Отговори
# 45
Къде ги гледаш всички тези филми Simple Smile

# 46
Дали е възможно да има трети сезон ?? Ако е така аз ще го гледам с удоволствие . Все пак е и във официалната страница , радвам се че го изгледах ако има сезон още по добре.

# 47
  • София
Чакам и аз с нетърпение 3-ти сезон, много любим сериал.

# 48
  • Галифрей
Ще чакам с нетърпение! А дано има зелена светлина. ❤❤ Любим мой сериал ❤

# 49
Един от най-любимите ми сериали, но съм раздвоена относно трети сезон.
От една страна искам още да гледам, но от друга се притеснявам да не го забозят и в крайна сметка да го развалят.
Иначе сериалът си имаше перфектния край.

# 50
Според мен няма да го развалят. Пишат и снимат внимателно и добре сцените. Ама героя на Геро сега няма да е толкова интересен.😀 Имаше хубави реплики, хубави двойки и добра актьорска игра в сериала.
Дано има трети сезон.

# 51
  • Галифрей
Няма да го развалят. Още не е излязъл в продукция. Двата сезона колко успешни бяха а рекламата му беше малка. Само ми иска отново да разкарат Яготкага,че едвам я търпях.
Ще чакаме да видим стискам палци, на мен ми липсва ❤

# 52
Няма да го развалят. Още не е излязъл в продукция. Двата сезона колко успешни бяха а рекламата му беше малка. Само ми иска отново да разкарат Яготкага,че едвам я търпях.
Ще чакаме да видим стискам палци, на мен ми липсва ❤
И на мен ми се иска да я разкарат .. Доста ми е неприятна самата Кристина  Верославова като актриса , иначе като жена не мога да си изкривя душата че е красива,  ама като актриса ми е доста под очакванията . Доста предъвква думите и говори като пулопрепарирана , и доста си играе с бялото на очите което също доста дразни .

# 53
За ролята си е добре. Не вярвам да я махнат. Трябва да намерят после нова за триъгълник. 😀

# 54
Или просто Елина да се върне . Много ги харесах със Филип като двойка и ако има още един сезон наистина дано да се съберат . Геро обаче сега ще ми е интересен как ще обясняват в сериала че е отслабнал . Във сериала има още много хляб и сюжета още малко да се развие , определено е един от най добрите в последните години който съм гледала лично аз .

# 55
  • София
Сега забелязах колко много прилича Кристина  Верославова на Лара Флин Бойл.

# 56
  • София
Платформата (2022)
https://www.facebook.com/movietheplatform/

Режисьор и сценарист: Николай Мутафчиев
В ролите: Бойко Кръстанов, Китодар Тодоров, Елеонора Иванова, Диого Рамос и Мира Бояджиева

Този Бг филм е направен през 2022 година, но чак сега през 2025 г. излезе на кино у нас. Не знам поради какви причини. Явно финансови или не е имало кой да ги разпространява. Не знам.
Но все пак благодарение на СФФ' 2025, филмът получи внимание и някакво мижаво разпространение. Аз го гледах в Дома на киното със скромните около 50 човека публика.

На мен много ми хареса идеята. Изпълнението малко куца, но пак държи добро ниво. Каста обаче е много добър. В целия филм има само 5 актьори, но сценария, диалозите и динамиката са такива, че нито за момент не погледнах часовника си. Дори ме хвана яд, че лентата е само 95 минути. А защо само 5 човека на кръст? Ами защото действието се развива на една платформа в Черно море. Класически камерен и авторски филм.

Накратко историята е следната.
Всичките персонажи са бежанци или отритнати от своите страни по една или друга причина. Тук самите визитки на героите не ми харесаха. Твърде елементарно и хиперболизирано. Дори и за черен хумор не стоеше добре. Но както и да е.
4 човека открадват водно колело, за да достигнат до изоставена платформа на 20 км. в морето. Идеята е да основат своя собствена държава, където да бъдат свободни, щастливи и равни. Да си построят идеалния комунизъм. Акостират те, но платформата е вече заета от една странна особа с противогаз. Все пак стигат до споразумение да си разделят платформата/държавата на две половини. А ще успеят ли да я обединят?
Нашите герои си направиха флаг, паспорти, дори си измислиха конституция. И какво ли още не. Имаше много забавни моменти. НО, като цяло филма не е забавен, а по-скоро тъжен, защото идилията не трая твърде дълго.
Филмът задава един важен екзистенциален въпрос. Възможна ли е пълната свобода, щастие и равенство?
Според мен не, защото хората винаги ще намерят начин за какво да се скарат или какво да делят... Познайте от първия път кой герой се оказа ябълката на раздора и защо... 😀 А от една свободна, правова и демократична държава много бързо стигнахме и до диктатура... Класика!

Препоръчвам!
-
7.0 / 7.5

# 57
  • Галифрей
Има такъв испански филм явно са решили да направят и бг версия.

# 58
  • София
Пакет вечност (2024)
https://siff.bg/bg/movies/sreshti-s-avtograf/paket-vechnost

Поредния Бг филм от СФФ' 2025, който изгледах в Дома на киното.
Черна комедия на Магделена Илиева
В ролите: Стоян Дойчев, Мариана Крумова, Китодар Тодоров, Александра Сърчаджиева, Ванина Кондова, Мартичка Божилова и др.

Филмът е дебют в киното за Магдалена Илиева.
Концепцията е, 'Какво е нужно, за да простим в несъвършения ни свят' И има ли място за изкупление?
Филмът задава прост, но дълбок въпрос: Можем ли да простим - на другите и на себе си - и да намерим нов път, дори когато всичко изглежда безнадеждно?

Главният герой е неудачник. Погребален агент, който след смъртта на майка си затъва още повече в дългове и натиск от местна мутра и голяма акула в бранша (Китодар). Има лъч светлина за спасение след като решава да помогне с танци в дом за възрастни на скучаещите и изоставени възрастни, за да набере сред тях клиенти за предплатените си услуги, но танцьорката е убийцата на баща му (бивша примадона от времето на Соца)...

Този път ще дам по-ниска оценка. Не е лош филма, над чертата е и е хубаво да се види, но до там. Няма поне за мен добавена стойност, нямаше и особена интрига, драматургията също не се получи, както трябва. Краят също не ми допадна, въпреки че тук поне се разбира какъв е той. Т.е. това не е от онези фестивални филми в които оставят на зрителя да интерпретира случилото се.
-
6

# 59
  • София
Милен (2025)
https://www.facebook.com/MilenDocumentary

Днес ме замъкнаха на кино, в любимото ни Дом на киното и съм много доволен, че го изгледах на голям екран. За какви ли не глупости давам пари, а този филм със сигурност си заслужава. Така че...
Мисля, че е излишно да казвам, че много ми хареса, дори си поплаках малко, колкото и да се стисках, за да се правя на силен.

Много хубав филм, който обхваща буквално всичко, от-до. Така се прави документален филм.
Филмът е близо 100 минути, а имах усещането, че минаха някакви си 30 минути.

Ако нямате време за кино, напомням, че на 24 май, филмът ще се излъчи по БНТ1. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт