Термин Декември 2025 👶

• 40 594
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Доколкото разбрах няма как за киселините. Най-ефикасно би било да не ядете неща, които ги причиняват.
Доста неща избягвам, които реално не са забранени, но може да ми подразнят корема. Сега като започне втория семестър ще се сбогувам и със захарта и тестото. Мазнините също ги подбирам да са качествени. Моят стомах най-много се е дразнил от неща от сорта на слънчогледово олио / пържено навън в какви ли не мазнини и тн.

# 241
За киселините - кисело мляко. Много ми помогна, когато щях да умра от киселини Grinning
Приятелката, която ми препоръча кисело мляко, също ми препоръча ментови дъвки, но не стигнах да ги пробвам дали имат ефект. Киселото мляко веднага успокояваше нещата.

# 242
Също и спрайт, фанта портокал помагат, студено прясно мляко.

# 243
А мога ли да ви попитам как сте с килограмите ?
Аз съм в 10та седмица старая се да ям що годе здравословно, но си позволявам и солетки и някое друго лакомство.
Изобщо не спазвам режим,искам да правя и упражнения, но все още нямам енергия ,а кг си вървят нагоре ,днес съм 43кг ,а забременях някъде 41-42... да си разменим съвети относно това,защото на мен с първата бременност ми беше трудно с килограмите след като родих...
Тогава забременях 47кг ,а отидох да раждам 60 ,после 7 месеца свалях до 49,след това минах на режим и за 2 месеца станах 40кг,но сега се притеснявам да не кача основно сланина,тъй като идва и лято и няма да се чувствам добре ,ако съм буре,само да кажа,че аз съм от мини жените 150см.🤣

# 244
Аз хапвам каквото ми се хапва и сладко понякога ,май не го мисля толкова много. Нямам кантар да се премеря ,но по дънките и пръстените ,мисля че отново свалям. Така бях и с първата бременност ,бях качила само 6 кг и след раждането бях точно същите килограми както и преди раждането .Доктора първо ми каза да не ям за двама и на следващия преглед ми каза , да взема да хапвам повечко .
Аз съм в 10та седмица старая се да ям що годе здравословно, но си позволявам и солетки и някое друго лакомство.
Изобщо не спазвам режим,искам да правя и упражнения, но все още нямам енергия ,а кг си вървят нагоре ,днес съм 43кг ,а забременях някъде 41-42... да си разменим съвети относно това,защото на мен с първата бременност ми беше трудно с килограмите след като родих...
Тогава забременях 47кг ,а отидох да раждам 60 ,после 7 месеца свалях до 49,след това минах на режим и за 2 месеца станах 40кг,но сега се притеснявам да не кача основно сланина,тъй като идва и лято и няма да се чувствам добре ,ако съм буре,само да кажа,че аз съм от мини жените 150см.🤣

# 245

Да ви кажа аз хич не се притеснявам за кг, 11 седмица съм в момента, гледам някак да преживея първия триместър. Ям каквото мога, защото от повечето храни ми се гади. Аз забременях 54, а сега съм 52-3кг.
Ако ми се дояде сладко си позволявам. Ако ми се дояде пица си купувам. 🤗

# 246
Висока съм и имам някакви излишни кила в момента, откакто съм забременяла не съм качила повече. Но ми е много сложно с яденето, и да искам не мога никакъв режим да спазвам.
Вече като вляза в четвъртия се надявам малко да ми се оправи гаденето и да вляза в добър режим с минимално захари и брашно. Но за здравето на самото бебе, не заради килограми.

# 247
И аз гледам просто да оцелеят, защото още имам доста силно гадене и не мога да ям всичко. В момента съм в 12 г.с. и съм 51 кг. като забременях 50 кг, но имах сваляне в началото до 47. С първата бременност качих само 6 кг, но тогава стартирах от 45, сега ще видим. Надявам се вече това гадене и повръщане да минава, за да мога да вляза в някакъв по-нормален режим  на хранене.

# 248
Аз бях в началото между 5 и 6 седмица бях 60,5 кг, а сега вече почти 62 кг (9седмица)и съм висока едва 160см. Панталоните и дънките вече не мога да закопчавам.

# 249
Според мен балансираното хранене по време на бременност е изключително важно. Не съм съгласна, че като си бременна трябва да ядеш торти по цял ден или каквито и неща ти се доядат в неограничени количества. Бременните развиват инсулинова резистентност, често в следствие и гестационен диабет, а високата глюкоза в кръвта е вредна за плода.
Аз също вече съм 1кг нагоре, бях 43кг, сега съм 44кг. Пак 150см 😁
С предната бременност влязох да раждам на килограмите, на които забременях - отслабвах през цялото време.

Позволявам си също 1 бонбон или бисквита, но само ако преди това съм яла фибри и протеин. Комбинирам задължително въглехидратите с фибри и протеин. Следя си глюкозата с глюкомер, защото предната бременност развих гестационен диабет и бях на много строг режим, та сега следя от рано как се движи инсулиновата резистентност.

Мога да препоръчам книга по въпроса - Глюкозната революция. Има я и аудио формат. Много добре обясняват как се обработват различните храни и как да избереш кога какво да хапнеш.

# 250
На мен ми е трудно с килограмите. Първата бременност качих 7кг и не ми личеше до 7 месец, след раждането ги бях свалила, но по време на даването на кърма качих 3-4кг които по никакъв начин не успях да сваля. Първата бременност се съобразявах с храната и защото бях с гранична стойност на 120минута. Честно казано ми е доста притеснено колко ще кача, надявам се да успея да регулирам поне да не са повече от 10кг

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 13:49 от Absent_

# 251
Момичета, някакви лекове против гадене? Чувствам се убита от сутрин до вечер… непоносимо е. А трябва и да ходя на работа.

# 252
Момичета, някакви лекове против гадене? Чувствам се убита от сутрин до вечер… непоносимо е. А трябва и да ходя на работа.
При мен нищо не помага, пробвала съм всички препоръчвани методи, но не става джинджифил, дъвки, лукчета, газирана вода, спрайт, кисело мляко, прясно мляко, кисели неща, солети, сухари, да ям веднага, да не ям веднага, да ям малко, но по-често, да ям повече, с някои неща облекчението е за 10 мин и след това наново. От лекарствата нищо не ми помага, дори Деган... просто трябва да премине. Аз почти не повръщам, сега съм 12 г.с. и общо съм повръщала 4-5 пъти, но гаденето е почти перманентно, особено вечер. От няколко дни имам известно облекчение, надявам се вече да отминава.

# 253
  • На изток от Ада
Да дам отчет все пак.  Сппало развитие в 6 г с
Аз самата имам рд декември....

# 254
Да дам отчет все пак.  Сппало развитие в 6 г с
Аз самата имам рд декември....

Съжалявам за случилото се. Стискам палци следващия път да бъде с успешен финал.
Имаше ли симптоми до последно или някаква индикация, че бременността не се развива нормално?

Общи условия

Активация на акаунт