Априлче 2025г./тема 8/

• 41 039
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
Честити госпожицииии 🩷🩷 леле, не мога да ви смогна 🤣 да са здрави и благословени Елена и София, които са доооста големички 😅 Евала за естественото раждане 🤗🌷🍀
Тези, които родихте естествено, имахте ли падане на тапа и/или изтичане на водите? Само с контракции на 5 мин. ли тръгнахте към болницата?
Аз съм 38+5дни и ми е някак нереално колко е близо 🫢 Днес ходихме да питаме как стоят нещата с поръчката за торта с мерките на бебчо. Момичето ме пита още ли не съм родила 😅 То почти всеки ден някой ми пише дали съм родила, а това ме напряга. А момичето в сладкарницата ми вика, че нейното бебе уж щяло да е голямо, а се родило 3кг и малко, значи и моето щяло да е малко и да не вярвам на доктора ми 🤣🤣🤣 все едно цяла бременност бебето ми не върви напред и е мерено в София и Бургас с хубава апаратура и всичко си е еднакво и расте с колкото си трябва. Много ме изнервят, все едно те са ми светили на всеки преглед. Кой знае при какви лекари са били в Бургас 🤣 Още преди 8 дни беше 3200-3400 😅 Предполагам, че до термин ще е около 3800 🩵  Малко забави, но аз и постоянно отслабвам.....не мога да ям много, албумин на долна граница. Понеже бебчо по начало си върви доста едър и не ми изписа протеин. Да видим 😊
Кактусче, пожелавам ти като моето раждане 😄 Всичко се случи за 1 час, ама беше голямо приключение, сигурно дълго ще ни споменават в болницата... 🤣 Но ние сме с предистория... естествено защото всичко ни е по естествен път и няма как да се  знае точния термин, но по протокол беше на 01.04... и след него започнахме всеки ден тонове, прегледи и най-различни "домашни" девитини за предизвикване.... е какво ли не пробвах и няма и няма и 5ти вече беше събота, та за тонове само в болницата където исках да раждам и от там на прегледа никакви индикации, тоновете нормално и само защото преносвам, а и ми е 3то и всеки обясняваше колко бързо се случват нещата.... ме оставиха за проследяване.... така събота...неделя ... понеделник... ама грам развитие 1см разкритие и 50% скъсена шийка.... и по протокол вече се разбрахме  с докторката, че се чака 7 дни след термин и се прибягва до стимулиране... и във вторник 09:00 ч. преглед развитие 1.50 см и 60%, а главичката й беше толкова ниско в тава, че беше трудно да я измерят... 10: 30 започнаха леки контракции, 12: 30 преглед 2 см 60% и от към 13-13:30 започнаха по усезаеми и болезнени... сложиха ме на тонове и там си бяха стабилни, прегледа ме за разкритие 4 см, започнахме на се подготвяме за родилна зала, ноооо сестрата ми казва да, да ти сложа мускулно една инжекция за стимулиране да слезе по-бързо ( така и не разбрах много добре, но според мен това не беше нужно и доведе до продължението....) докато да ми сложи клизмата и да отида да се измия и оправя в банята направо ми започнаха родилните напъни и й написах главичката от там газ да й кажа, че излиза и настана шаш и паника 🤣 едвам слезнахме в родилно и там с два напъна в 15:07 излезе голямата госпожица, акушерката ме пое от коридора, вика ми нямах време и ръкавици да сложа... направо си ги побърках, както не искаше да излиза, така се стрелна...имам шевове, защото е доста голяма и с бързия напън и ме закачи с рамото, но не е нищо страшно Blush Важното е, че вече сме заедно и всичко се забравя.... аз трето раждане забравям Joy така че и при теб ще мине и отмине. Относно изнервящите околни ..... мноооого са Angry последно си го изкарах на един дистрибутор в магазина на мъжът ми и му казах да потегля по бързо, че с тези хормони в момента- не отговарям 😆 и повече не го видях.... Много несъобразителни хора има, особенно и сред най-близките ни, но и ние не сме лесни в този период, поеми си въздух, дишай, мисли си за малкото съкровище което чакаш и не им обръщай внимание! Flowers Four Leaf Clover

# 136
mi6lenceto88, толкова много ти благодаря за подробната и вълнуваща история 😍❤️❤️❤️ Да са ти живи и здрави всички дечица и бъдете безкрайно щастливи 🤗 Наистина имах нужда да чуя точно това. Хубаво е, че има кой да ти разбере хормоналната и разклатена нервна система 😅 Поемам си дълбоко дъх и каквото такова, дори и моят лекар да е извън града, поне той ме успокои, че ще съм в сигурни ръце. Беше ми казал да му се обадя, когато раждането започне, още преди да отида в болницата, явно да предупреди колегите си предполагам. Днес отивам на тонове и ново направление за раждане, надявам се всичко да бъде наред. 🙏🏻
Много ви благодаря за разбирането и подкрепата, мили момичета ❤️😍🌷🍀🤗
По принцип си бях спокойна и над нещата през цялата бременност, въпреки някои перипетии и рискове. Сега не знам какво ми стана, но съм много щастлива, че срещам разбиране, вие сте сила ❤️

# 137
Здравейте, мамчета! Днес открих новата тема. Имам един по-различен въпрос,относно парите от НОИ. Моят болничен 40 дни преди термина беше пуснат на 04.03.25, родих на 28 Март, кога според вас да очаквам превод?

# 138
Здравейте, мамчета! Днес открих новата тема. Имам един по-различен въпрос,относно парите от НОИ. Моят болничен 40 дни преди термина беше пуснат на 04.03.25, родих на 28 Март, кога според вас да очаквам превод?

Имате ли ПИК код, много е удобно с него, ако нямате извадете си !
проследявате всичко в реално време. Преводи се правят само във вторник и четвъртък.

# 139
Срокът за подаване от работодателя е до 10 април и после има още 10 дена срок за обработка от НОИ. Питах и проверих.

# 140
Кактусче, моето бебе беше доста спокойно до вчера. След тоновете се разсъбуди и не спря да рита, да маха с ръчички, голямо вълнение. Днес същата работа. А като се изпъва, направо ме стряска, че тръгва раждане 🤣.
Явно си е до бебето. Всичко ще е наред, а на любопитните или много знаещите много им здраве, не е тяхна работа. Има толкова несъобразителни хора. Мен съседите, пък ме дразнят: Айде вече не стана ли време? Кога ще е? Казвам: когато си реши 🤣. Знам ли? 🤭 И млъкват.

Аз вече изгладих, подредих стаята на бебка и лежа. Като ставам, имам чувството, че започва раждането. Малко ме дразни, че мъжа ми не му прави впечатление някои домакински задължения. Трябва да му кажа, за да го направи, иначе не се сеща. Ама пак, поне го прави, затова се примирявам. Въздържам се да му възлагам всичко, само това, което много ме дразни.

Допълвам: Преди години, имаше едно предаване - Смени жената! Много го харесвах, защото даваха различни семейства, с различни разбирания и традиции. Показваха как са си подредили живота. И как мъжете оценят жените си след смяната или променят мнението си за жена си - в положителна посока, рядко в отрицателна. Имаше едно семейство, в което не се правиха никакви комплименти на жената, нямаше похвала или благодарност. И жената, трябваше да научи чуждия мъж да прави комплименти на жена си, да й помага, да й благодари, да й прави жестове. И успя. Мъжа ми беше супер впечатлен, замислил се и решил, че не ми прави достатъчно комплименти 🤣, не ми казва достатъчно, че ме обича. И оттогава всеки ден, не пропуска, да каже, колко му липсвам, колко съм прекрасна и такива неща. Такъв е, ако не види, не му е казано, че трябва да бъде направено, не се сеща. Но научи ли се, няма спирачка 🤣. А, докато го убедя, че нещо е хубаво да се направи, понякога минават години, докато не види от някой друг. И реши да опита.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 10:03 от miki8713

# 141
Мики, в един отбор сме 🤣 почти всеки ден......съобщения "роди ли", хаха. Аз също имам чувството, че ще родя, когато лягам/ставам или ми откаже единият крак от притискането на нерва, защото бебчо е много ниско 😁 Имам и странно чувство, все едно всеки момент ще ми дойде цикълът 🤣 Аз се надявам днес да приключа с гладенето и вече да си почивам, че скоро няма да мога 😅 Вчера пък ми минават мисли, че бебчо от мнооого време е забит ниско в таза и да не се смачка много 🤣🤣🤣 Няма как да му се види личицето от почти два месеца насам.
ПП моят мъж толкова много неща го помолих да направи последните седмици, че.....иначе и аз действам с него 😅 Чак жал ми стана.

# 142
И аз го съжалявам, ама не трябва, сигурна съм, че се радва, че е полезен.
Аз имам същите притеснения да не я смачкам, госпожицата. Само минава като бърза мисъл, но веднага отхвърлям, че няма начин, все пак всичко се изчислява. Сигурна съм, че бебчето ти е направил достатъчно място да се намести удобно.
Още малко, не остана. Аз почвам да сънувам, как ще кърмя, какво ме чака 🤭. Подсъзнанието явно ме подготвя психически.

# 143
Момичета, какво мислите за даването на вода? При мен педиатъра.и персонала от родилното дават различни мнения, обърках се. Ние сме изцяло на карма, педиатърът ми каза да й давам по една-две глътки след нахранване. Аз съм много объркана, кажете вие какво правите. Много ме е страх да не объркам нещо.

# 144
Момичета, какво мислите за даването на вода? При мен педиатъра.и персонала от родилното дават различни мнения, обърках се. Ние сме изцяло на карма, педиатърът ми каза да й давам по една-две глътки след нахранване. Аз съм много объркана, кажете вие какво правите. Много ме е страх да не объркам нещо.

И на мен педиатърката каза да давам по 1 2 глътки вода, кърмя я. Давам й вода от шише с широка дупка, че ми се беше сторило по едно време, че има малко жълтеникаво в устата и ме хвана страх да не се развият гъбички. Не че е гаранция и с даването на вода, че няма да се случи. Давам вода бебелан. Иначе определено не й допада водата, много се мръщи Grinning

# 145
Моите са почти изцяло на АМ. Педиатъра каза да предлагам вода около час след хранене.
П.С. Давам им и чай за коликите. Което като споделих с доктора, той не беше много ок и каза само чиста преварена вода да давам

# 146

И на мен педиатърката каза да давам по 1 2 глътки вода, кърмя я. Давам й вода от шише с широка дупка, че ми се беше сторило по едно време, че има малко жълтеникаво в устата и ме хвана страх да не се развият гъбички. Не че е гаранция и с даването на вода, че няма да се случи. Давам вода бебелан. Иначе определено не й допада водата, много се мръщи Grinning
Аз също й давам Бебелан, моето момиче не се мръщи, но не й давам да пие много. Иначе аз я кърмя, притеснявах се, дали кармата й стига, но си заспива и е спокойна. Педиатърката каза, че щом пълни памперса и не плаче значи е нахранена. Аз съм стриктна на 3 часа хапваме, не правя пауза през нощта.

# 147
Здравейте, момичета!🌷

Включвам се от групата на Майските бебета, тъй като имам насрочено планово секцио за последната седмица на Април. Днес влизам в 35 г.с, а терминът ми принципно е на 14 Май 2025.

Въпреки, че не ви следя от началото, изчетох последните две теми от началото на Март досега.

Искам да честитя на всички вече родили мами и да пожелая успех на тези от вас, на които им предстои раждане независимо дали секцио или естествено! 🙏

Искам също да ви благодаря за споделения опит, много ми беше полезна информацията и ще продължа да следя темата и да се включвам, когато мога. С наближаването на датата и подготовката на всички документи за раждане доста рязко осъзнах какво се случва и се бях стресирала, но много ме окуражихте с положителните истории от секциото!

Давам и малко информация за себе си все пак - на 32 години съм и очаквам първото си детенце - момиче, което в 32-ра седмица измериха 2070 гр.

Карам изключително лека и безпроблемна бременност и не съм имала оплаквания към момента. Откриха ми обаче тромбофилия в 4 месец и бях на терапия с Аспирин Акард 150 мг до 31-ва гестационна седмица. Предстои ми раждане в Света София, бившата Тина Киркова. Ако има някоя мама, която е родила там или й предстои скоро раждане, ще се радвам да сподели.

Поздрави!

# 148
Здравейте, момичета!
Първо искам да поздравя всички нови бебенца  в групата ни ❤
Пожелавам им да бъдат здрави и благословени. А на мамите - бързо възстановяване. 🤗
Мами, дайте акъл, че вече съм в безизходица.
Не можем и не можем да се справим с това кърмене. Вече сме на 15 дни. Отказва да засуче добре моето момче. Суче, суче 1 час - 2 часа и реве , че е гладен. Имам чувството, че ме ползва като биба. Изцеждам и му давам шише, но честно казано едва издържам и смогвам. С 300 зора успявам да изцедя 60-80 мл от двете гърди през 3 часа … после 40 минути го храня. 10 минути чакам да се оригне и хоп, дойде време за ново цедене 😏
Добрах се до час при Ася Демирева за понеделник. Тя ми е последната надежда

# 149
Честити нови бебчета и от мен.

Зари И аз съм така. Малката не успява да засуче и предполагам, че не само не я държа правилно, но тя се изнервя, че няма кърма още веднага като захапе и се изнервя бързо. Изцеждам се, като и там положението е трагично. 10 мин и 1 лъжичка от гърда. Давам и я, колото и да е малко, а после и АМ на Hipp. Тя заспива докато яде. Мъча я по 40-60 мин с шишето и тя заспива. От днес сме на повече мл и не може и да ги изяде ….. И аз обмислям консултация с Ася и моля те сподели отзиви след като се видите.

Общи условия

Активация на акаунт