Термин Декември 2025 👶

• 31 585
  • 703
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета, днес след преглед заради болки док каза, че плацентата е много ниско - плацента превия. Има шанс да се качи до 28 седмица, но имало случаи да не се качи. Обясни повишен риск от кръвотечения и да се пазя. Отделно съм и със серклаж заради къса шийка. Праща ме при една специалистка тук във Варна на втора фетална, защото бременността е високорискова. Нещо се наплаших с тази плацента. Има ли дами тук със сходен проблем?
Аз съм с плацента превия. Моята беше върху родовия канал преди 3 седмици. На прегледа ми преди няколко дни се беше вдигнала малко. Трябва да се внимава с натоварването, да не се вдига тежко и за съжаление доктора ми каза без сексуални контакти Cry . Има шанс да се вдигне  с разтягането на матката до 28 седмица.

# 556
И моята плацента беше над родовия канал, вече е на 1 см и нещо над него, все още е ниска. Забранени са ми полови контакти, вдигане на тежко, аз сама реших да почивам повече. Нямам неразположения или кръвотечение към момента. Лекарите казват, че ще говорим чак след 28 седмица, при голям процент от жените се вдига. Не се притеснявайте, често се среща.

# 557
Здравейте, понеже термина ми е в края на ноември съм в двете теми. Виждам, че и тук има жени, които ходят на фетална ехокардиография при кардиолог отделно и без да има препоръка. Каква е причината? Втората фетална не е ли достатъчна? В амбулаторния лист от моята пише, че е направена ехокардиография и че всичко е наред с бебето.
Аз нямах препоръка, но като отидохме д-р Маринов каза, че се радва, че идваме и в днешно време 1 на 100 от бебетата без значение раса, пол се ражда с някакъв сърдечен проблем. За наше успокоение отидохме и си заслужаваше. Прегледа беше много обстоен. На феталната също гледат, но не толкова подробно.

# 558
В определени седмици на бременността ли се ходи или може по всяко време?
И час през кол центъра на Надежда ли се записва?

# 559
Ходи се между 18-та и 22 седмица, но и след това да отидеш пак ще може да прегледа.
Бях написала, че мен ме вика на контролен между 26 и 28-ма.
Можеш и през кол центъра на Надежда. Аз лично отидох в мбал Сърце и си записах час през супердок. 120 лв. беше прегледа.

# 560
Здравейте, момичета, днес след преглед заради болки док каза, че плацентата е много ниско - плацента превия. Има шанс да се качи до 28 седмица, но имало случаи да не се качи. Обясни повишен риск от кръвотечения и да се пазя. Отделно съм и със серклаж заради къса шийка. Праща ме при една специалистка тук във Варна на втора фетална, защото бременността е високорискова. Нещо се наплаших с тази плацента. Има ли дами тук със сходен проблем?

Здравейте, момичета и аз съм с термин декември и ще раждам в Токуда Simple Smile.
При мен още преди няколко седмици между 14г.с и 15г.с ми казаха че съм с плацента превия тоталис и шанс да се вдигне  няма.
И аз скоро съм на втора фетална морфология във Марковс -София ,като даже са ме предупредили че има възможност да ме изпратят на ЯМР, но все още не са ми казали коя г.с.
И аз съм се наплашила Sad , но гледам да съм позитивна ,имам си и малка госпожица за гледане ,та тя ме разсейва.
Внимавам да не вдигам тежко и без половин контакти,но ходя на работа ( на крак съм ) и гледам да правя разходки .

# 561
Здравейте мами кога ви е термина?
Имали мами с термин 26 декенври?

# 562
Аз съм с термин 28 декември 🍀

# 563

Здравейте, момичета и аз съм с термин декември и ще раждам в Токуда Simple Smile.
При мен още преди няколко седмици между 14г.с и 15г.с ми казаха че съм с плацента превия тоталис и шанс да се вдигне  няма.
И аз скоро съм на втора фетална морфология във Марковс -София ,като даже са ме предупредили че има възможност да ме изпратят на ЯМР, но все още не са ми казали коя г.с.
И аз съм се наплашила Sad , но гледам да съм позитивна ,имам си и малка госпожица за гледане ,та тя ме разсейва.
Внимавам да не вдигам тежко и без половин контакти,но ходя на работа ( на крак съм ) и гледам да правя разходки .

ЯМР защо е? А можете ли да си вземете болничен, аз излязох в 4 месец и почивам повече.

# 564

ЯМР защо е? А можете ли да си вземете болничен, аз излязох в 4 месец и почивам повече.
На мен също ми казаха, че ако не се вдигне от родовия канал, може да се наложи ЯМР, за да се види дали плацентата не е враснала в канала, за да са подготвени при раждането, което трябва задължително да е секцио.

# 565
Здравейте, аз съм на 26.12., но ще раждам секцио, така че ще е по-рано. Вие как и къде сте се ориентирали?

# 566
Аз съм за 16ти декември и ще раждам в Шейново.

# 567
Здравейте, аз съм на 26.12., но ще раждам секцио, така че ще е по-рано. Вие как и къде сте се ориентирали?

Умбал  Селена в Пловдив

# 568

Умбал  Селена в Пловдив
Аз също съм там. Нормално ли и при кой доктор сте Simple Smile?

# 569
Аз искам да попитам дали има други като мен, които се следят далече от дома си и смятат там да раждат? Понеже ние сме инвитро и аз избрах женска консултация да си ми я води съответно докторът и също така искам и да раждам при него. Обаче ММ се опитва да наклони везните към това, че ако всичко е наред нямало нужда и за раждането да ходим до Пловдив и да родя в Бургас. А пък от друга страна и аз се замислям, че новородено на път 2-3 часа в кола... Но пък познавам жени родили и по-далече като например от Бургас в София. Някой ако може да сподели неговия опит, ще бъда много благодарна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт