Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 27 648
  • 456
  •   1
Отговори
# 450
Какво е мнението ви за “Чалга”?
Мега тъпотия! Не си губете времето с него.

# 451
  • София
Заради българското творческо участие - тук:
Теодора Маркова ще напише и втория сезон на ''Съветски дънки'' (видео)
По продължението на сериала отново ще работят авторите Теодора Маркова и Станиславс Токаловс, а историята ще проследи преживяванията на Ренарс, Тиина и Марис девет години по-късно.
https://offnews.bg/kultura/teodora-markova-shte-napishe-i-vtoria … i-vid-859020.html

# 452
През уикенда изгледаx "Уроци по немски" и "Уроците на Блага" съответно по НВО и Синемакс. Е няма толкова тъпи филми... направо си изгубиx 3 часа от живота за тези два доста зле направени (по моему) филма, които на всичкото отгоре ги дават сигурно в цяла Източна Европа по каналите на НВО и кой знае на колко езика са преведени, та да ни гледат ганьовщините и мизериите.  Особено "Уроци по немски", то половината филм мина с кадри как Юлиан Вергов си кара колата и слуша как се казват на немски дните от седмицата. Ако не бяxа повтарящите се и безкрайно дълги сцени, филмът  можеше и да е под 1 час.

И си оставам все така скептичен към българското кино от 21 век., филми и сериали. Чат пат има проблясъци, но като цяло... сме доста зле. А новото поколение актьори не може да стъпи и на малкия пръст на тези от 70-те, 80-те... Мое си мнение. За вкусове не се спори, знам.

# 453
Аз харесвам повечето артисти от новото поколение . Вкусът на всеки е различен . Според мен има и хубави български филми и сериали в последните десет години . Не слагам всички под общ знаменател , поподала съм и аз на много слаби филми . За мен ако искаш да видиш един актьор как играе е най хубаво да го видиш на театралната сцена , не веднъж съм го казвала . За мен на първо място обаче от новото поколение артисти е Владо Зомбори,  както споменах бях на театър миналата седмица и се убедих че този човек може да играе всичко. Както и Павел Иванов. На първо четиво сега се сещам в момента за тях от мъжете . От жените пък харесвам Елена Телбис която за мен е новата Цветана Манева.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 14:20 от Жасмина 94

# 454
  • Дивата природа
Брънч за начинаещи / Brunch for Beginners (13.02.2026) - Official Teaser

Една комедия за съвременното ежедневие, в което балансът между амбиции, семейство и хармония често изглежда невъзможен. Особено за изобретателите на здравословния смарт часовник ЖАНИ –  Крум и Жана.

Заплашени от пълен фалит, двамата  организират бляскав обяд, за да убедят единствения заинтересован инвеститор да ги финансира.
Но всичко е на път да се провали, когато плановете им се сблъскват с ексцентричната Росена, нейното семейство и още по-ексцентричните им вярвания.

В поредица от абсурдни ситуации и кулинарни катастрофи се редуват искрен смях и горчиви сълзи. А големият въпрос остава: струва ли си стремежът към перфектния имидж или рецептата за истинско щастие се крие някъде другаде?

Ще разберем на 13.02 на големите екрани в цялата страна — тийзър (1)
+
Брънч за начинаещи | Brunch for Beginners (13.02.2026) - Official Trailer [4k]

Най-вкусният филм на 2026 г. тръгва по кината в цялата страна на 13+и ФЕВРУАРИ

В центъра на историята са Крум (Орлин Павлов) и Жана (Валентина Каролева) – изобретателите на здравословния смарт часовник ЖАНИ, които се опитват да спасят компанията си с помощта на бляскав обяд за бъдещ инвеститор. Но всичко поема… да го кажем дипломатично – към комедийна разруха, когато пристигат ексцентричната Росена (Александра Сърчаджиева), нейното семейство и техният уникален мироглед. Следват кулинарни провали, абсурдни сблъсъци и моменти, в които истината излиза наяве: струва ли си да бъдеш перфектен, за да бъдеш истински щастлив?

Отговорите - на по смях от 13.02.2026 в кината в цялата страна.
Поднесени от любезните домакини Александра Сърчаджиева, Орлин Павлов, Валентина Каролева, Стилиян Стоянов, Жаклин Дочева, Ая Алексиев и Алина Данчева...и още: Стоян Дойчев, Стефан Вълдобрев, както и добре познатите Павел Колев и Ицака и Филип Буков. А музиката е дело на Владимир Ампов – Графа, който може би ще се появи и в самата лента...

бг.УикипедиЯ/бр@нч
Бранч или брънч (също: закуска-обяд, предобяд, на английски: Brunch) е комбинация от късна закуска и ранен обяд. Думата е англ. неологизъм, образувана от сливането на английските думи за закуска и обяд „breakfast“ и „Lunch“…

Цитат на: Баш нашенец
^ма как така *апване ВМЕСТО закуска&обяд => не е ли МЕЖДУ тях?!

# 455
БНТ1
18 януари 15:30 Грехът на Малтица - Филм, България, 1985. с Петя Силянова, Георги Новаков, Илия Добрев, Петър Петров, Йосиф Сърчаджиев, Иван Янчев. Неразбраната жертва на една смела българка в робски времена...

БНТ2
24 януари 20:00 Инспекторът и нощта - игрален филм /1963 г./, режисьор Рангел Вълчанов, в ролите: Георги Калоянчев, Невена Коканова, Димитър Панов, Стефан Гъдуларов, Лео Конфорти и др.

НВО
18 януари 13:35 Смирен - България, 2021. Режисьор: Светослав Драганов. В ролите: Христо Петков, Атанас Бачорски, Мирослава Гоговска, Детелин Бенчев,...

СИНЕМАКС
16 януари 06:30 Магаре - България, 2021. Режисьор: Мартин Негрев. В ролите: Красимир Доков.

СИНЕМАКС 2
21 януари 15:25 Безветрие - Драма, България, 2024. Режисьор: Павел Г. Веснаков. В ролите: Огнян Павлов, Веселин Петров, Михаил Мутафов, Надя Дердерян

ВИВАКОМ АРЕНА
15 януари 20:20 Прогноза - Драма, България, 2008 г., Реж. : Зорница София; С уч. на: Теодора Духовникова, Крешимир Микич, Асен Блатечки

p.s. Изгледаx "Магаре" (късометражен) по Синемакс и "Триумф" (за дупката в Царичина, с Мария Бакалова) по Синемакс 2 ....  тотал щета!

# 456
  • Sofia
Изгледах само 1/2 от Триумф 👎🏻…как е финалът?..,да го догледам или няма нужда 😄

Общи условия

Активация на акаунт