Отговори
# 30
Всеки с предпочитания . Очаквам да видя и Лили Иванова и Емил Димитров . Обичам биографични  филми и се надявам да ми харесат .

# 31
  • Бургас
Ох ще препусна филма за Лилито. Сигурно съм единственият човек в тази държава който не я харесва.

Не си. И аз не разбирам цялата истерия покрай нея.

# 32
  • София
Пуснал съм нова анкета, изцяло направена за сериала Майките! 😊

На мен ми хареса сериала и го препоръчвам за колебаещите се.
Най-малкото е полезен, а и независимо от крайната оценка този сериал е необходимо да се види и почувства и след това да се дискутира в семейството. 🙂

Иван и Андрей обясняват подробно за третия си проект: филмът за Лили Иванова
https://www.youtube.com/watch?v=aII0dIm4dHw

# 33
Мерси за Анкетата !! Определено сериал които още от снощи буди в мене доста въпроси , и който дълго време ще помня  .. Финалът на " Майките " колкото и да беше стряскащ и брутален беше доста реален . Добра игра на повечето актьори и най вече на тинейджърите , за мен най емоционалните епизоди бяха тези на Дана и Калина като емоция може би те най много ме докоснаха и разтърсиха .. Може би изборът за Явора беше грешен !! Боряна беше слабото звено на сериала , ако беше например някоя друга актриса от по талантливите сериалът щеше до бъде топ , но беше доста добър !! Определено смятам да прочета и книгата.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 20:17 от Жасмина 94

# 34
  • Другата България
За какво да ги е яд от НФЦ?
Последната информация относно филма за Емил Димитров е, че именно НФЦ са отхвърлили филма и финансирането му, както направиха и с “Гунди“.
Това последно мисля четох по повода.

# 35
  • София
Жестокият път (2025)
https://siff.bg/bg/movies/balgarski-dokumentalni-premieri/zhestokiyat-pat

Продукция на БНТ и НФЦ.
Гледах го на кино.

Документален филм за прословутата експедиция през 1984 г. и покоряването на Еверест от българските герои.

Предполагам всички знаете историята.
В чест на 40-годишнината от социалистическата революция, се организира първата българска експедиция към най-високия връх на планетата. Подготовката трае общо 3 г.
18 наши алпинисти щурмуват върха по Западния гребен, който е най-трудния и смъртоносен маршрут от трите съществуващи, известен като ''Жестокият път''
И до ден днешен нито една друга експедиция не е покорила Еверест изцяло и само по западния хребет.
Еверест е покорен, нашите се завръщат като герои, но уви Христо Проданов губи живота си и остава завинаги в плен на планината...
Този филм според мен ще породи много дискусии и спорове, но за мен това което се каза и то от самите участници от 1984 г. излиза, че изключителния иначе катерач Проданов сам си е виновен и го изкараха едва ли не егоист, нарцис, абе каквото си изберете, все важи.
Нещо за което и аз знам, че до голяма степен е истина, защото много съм чел за случая, но навремето като водех този спор в 'Дневник' ме изядоха някои тролове... Дано гледат сега.
Има неизлъчвани разсекретени аудио файлове от комуникацията между алпинистите в сюблимните мигове, както и уникални видеоматериали.

Препоръчвам за задължително гледане.

# 36
  • София
Не те харесвам (2021)
https://www.imdb.com/title/tt13675650

Продукция на студио 'Борислав Костов' / Разпространител: САС Академи (школа за обучения в сферата на кино изкуството) / Със съдействието на НФЦ и БНТ
Режисьор: Борислав Костов
Сценаристи: Борислав Костов и Любен Чаталов
В ролите: Калин Пачеръзки, Любен Чаталов, Явор Бахаров, Георги Ангелов, Китодар Тодоров, Васил Драганов, Мария Бакалова, Димитър Димчев, Екатерина Петрова и др.

Поредния Бг филм за последните две години (голям бум на родното кино). Част от СФФ' 2025 също така.
Лентата разказва за сирийския бежанец Азад. Опитвайки се да стигне до Германия, където го чака неговото семейство, той преминава през нашата страна, като попада в различни ситуации, среща и доброто и лошото, докато не стига до затвора, където той среща 'Боса' На пръв поглед необичайното приятелство между тях (за което си има причини) променя съдбата и на двамата.

Филмът не е никак лош. Но е твърде кратък. По-скоро приличаше на пилотен епизод от социален сериал.

Препоръчвам.
-
6.5 / 7.0

# 37
Мерси за ревюто Дяволо . Аз пък мога да кажа че най накрая изгледах " Вина " бях го зарязала преди време , но реших да го гледам от началото до края . Мога да кажа че е доста приятно сериалче което се гледа доста леко,  има лека интрига но не кой знае колко голяма че да те затормозява . Влади Зомбори и Елена Телбис са страхотен тандем . Михайл Билалов отново прави също страхотна роля тези тримата са наслада за очите.  Единствената която може би не ми допадна беше Кристина Верославова освен едно красиво присъствие със нищо друго не впечатлява , играе по същият начин както във " Татковци " , само разликата е че във " Татковци " играе малко по положителна роля , а тук честно казано си е доста антипатична, ролята на егоцентричната и разглезена американка която мрънка и недоволства от всичко доста ми къса нервите . Силвия Лулчева колкото и да и е гаден персонажа поне го прави без забележка . Но като цяло много добро сериалче радвам се че отново му дадох шанс .

# 38
Изпуснах "Без крила" по кината, но го изгледах в Мах. Емоционален и вдъхновяващ филм. Ники Илиев е свършил страхотна работа, а Наум прави чудесна роля. Играта и на останалите актьори (Леарт, Башар, Параскева Джукелова) беше много добра. Видях и няколко от децата от сериала "Майките". Цялостно много ми хареса и препоръчвам.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 02:52 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 39
  • София
Отговор на всички въпроси (2024)
https://zlatnaroza.bg/film/otgovor-na-vsichki-vaprosi/

Студио и разпространител: Контраплан
С подкрепата на Национален фонд Култура, МИА Маркет - Рим и НФЦ
Продуценти - Димитър Коцев, Александър Станишев и Зорица Коцева
Режисьор и сценарист: Димитър Коцев-Шошо
В ролите: Сара Драгулева, Велина Георгиева, Анастасия Жовтодид
Радослав Парушев, Ивайло Сарандев, Елица Христова и Цвета Дойчева

Това бе единствения филм от програмата на СФФ, който исках да гледам, но не успях и сега ми се отдаде златната възможност да се поправя в Дома на киното и разбира се, че го сторих. Имаше около 100 зрители, но важното е да се отбележи, че входът беше свободен. Самият филм е изкарал едва около 6500/7000 лв. от бокс офиса, което е смехотворно и много, много жалко. Не го заслужава.

Това е изключително арт филм. Авангарден филм в чистия му вид.
Проектът е изцяло авторски и почти без бюджет. Успели са да направят филм с помощ от различни места, но общо взето всичко е било с лични средства, много зор, усилия и инат.
Самият Шошо споделя, че филма се е правил в рамките на 2 години, но по-любопитното е, че той самия не е знаел какво снима, каква е идеята и какво ще се получи в крайна сметка. 😀😮
Просто получаваш някакво вдъхновение и снимаш. В хода на самите снимки и нахвърляния сценарий се съставя нещо като замисъл, за да стои като филм все пак.

Това е класически филм в който зрителя си обяснява историята и финала според собствените си възприятия за живота, спрямо собствения си житейски опит и т.н. Нищо не ти се казва или обяснява. Дори не се намеква. Ти сам решаваш какво гледаш и как да го тълкуваш.

Накратко, историята е за три момичета, които са много различни една от друга. Сара, Велина и Настя. Всяка от тях желае нещо важно за себе си - адреналин, любов, слава. И трите търсят кой ще им помогне за да го постигнат. И той се появява под формата на 'невидимия' - отговорът на всички техни страхове и въпроси.
Първоначално, това ги зарежда със самоувереност. И те му се отдават напълно... Те намират отговорите на своите въпроси, но те няма да им се харесат... Но дали ще позволят на 'невидимия' да ги управлява или всяка една от тях ще намери истинското си аз и 'той' вече ще се окаже ненужен?

Изключително сложно е да се обясни нещо, което и самият режисьор не може да обясни, но точно такива филми обичам да гледам понякога, за да си почовъркам малко пипето.
Моята трактовка е следната. 'Невидимия' (първоначално не е бил част от филма, някаква жена дала идеята на Шошо и той решава да го вкара в сценария) в случая е онзи невидим глас, който всеки един от нас има. Ангел или Дявол, няма значение. Музата, която ни сполетява. Или самите мисли. Изведнъж всяка една от героините го вижда (предполага се, че под формата на човек все пак), но само и единствено тя. Околните не го забелязват. Ние като зрители също. Тук вече идва и сюрреализма в историята.
По-късно във филма трите героини и техните приятели се съюзяват срещу 'невидимия' който ги е изкушил и излъгал техните надежди. И те го убиват. Под убиват това е метафора разбира се, със сигурност не убиват човек от плът и кръв, както много зрители около мен си мислеха и бяха възмутени и искаха наказание за убийците (о' Боже господи). 🤣

Искам да отлича играта на трите момичета. Прекрасни! 😊

Препоръчвам!
-
7

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 17:29 от Diavolo

# 40
  • България
На този филм Отговор на всички въпроси му бях мярнала трейлъра някъде и музиката ми хареса.

# 41
Мислих да го гледам на кино обаче го пропуснах за да гледам " Дяволски игри " една от най големите грешки който съм допускала . Но щом казвате че е хубав ще го видя и аз . Аз за сега съм се насочила към по леки филми и сериали , както казах изгледах " Вина " и останах доволна а след това ще видя " Мен не ме мислете " .

# 42
Българските режисьори много често използват думата "дяволско" в заглавията на филмите си... Yum

# 43
Филмът “МИЛЕН” по БНТ на 24.05 от 22:00 ч.!
Днес, в деня на независимостта на пресата, се радваме да обявим датата на телевизионната премиера на филма за Милен Цветков - водещият, чиято биография е пример за свобода и непримиримост към цензурата, независимо от цената, която се плаща!

https://www.facebook.com/share/v/19efW8EVoM/

# 44
  • София
Преди да забравя (2024)
https://siff.bg/bg/movies/novo-balgarsko-igralno-kino/predi-da-zabravya

Продукция на Динамик Артс ЕООД
Разпространител: Про Филмс
Режисьор: Станислав Дончев
Сценарист: Станислав Дончев, Теодора Стоилова-Дончева
В ролите: Иван Савов, Александра Димитрова, Никола Мутафов, Рая Пеева, Мария Статулова, Константин Цанев, Васил Кънев и др.
Боксофис: около 35 хил. лв.
Драма/комедия

Пореден Бг филм и поредно добро заглавие. 😊
Гледах го в Дома на киното.

Възрастният Стоян е със силно прогресираща деменция и дъщеря му Илиана решава да организира за баща си пътуване, в което Стоян да се види със сестра си, със своята кръщелница и приятели, както и синът ѝ Веско да събере ценни спомени с дядо си, а тя самата да прекара последни дни с малкото останало от баща ѝ, който скоро няма да познава никого...
Всъщност това пътуване направено заради Стоян помага много на самото семейство, което е на път да се разпадне. И всички взаимно се преоткриват, като минават през какви ли не перипети.

Много тъжен филм, но и много красив и забавен на моменти. И с много запомнящ се финал.
Искам да похваля и актьорите. Нямам забележки. Дори и към Рая Пеева... 😀😉

Като свърши филма, имаше около 20 секунди тишина и после всички в залата ръкопляскаха.

Препоръчвам.
-
7.5 / 7.0

Общи условия

Активация на акаунт