Априлче 2025г./тема 8/

• 38 629
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Мамита, давам на моята Биогая и Биоамика, мога ли да сменя Биогая с Омни биотик панда?

# 511
Моето момиче се роди 2,750, изписаха я 2,800. На 35 дена беше на преглед и беше вече 4 кг.

# 512
Joss Stone И Кая го прави същото. Съня и в интервала 6-9 е подобен. Грухти, скимти, свива се и като освободи въздух се успокоява за няколко минути и после пак. И заради тези движения се мести из леглото. Не съм забелязала зависимост между съня и и времето за гушкане.

Кактусче Как сте с младежа? Ще Ви изписват ли скоро?

Гери Нашата не успява да изяде 100мл. Последните 3-4 дни започна да яде по 90мл, но все  още има хранения, в които изяжда по 60-70мл.

На 05.05 сме на лекар и ще видим колко е наддала. Дано да я премерят и на височина.

Снощи разгънахме активната гимнастика и днес я сложих на нея. Разгънах и черно белите карти и я оставих. Седи си и си гледа. За сега първи опит беше успешен.

Чакам капките на Gripe Water да видим как ще са.  До колкото разбирам не се дават вечер и през нощта, защото пречат на съня. Снощи пак имаше криза и 3 часа беше нервна и имаше и истеричен рев.

# 513
Пълнолуние, аз като видя зор и вечер ги давам и всякак, само и само да е спокойна 😌

# 514
И аз вечер давам, чакам да порасне за нощната версия, да поръчам и нея.

# 515
Момичета, най-накрая ни изписаха 😍🩵🩵🩵 Такава радост! Наистина вече се чувствах като в затвор. Бебчо е добре и дори го изписаха със 130 грама отгоре! Дано да продължава да си расте здравичък 🙏🏻 🥰🩵 Пу Пу Пу
AnBolein, благодаря ти ❤️❤️❤️
Мики, имам протектори, но май на малкия не му е удобно с тях. Утре за първи път ще пробвам помпата, тъкмо ще видя и по колко кърма имам в гърда. Със сигурност няма да е голямо количество в момента 😁
ПП нали бях споделила, че влязох да раждам + 4кг. от ПРМ....седмица по-късно излизам - 12кг. Чак не можех да повярвам, когато се видях в огледалото 🫢 В болницата няма огледала. Иначе и краката ми от няколко дни нямат отоци.

# 516
Ох момичета, за нас тази нощ беше кошмарна!!!
Истеричен рев, гърчене като червей, повръщане, напъване…..цяла нощ
Толкова съм изтощена и физически и психически…на ръба съм, а имам помощ от майка ми(макар и тя да изнемогва, вечер не спи, денем е на работа) и братовчедка ми…когато може , въпреки това аз съм много изтощена…никакви капки не помагат, отказва и да се храни добре когато е в криза…само се моля да отмине това време по бързо….защото ще полудея. Все си казвам при всички е така, но вечер съм толкова отчаяна, че си мисля че само моето дете плаче и го боли…

# 517
Здравейте, вчера писах и сега докладвам - бяхме при педиатъра от болницата. Питах за капките - каза, че са добро решение - даваме био гая и био Амика. Питах за млякото - неговият съвет беше да не го сменяме, ако детето си хапва и ходи по номер 2 най-много на 2 дни (на своя глава взех Хипп ХА - голяма грешка, детето взе да огладнява през час и да не си изпива количеството).  Единственото, което ме притесни е, че малката я изтегли 300 гр разлика с нашия канатар (по-малко и в случая излезе, че е под 3 кг) и сега чакам консултацията при личната да видим наистина ли нашият кантар се е развалил. Направихме проба с пакетирани храни (брашно, захар и тн) и отчете разлика от 10 гр. Педиатърът каза, че си изглежда мн добре и няма вид на недохранена и започвам да се съмнявам кой от 2 кантара е с правилни измервания...  Някой има ли подобен опит?
Моли, какво давате за коликите? Пробвай да спи в теб. Знам, че е трудно, но това е най-сигурното решение за сън, когато бебето е много неспокойно. Иначе с голямата имаше две седмици, в които не бяхме спали от рев и през деня и през нощта и се оказа, че е от млякото - не й понасяше Фризовома.
 Педиатърът
от болницата спомена, че лошо мляко на пазара няма, просто е трудно да нацелиш най-доброто за бебчето, което ще му хареса най-много. Каза, че  при смяна на млякото обикновено резултатът се показва след около седмица от приема.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 09:44 от Gery666_

# 518
Гери, аз днес съм на преглед при личния и после в болницата и ще ти кажа, дали има разлика в тегленето.

# 519
Гери, всичко пробвах , спа в мин, млякото сменях, за коликите давам Инфакол+ сироп gripe water , уж до вчера всичко беше нормално и от вчера след обяд до този момент не е спала, яде си, но от напъване и гърчене повръща, а тя като цяло не връща нищо. Ака си нормално, но много къркори корема от вчера , пръцка и чак сама се стряска и почва да плаче,  съответно аз я гушкам и моите сълзи също текат…

# 520
Моли, а ако пробвате с капките на Колийф? Съмнява ме да има моментален ефект, но … Предполагам сте пробвали и коланчето с костилките ?

Аз не можах да взема капките на Gripe Water , защото се оказа, че номера ми е объркан и без ПИН куриера не можел да ги даде. Препратил ги към офис и ще ги вземем от там с ЛК. Но мисля да ги ползвам в краен случай. Продължаваме си с Био Амиката и вчера положението беше доста търпимо. Мисля, че Био Амика и Колийф са с подобен състав, но не съм сигурна.

За София кой ортопед препоръчвате ?

# 521
И аз търся ортопед, при нас има малка  деформация на едното стъпалце, та ще ходим поне на две мнения. Моля и за препоръка за памперси за момче, че с тези памперс премиум кеър сме нон стоп мокри.
Моли съчувствам ти. С голямото дете бяхме със страшни колики. В общи линии нищо не помогна . Смених ме млякото на фризовом, за по-лесно изхождане и повлияване на коликите, та имаше малко облекчение.  Имаше и рефлукс,  пълна програма. И сега ни почват от рано. Изписаха ни в събота и още първата вечер беше неспокоен. Вчера педиатъра каза, че има начални колики и почнахме с колийфа.

# 522
Луничке, за София д-р Фурлакис е най-препоръчван.
Момичета, нашето бебе започна много да плюе мляко. Нахранва се, червенее и започва да плюе. Дали мога с нещо да предотвратя? Повдигнали сме матрачето, държа го на ръце, даваме Бео Амика и Био Гая.

# 523
Момичета, нямам много време да пиша.
Имам свободен час при Фурлакис за 13ти май, мога да го дам на някой, ние бяхме вчера.
Супер доволна съм, даде на насоки какво да правим, развъртя я като за световно, направи й гимнастика, въобще голямо шоу беше, със съпруга ми стояхме отстрани с полу-ужасено, изключително впечатлено изражение Simple Smile

# 524
Мануна Чела съм за него, но няма дореждане. Сега записват час за Октомври месец. А мисля, че трябва да се отиде между 6-8 седмица на преглед. Малката е минала на ехограф на ставите, но предполагам всички бебета минават на такъв.

Joss Stone Ако някой няма спешен мога да се    възползвам от този час. Ние сме само за профилактика за момента.

Мила, ще чакаме отзиви за Колийф-а.

Общи условия

Активация на акаунт