Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 29 744
  • 500
  •   2
Отговори
# 180
Гледах филма "Бащата" по БНТ

https://bnt.bg/news/bashtata-303040news.html

Изпуснала съм, че има награда от Карлови вари и че е бил българското предложение за Оскар за 2020 г.  Започнах го малко случайно и реших да му дам шанс, но от първите кадри ме хвана  и не усетих кога свърши.
Поредна блестяща роля на Иван Бърнев, което е очаквано, но и актьорът в другата  (главна) мъжка роля , на бащата, беше страхотен.
Ужасно ми хареса този филм. Имаше и черен хумор, и драма, и  загуба, и оптимизъм. Явно сценарият беше много добър ,но и режисурата, и актьорска игра, всичко беше на място. Те създателите са и сценаристи и режисьори, така че са направили нещо много  авторско, но съвършено гледаемо.

# 181
  • Дивата природа
IF:THEN (2025) | Official Trailer | Bulgaria

Изкривени истории, които се усещат като паралелна реалност.
Продукция на VirAu и Purple Carrot Productions.
Премиерният сезон стартира през октомври.
Ако:тогава“ {букв!} българска психологическа фантастична антология, която изследва границите на паметта, идентичността и изкуствения разум...
Последвайте сериала в социалните мрежи:
📷 Instagram - @ifthenseries
▶️ Youtube - @ifthenseries
———
Twisted stories that feel like a parallel reality.
A VirAu & Purple Carrot Productions original series.
The premiere season launches this October.
IF:THEN is a Bulgarian psychological sci-fi anthology exploring the boundaries of memory, identity, and artificial consciousness...
#ifthenseries

# 182
IF:THEN (2025) | Official Trailer | Bulgaria

Twisted stories that feel like a parallel reality.
A VirAu & Purple Carrot Productions original series.
The premiere season launches this October.
IF:THEN is a Bulgarian psychological sci-fi anthology exploring the boundaries of memory, identity, and artificial consciousness...
#ifthenseries[/i]

Поокрали са от няколко епизода на Black mirror сякаш.

# 183
Започнаха снимките на новия сериал на БНТ – „Ком-Емине“

https://bnt.bg/news/zapochnaha-snimkite-na-noviya-serial-na-bnt- … e-341006news.html

# 184
  • Галифрей
Ей можело значи бг сериал с по нови лица ❤  Изглежда обещаващо дано да е хубав.

# 185
Брей, как така са пропуснали Т. Духовникова и Я. Маринова този път?

# 186
Брей, как така са пропуснали Т. Духовникова и Я. Маринова този път?
Не знам ! Но много се радвам . Най накрая нови лица .

# 187
От тази събота по БНТ1:

21:00 На границата -  6-сериен тв филм /България, 2014г./, 1 епизод, режисьор Станимир Трифонов, в ролите: Димо Алексиев, Мартин Димитров, Валентин Танев, Борис Луканов и др.

# 188
и аз гледах Чума по ХБО. интересен донякъде: Чорбаджията Юрдан и неговият син Йоно се завръщат от хаджилък. Чумата върлува по българските села, издигат се клади, хвърлят се трупове.  Всичко това изважда на показ лошите и добри черти в човека. На моменти превъртах

# 189
  • България
Аз чакам да заснемат сериала по Мамник и да видя какво ще се получи.

# 190
Аз след " Вина " отново се прехвърлих на " Братя " . Много ми се иска да започнат отново да го дават по Нова,  но ако може целият без да го спират . За петдесети път повтярят All Inclusive, но не и другите си серали . Нито " Есента на демона " нито " Клетката " . Отново мога да кажа за " Братя " че Владо Михайлов го крепи на гърба си . Както и Мартин Димитров и Христо Шопов.  Калин Врачански колкото и да ми е симпатичен . Борис не мога да го трая . Прекалено безхарактерен и влизащ в ролята на жертва. Не понасям слабохарактерни герой и то главни .

# 191
Не съм гледал нито един от изброените (нa NOVA). Но всичките ги има в NOVA PLAY (секция "Сериали"), така че можеш да гледаш повторение оттам. Плюс... С река на/в сърцето

# 192
Не съм гледал нито един от изброените (нa NOVA). Но всичките ги има в NOVA PLAY (секция "Сериали"), така че можеш да гледаш повторение оттам. Плюс... С река на/в сърцето

Гледам от там . Но си е друго на телевизора във ефирно време , а не на запис . " С Река на Сърцето " така и не ми хареса.  Муден , скучен и доста протяжен . Нищо че беше със страхотен актьорски състав . Самото действие и сценарият просто бяха кошмар .

# 193
харесвам БНТ2 и като пуснат вечер класически български филми: хитър петър, под игото, златният век...

# 194
За мен БНТ са майсторите на българските сериали . Както казах след като гледах " Вина " се убедих . Ако мога да добавя любими съвременни сериали сред тях се нареждат и техни продукции.  Мойте топ сериали в момента са не само на БНТ са . "Дяволското гърло" , " Вина " и на първо място са два сериала  " Братя ", и " Под прикритие" ( въпреки че не е много нов ) . Спомням си че и " Порталът " също много ми хареса . Надявам се " Мамник " да ми хареса също , чакам го с нетърпение .

Общи условия

Активация на акаунт