Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 30 038
  • 505
  •   2
Отговори
# 195
  • Враца
И аз гледах "Чума" - хареса ми много, даже после няколко дни го "мислих".

# 196
Мисля да гледам " Чума " вече щом е наличен и в HBO . Супер от колко време го чакам . Смятам да си направя кино уикенд със "Гунди   Сърцето на машината  и после ще гледам и  Чума  .

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 16:30 от Жасмина 94

# 197
И на мен ми хареса Чума. Свежен прави страхотна роля и някак много му отива този герой с вроденото благородство, достойнство и аристократизъм. И много ми хареса представянето най-вече на чумата в душите, която винаги е по-страшна от тази по телата.

# 198
Свежен е прекрасен актьор . Спомням си го още в " Хотел България " един от сериалите които бих гледала отново , но за съжаление го няма никъде . Доста ми напомня Свежен  на Влади Зомбори като стил на игра, на външен вид не, въпреки че и той е доста чаровен . Ще гледам " Чума " задължително .

# 199
  • София
"Чума"-та я има и в "Зелката" - т.е. и на другото място вероятно. Поне в този момент.
Коментиралите там не са критерий за разбиране на киното, но лайтмотивът е: "Бавно, досадно, бледо и скучно…" Положителният коментар е: "Прекрасен филм,по разказа на Йовков!Който познава творчеството на писателя,ще оцени и филма!"
(Просто информирам и резюмирам. Не съм го гледал.)

# 200
Копродукция: ГДР-България-Куба от 1971 по канал NOSTALGIA:

19 август - 06.00
Оцеола - уестърн, копродукция 1971, реж. Конрад Пецолд, с Гойко Митич, Хорст Шулце, Юрие Дарие, Пепа Николова, Искра Радева, Даниел Мичев и др.

# 201
Аз започнах да си припомням " Пътят на Честта " . Дори и да съм го гледала повече от един път пак ми е доста интересен. Бонка не спира да ме ужасява и респектира всеки път когато се появи на екран . Евала на Галя Александрова наистина . Бях забравила обаче колко много не харесвам Силвия Петкова, нищо лично към жената , но като актриса ми е доста под очакванията . Ивайло Захариев също доста съм писала колко е дървен , и още си държа на това мнение . Радвам се че няма да участва в шести сезон на " Под прикритие " . Веселин Плачков също ме изненада доста приятно , въпреки че играе отрицателна роля . Не разбирам защо не повтарят него а All Inclusive.

# 202
От днес започва повторение на "Вина" по БНТ 1. Ще го излъчват всяка делнична вечер от 21:00 часа.

# 203
Първия сезон, предполагам?

# 204
  • Галифрей
Гледах го “ Чума”  прекрасни  пейзажи ма балканът и хубаво операторско майсторство. Постарали са костюмите и епохата. Хубав филм но е бая тежък, поне на мен такова усещане ми остави. Свежен Младенов страхотно играе и хем е харизматичен.  Общо взето накратко историята на един мъж които се сблъсква с глупостта, а това си е истинската чума в душата на хората. Грешна епоха плюс невъзможната любов, на куп.
Силно послание има.

# 205
От днес започва повторение на "Вина" по БНТ 1. Ще го излъчват всяка делнична вечер от 21:00 часа.
Супер . Надявам се наистина на трети сезон . Определено го сложих сред любимите си български сериали .

# 206
И "Порталът" ще повтарят от БНТ в неделите.
Досега пък излъчваха "Денят на бащата". С удоволствие пак го изгледах.
Въобще, въртят си хитовите сериали.

# 207

Похвално за БНТ! А Нова ще ни изпитват вече на епизодите на Кошмарите

# 208

Похвално за БНТ! А Нова ще ни изпитват вече на епизодите на Кошмарите
Както и със All inclusive.

# 209
  • София
От НОВА официално обявиха, че тази есен ще излъчат сезон 2 на ''Клетката''

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 13:45 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт