. Носете си 5-6памперса и пакетче мокри кърпи в отделна торбичка, които ще останат в отделението(взимали ги за нуждаещи се), а за вашето бебче си ги сложете в куфара. Аз вчера го разбрах, че иначе нямаше да ми стигнат за моето бебче.....и трябваше и това да ми носят в болницата. Единствено не разбрах дали ще ми занесат чаршафите в стаята, че и това ще трябва да си нося допълнително.

# 110
Благодаря, момичета! 🙏🏻И от мен честито на всички бебоци и горди мами, които са родили! Да сте здрави, всичко друго се оправя ❤

Благодаря Кактусче❤😁 Сложиха ми епидурална, най-доброто решение в живота ми. Усещах контракциите обаче, но без нея щях да крещя и цялата болница щеше да ме чуе. Точно на втората контракция след епидурална вече не усещах болките в корема, някъде на 10тата минута са най-притъпени и имаш малко време да се осъзнаеш. Боли само влагалищно, там всичко си се усеща, но и изтръпва в някакъв момент, ще се справиш. Дали ще ползваш минутките да спиш или да пиеш вода от тебе зависи. Доктора каза да спя, ако мога… ама то така ме беше ударил адреналина, че нямаше как. И се бях наспала цялата нощ, отидох свежа свежа.

Направиха ми и епизиотомия. До последно ме държаха/чакаха да излезе главата. Много ме подкрепиха и пощадиха и акушерката и доктора. Гледай видеа как се диша в тоя ключов момент (като кученце дишаш на пресекулки и не напъваш!) Да, обаче главата беше огромнааа в моя случай, защото с малко бебе доктора каза, че нямаше да ми се наложи. Имам шевове, 3-4 външни и 3-4 вътрешни, просто огромен мъж излезе.Чисто е всичко, без някакви големи разкъсвания или усложнения. В моя случай се налагаше иначе можеше да е много грозно. Но всичко изтръпва и самото цепване е освобождаващо, защото болката спира! Секунда след това бебето е навън и няма болка, никаква! Само го гледаш и не можеш да повярваш какво чудо е 🙏🏻

AnBolein, тъкмо вчера си мислех за теб 😁❤❤❤
Честито бебче 🩵 Да расте здрав и голям юнакът 😘 Ти си герой! Пожелавам ти бързо възстановяване! 😘😘😘
В крайна сметка сложиха ли ти епидурална упойка и усещаше ли напъните 🤗 имаше ли разкъсвания или епизиотомия? Остават ми 10 дни до термин и много ме вълнуват тези въпроси 😊
ПП малко информация за Окръжна болница в Бургас. Носете си 5-6памперса и пакетче мокри кърпи в отделна торбичка, които ще останат в отделението(взимали ги за нуждаещи се), а за вашето бебче си ги сложете в куфара. Аз вчера го разбрах, че иначе нямаше да ми стигнат за моето бебче.....и трябваше и това да ми носят в болницата. Единствено не разбрах дали ще ми занесат чаршафите в стаята, че и това ще трябва да си нося допълнително.

# 111
AnBolein, много ти благодаря, че отдели време да ми разкажеш всичко подробно. Златна си! Надявам се и при мен да протече всичко гладко с моя голям бебчо 🩵 Значи ще си искам упойката 🤣 😘😘😘

# 112
  • Русе
Еееееее най-накрая родих!!! 😂🤣😁(тези редове са за всички, които чакат… чакат…чакат…и нищо не се случва)
Появи се с гръм и трясък Крум в най-страшното зимно-априлско време 06.04.25 (неделя). Тъкмо на виелицата в 12:38 се роди 3870кг, 52 см. Последно доктора много се постара и го мери 3-4 пъти на различни апарати и каза макс 3900 😅 - изобщо не ми хареса тая новина. Мога да кажа, че доктора е познал килограмите. Бяха ме нагласили за принудително секцио за вторник (днес), защото пренасях както знаете - корема ми беше високо, бебето не беше паднало в малкия таз до същия ден, не ми беше паднала тапата и все още нямам идея какво е тапа. Но в 6:00 сутринта от нищото усетих първата силна контракция в тоалетната и усетих как бебко се “плъзна” надолу към таза ми. Това няма как да се обърка 😂След 10 Мин още една контракция, продължиха 2 часа през 10-15 мин и накрая вече станаха през 5 Мин… викам си “тва трябва да е същината” 😅В болницата вече 9:00ч бях на 3,5 см разкритие, в 10:30ч бях вече на 6см и казах, че ако няма да ми слагат епидурална поне да ми бият два безплатни шамара, че няма да издържа… И после блаженство ❤Докато не дойде “момента” и тук по-добре да не знаете как почти 4 килограмово бебе излиза от най-милото ви 😫

Хайде да ви е цветно и щастливо раждането, без значение секцио или естесвено. Моля ви момичета, не се давайте на депресивни епизоди, хапвайте си шоколади, тортички… Купете си/поискайте от тия мъже нещо скъпо, красиво, което не бихте си позволили. Ето ви и реклама от мен - най-любимия ми продукт последните 3 дни (бутилка за вертикално поливане за естественото родилите https://visvitalis.bg/product/lansinoh-butilka-za-promivki-sled-rajdane Да подчертая, че с това само се поливаш над тоалетната с топла водичка, никъде не си го пъхаш! Да няма недоразумения.)

Беше гадно, не мисля че естественото раждане е за всяка жена, особено тия напъни са си тренировка. Травмиращо си е излизането на човек от вас… Аз лично се радвам, че не стигнах до операция въпреки огромното бебе, а аз съм висока и слаба по принцип. 😁Както каза акушерката на най-силната ми контракция и въпрос от мен: “Зааащооо е толковаааа гадноооо?” Тя каза: “Ако беше приятно-мъжа ти щеше да го ражда!”

Еее,много як разказ! Радвам се,че си родила съвсем натурално, при все че даже си имала план за секцио!
След две седмици ще си спомняш само хубавите моменти от раждането и ще разказваш с още по голяма гордост!

П.с. второто ще го родиш лесно! Моя бебок е почти същите илограми и беше сравнително леко. Е да, на последния напън си виждах задния мозък, но кога пак  😀

Честито, много ме радваш!

Кактус,много, ама много ти стискам палци всичко да мине оптимално! Нямам търпение за твоя разказ!!!

# 113
Честито Ан Simple Smile жив и здрав да е малкият голям Крум и много късмет да има Simple Smile
Пълнолуние, по колко време цедиш всяка гърда? За да се стимулира трябва да си през 3 часа най-много на помпата и минимум по 20 минути на гърда.
Аз се цедях и през нощта (бях си купила 2  помпи) и имах успех, но просто е толкова изтощително след първия месец, че не можах да издържа.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 12:57 от Gery666_

# 114
Кактусче, всичко ще бъде наред ❤

Гери Започнах с 5 мин, после започнах да увеличавам времето, но за свга най-много 10 мин. Може би и помпата не ползвам както трябва. Иначе на 3 часа я ползвам, преди да с събуди малката за ядене, защото и давам изцеденото, макар и малко. Страх ме е да не направя по-лошо положението с гърдите и може би за това действам с по-малко време. Иначе взех помпата на Спектра и тя има различни степени и още я разучавам.

Днес се обадих в Токуда и записах час за прегледите, които ни се полагат за мен и за малката.

# 115
Повече време трябва, Луничке. То бебето суче за по-малко, но помпата е изкуствена работа. Нямаш запушвания, болки, петна? Ако нямаш такива притеснения, давай смело.
На мен целта ми беше да заместя едно хранене, да е изцяло на кърма - и един път успях, но каката повърна цялото количество заради рефлукса и видях, че просто са напразни усилията, поревах си и се отказах. С помпата изкарах 6 месеца, но накрая нямах почти никаква кърма...
Най-добре да слагаш бебето да суче, това е истината. Всичко друго си е изкуствена работа. При мен имаше проблем с едната гърда и се видя, че отделя и кръв в кърмата, от което малката получава още по-силен рефлукс (направо си повръщаше) и затова се налагаше да виждам какво се изцежда...
Сега съм решила, преди да си помисля за кърмене, да видя какво излиза от гърдите с помпата.

# 116
Честит да е малкият Крум, прекрасно име ❤️
Браво на мама- герой, наистина настръхнах, докато четох. Няма такова хубаво чувство, като видиш бебчето и болката е минала. Благодаря ти, че сподели с нас този невероятен миг. 🥰

# 117
Честито на всички момичета, вече ми е трудно да следя подробно. Да са ви живи и здрави бебетата, да ядат доволно, да спят спокойно и да растат правилно!

Като ви чета по другите болници, Токуда беше като на хотел. 3 пъти на ден хубава храна, оставяш детето, когато имаш нужда, носят ти добавката... Първият път, като трябваше да направим формула беше - ама каква вода, ама варим ли, ама колко и как температурата 😄

Иначе като се изключи бруталната липса на сън, влизаме горе-долу в някакъв ритъм. Единствено храненето ми е супер премисъл, буквално я тъпча, защото трябва да наддава и ми е много жал как не я оставям на спокойствие, докато не си изяде милилитрите. Въобще неподозирани нива на вина изпитвам.

# 118
Днес с планово секцио в 9:24ч се роди и моята дъщеря Елена.
В 37+3 седмица,цели 3040 гр.,50 см. 🥰
След една тежка и рискова бременност на легло,със серклаж и една торба хапчета,успяхме да добутаме до когато трябва.
Много се притеснявах за всичко,тъй като ми беше за втори път,е излишно се оказа,защото тук са много грижовни и мили.
Всичко мина добре,и двете сме добре,сега се възстановявам.
Само отбелязвам,че нямах никакви киселини през бременността,а тя се роди с доста коса 😀
Утре Дай боже като стана,ще ми я докарат да си е при мен 🥰
Честито на всички мами до сега,желая ви здрави бебчета и на вас-здрави нерви и хармония 😀
Да знаете,че това майките не сме хора,ние сме герои и можем да издържим много! 🥰

# 119
Честита да е Елена Simple Smile жива и здрава да е и с много късмет Simple Smile
На теб бързо възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт